Έτοιμος ανά πάσα στιγμή ο Παναθηναϊκός για (αντί) Κουρμπέλη

Έτοιμος ανά πάσα στιγμή ο Παναθηναϊκός για (αντί) Κουρμπέλη

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν ότι μπορεί να υπάρχει και στον μακρινό, αυτή τη στιγμή, Αύγουστο θέμα πώλησης του αρχηγού τους.

Το πρωτάθλημα δεν πρόλαβε να τελειώσει κι άρχισαν τα σενάρια στη Τουρκία που θέλουν τη Φενέρ να έχει στη λίστα της τον Δημήτρη Κουρμπέλη.

Καταρχάς, στον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν ότι δεν έχουν κάποια κρούση από οποιονδήποτε. Το να έχει, πάντως, στην Αθήνα ο αθλητικός διευθυντής της Φενέρ Νταμιάν Κομολί, επαφές με τον διεθνή μέσο του «τριφυλλιού» ή κάποιον μάνατζερ δεν αποκλείεται. Σε κάθε περίπτωση, οι «πράσινοι» δεν λένε «όχι» στην πώληση οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή. Δεν κλείνουν πόρτες, αφού όλα είναι θέμα προσφοράς, αλλά δεδομένα δεν βγάζουν και προς τα έξω μία κάψα να πουλήσουν. Ειδικά τον Κουρμπέλη και τον Μπουζούκη.

Ξέρουν, όμως, ότι ανά πάσα στιγμή ο έμπειρος χαφ (τον ερχόμενο Νοέμβριο κλείνει τα 26 του χρόνια), μπορεί να φέρει πρόταση. Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα. Δεν μπορείς να βαδίσεις στο καλοκαίρι, χωρίς να έχεις έτοιμη λύση σε περίπτωση αποχώρησης του αρχηγού σου και του πιο ακριβού σου περιουσιακού στοιχείου.

Πρωτίστως στον Παναθηναϊκό θα ήθελαν για τον Κουρμπέλη μία πρόταση άνω των 3 εκατ. ευρώ, διότι έχει ποσοστό μεταπώλησης 25% και ο Αστέρας Τρίπολης. Αν ο Παναθηναϊκός βάλει από οποιαδήποτε ομάδα καθαρά περισσότερα από 2-2,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο του και θέλει και ο ποδοσφαιριστής να φύγει, τότε θα αναζητηθεί ο διάδοχός του. Και όχι μόνο. Αυτά τα χρήματα είναι μία καλή εκκίνηση, με δεδομένο ότι αποχωρεί και ο Κάτσε και το «τριφύλλι» θέλει τουλάχιστον δύο χαφ. Είναι σημαντικό ποσό για να βρει τους επόμενους που θα πλαισιώσουν τη μεσαία γραμμή.

Όσο δεν έρχεται πρόταση, πάντως, αυτό που έχουμε τονίσει ότι αποτελεί προτεραιότητα, είναι να κληθεί ο διεθνή χαφ να συζητήσει για επέκταση του συμβολαίου του, που λήγει τον Δεκέμβριο του 2020. Και να γίνει φυσικά μία λογική αύξηση αποδοχών. Ο Κουρμπέλης τώρα εισπράττει 300.000-320.000 ευρώ και θα ήθελε ν’ ανέβει μεταξύ 400.000-500.000 ευρώ. Είναι άγνωστες οι πραγματικές του προθέσεις, όπως είναι άγνωστη η επιθυμία και κυρίως η οικονομική δυνατότητα του Παναθηναϊκού να τον ικανοποιήσει.

Γι’ αυτό ο Νταμπίζας θέλει σύντομα να έχει μία ξεκάθαρη εικόνα. Αν διαπιστώσει ότι στο οικονομικό υπάρχει απόσταση, τότε οι «πράσινοι» μπορεί να «διευκολυνθούν» στην απόφαση που θα πάρουν σε μία ενδεχόμενη πρόταση. Γιατί θα υπάρχει κίνδυνος σε έναν χρόνο να τον χάσουν με ελάχιστα χρήματα ή να φύγει λίγο αργότερα χωρίς να εισπράξουν τίποτα. Να θυμίσουμε ότι ο Κουρμπέλης διεκδικεί με την Εθνική την πρόκριση στο Euro του 2020 και αν τα καταφέρει η μετοχή του θα αυξηθεί σημαντικά. Θα είναι ό,τι καλύτερο και για τον Παναθηναϊκό. Αρκεί να τον έχει δέσει για περισσότερα χρόνια. Να μπορεί το «τριφύλλι» να ορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού και να μην βάζει όρους ο αγοραστής. Όσο μπορεί να κάνει κουμάντο ο Παναθηναϊκός σ’ αυτά τα θέματα…

Πρόταση, πάντως, δύσκολα θα έρθει μέσα στον Μάιο. Οι περισσότερες ομάδες κάνουν έρευνα αγοράς. Σε ό,τι αφορά τη Φενέρ, φέτος κάνει τραγική σεζόν και είναι 12η στη βαθμολογία σε 18 ομάδες. Έχει πολλά χρέη, εξαιτίας της αλόγιστης σπατάλης των περασμένων ετών, αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ, διότι δεν έχει συμμορφωθεί με το Financial Fair Play, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα έχει κάποια ποινή απαγόρευσης μεταγραφών. Στην ιδιοκτησία της, άλλωστε, βρίσκεται ένας από τους πιο πλούσιους Τούρκους, ο Αλί Κοτς. Έχει χρήμα για ξόδεμα και για τη Φενέρ, παρά τα χρέη, υποστηρίζουν στη γειτονική χώρα ότι το ποσό που θα ήθελε ο Παναθηναϊκός για τον Κουρμπέλη, δεν αποτελεί εμπόδιο. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι αν θέλουν διακαώς τον αρχηγό του «τριφυλλιού».

Ο Τούρκος δημοσιογράφος που έγραψε το θέμα, θεωρείται αξιόπιστος, όμως, η Φενέρ, που αναζητεί ενίσχυση σε κάθε θέση, απλώς τώρα «ψάχνεται». Μέχρι να καταλήξει στο τι ακριβώς θέλει. Το ίδιο και πολλοί σύλλογοι. Όπως και να έχει, στον Παναθηναϊκό άμεσα θα καλέσουν τον Κουρμπέλη για συζητήσεις, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι ακόμα κι αν ανανεώσει ο παίκτης, οι «πράσινοι» αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Το ότι θα ανανεώσει δεν σημαίνει ότι θ’ αποτελέσει τρομερό εμπόδιο για μία ομάδα να δώσει κάτι παραπάνω –εφόσον πραγματικά τον θέλει- και να τον αποκτήσει. Μην ξεχνάμε ότι έχει αλλάξει το παιχνίδι στο παζάρι. Μία ομάδα μπορεί να μην δίνει το ποσό που επιθυμεί η άλλη, αλλά να «ξεμυαλίζει» τον παίκτη με ένα παχυλό συμβόλαιο. Γι’ αυτό απαιτείται αποφασιστικότητα από τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ