Οι λόγοι πίσω από τη νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του Παναθηναϊκού

Οι λόγοι πίσω από τη νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του Παναθηναϊκού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού, προχώρησε στην πιστοποίηση καταβολής Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου έως το ποσό των 5 εκατ. ευρώ και το «10» σας εξηγεί τι εξυπηρετεί η απόφαση αυτή.

Το ΔΣ αποφάσισε την ΑΜΚ ύψους πέντε εκατ. ευρώ, η οποία θα εγκριθεί στη γενική συνέλευση της 3ης Ιουνίου και θα την καλύψει φυσικά ο Αλαφούζος. Που χρειάζεται το ρευστό. Η προηγούμενη έκλεισε περίπου στα 4 εκατ. ευρώ. Στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης στον Παναθηναϊκό, αποφασίστηκε νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους πέντε εκατ. ευρώ.

Αυτή θα εγκριθεί σε επερχόμενη Γενική Συνέλευση στις 3 Ιουνίου (στις 14.00 στα γραφεία της ΠΑΕ στα Βριλήσσια) και φυσικά θα την καλύψει ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος σε ποσοστό πλέον θα πλησιάζει το 90%. Αυτή θα είναι η πέμπτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε λιγότερο από έναν χρόνο και είναι απαραίτητη, διότι απαιτείται ρευστό, τώρα που δεν υπάρχουν και αγώνες, ενώ στερεύουν και τα χρήματα από τα τηλεοπτικά και τους χορηγούς.

Στο «τριφύλλι» χρειάζονται άμεσα χρήματα, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τη δόση Μαϊου στους παίκτες. Ο νόμος δίνει δικαίωμα έναν μήνα, βέβαια, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου, διαφορετικά μετά ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα προσφυγής. Επίσης, πρέπει να πληρωθούν οι διακανονισμοί, που υπέγραψε η ΠΑΕ πριν λίγο καιρό για να μπορέσει την άδεια, ενώ το ρευστό θα βοηθήσει δεδομένα στις αποζημιώσεις των παικτών που δεν υπολογίζονται κι ενδεχομένως και στις προκαταβολές για μεταγραφές.

Στο ΔΣ, παράλληλα, όπως αναμενόταν αποφασίστηκε και η αντικατάσταση του μέλους Παντελή Αναστασόπουλου από την Αννα Λουμίδη. Πιστοποιήθηκε επίσης η καταβολή χρημάτων της προηγούμενης ΑΜΚ που έκλεισε στις λίγο μετά το Πάσχα. Ήταν ύψους έξι εκατ. ευρώ, αλλά ο Αλαφούζος, φέρεται να έβαλε περίπου τα τέσσερα εκατ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ