Ματέο Γκαρσία: Φέτος «εκτοξεύτηκε» στον… Άρη! (Stats)

Ματέο Γκαρσία: Φέτος «εκτοξεύτηκε» στον… Άρη! (Stats)

Ο Αργεντινός «μάγος» με την φετινή εξαιρετική παρουσία στον Άρη «εκτόξευσε» τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο». Χαρακτηριστικό ότι σημείωσε περισσότερα γκολ με την κίτρινη φανέλα από ότι σε ολόκληρη την προηγούμενη καριέρα του.

Ο Αρης του έδωσε την ευκαιρία και αυτός την… άρπαξε από τα μαλλιά. Ο λόγος για τον Ματέο Γκαρσία ο οποίος ήρθε ως δανεικός από την Λας Πάλμας καθώς στην ισπανική ομάδα δεν… χωρούσε, αλλά στους κίτρινους έκανε «παπάδες»!

Ο 22χρονος Αργεντινός ήρθε στους Θεσσαλονικείς περιορισμένο ρόλο στις προηγούμενες ομάδες του και στον «Θεό του πολέμου» κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους ηγέτες της ομάδας.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Πρώτος σκόρερ των κίτρινων με 10 γκολ, ενώ μόνο αυτός και ο Χουλιάν Κουέστα έγραψαν το όνομά τους και στα 30 ματς του πρωταθλήματος, με τον Ισπανό όμως να είναι τερματοφύλακας.

Συνολικά 2664 λεπτά συμμετοχής, δεν  τα λες και λίγα για έναν ποδοσφαιριστή που «βγήκε μπροστά» σε μια ομάδα μεγάλη, απαιτητική και «διψασμένη» για διάκριση όπως ο Αρης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα μια αγωνιστική περίοδο (τη φετινή στη Σούπερ Λίγκα και το Κυπέλλο Ελλάδας) ο μικρόσωμος «μάγος» ξεπέρασε τα πεπραγμένα του σε όλη την προηγούμενη καριέρα του!

Χαρακτηριστικά σε 93 συμμετοχές με τις Ινστιτούτο, Λας Πάλμας, Οσασούνα και Αλκορκόν, ο Ματέο είχε σκοράρει μόλις εννιά γκολ. Αντιθέτως στον Αρη στις δύο εγχώριες διοργανώσεις βρήκε δίχτυα 11 φορές, τις 10 στο πρωτάθλημα και τη 1 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Έτσι ο νεαρός εξτρέμ έκανε σημαντικό «άλμα» στην πρώτη του χρονιά «μαγνητίζοντας» τα βλέμματα των οπαδών, αλλά και των ανθρώπων του Άρη.

Γι’ αυτό άλλωστε οι κίτρινοι έσπευσαν να συμφωνήσουν μαζί του και παράλληλα να καταθέσουν μια υψηλότατη για τα δεδομένα της ομάδας πρόταση.

Κι καυτό καθώς των… φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Θεσσαλονικείς να επιθυμούν να αποκτήσουν έναν ποδοσφαιριστή του οποίου η αξία στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο» μπορεί να εκτοξευτεί ακόμη περισσότερο με μία ακόμη ανάλογη (ή και καλύτερη) χρονιά την επόμενη περίοδο.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Άρης θα συμμετάσχει και στο Europa League συνεπώς το ταλέντο του θα «εκτεθεί» στα μάτια μιας πολύ μεγαλύτερης αγοράς.

Σίγουρα η σταθερότητα είναι στοιχείο που του έλειψε, παρουσιάζοντας αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Αυτό όμως ήταν κάτι αναμενόμενο δεδομένου του μ μεγάλου «βάρους» που έπεσε για πρώτη φορά στις πλάτες του.

Βεβαίως το πρόσημο είναι ιδιαιτέρως θετικό για έναν ποδοσφαιριστή που διαθέτει φινέτσα, φαντασία και ποδοσφαιρική ποιότητα που δεν συναντούμε συχνά στην Ελλάδα. Σε αυτά προσθέστε και την διάθεση που επιδεικνύει και στον αμυντικό τομέα, για ένα έχουμε έναν εξελίξιμο και πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή με πολύπλευρο ταλέντο.

Τα στατιστικά της καριέρας του Ματέο Γκαρσία 


Τα φετινά στατιστικά του στον Άρη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ