Λουτσέσκου όπως Ιορντανέσκου και Χαλαγιάν!

Λουτσέσκου όπως Ιορντανέσκου και Χαλαγιάν!

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έγινε ο 3ος Ρουμάνος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου (και ο πρώτος εκτός της χώρας του) που κατέκτησε αήττητος πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη 2-0 επί του ΠΑΣ στα Γιάννινα την περασμένη Κυριακή (5/5) κατέκτησε αήττητος το φετινό πρωτάθλημα της Super League, με τους παίκτες και το προπονητικό τιμ του Δικεφάλου να γράφουν το όνομά τους στο Πάνθεον της ιστορίας του συλλόγου αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου όμως έγραψε το όνομά του και στο Πάνθεον του ρουμανικού ποδοσφαίρου, καθώς έγινε μόλις ο 3ος τεχνικός στην ιστορία της χώρας του που κατέκτησε ένα πρωτάθλημα χωρίς ήττα!

Οι προηγούμενοι Ρουμάνοι προπονητές που το είχαν καταφέρει, ήταν ο Άνχελ Ιορντανέσκου (ο οποίος πέρασε και από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας), που το κατάφερε σε τρεις περιπτώσεις με την Στεάουα Βουκουρεστίου (το 1987, το 1988 και το 1989), αλλά και ο Φλορίν Χαλαγιάν με την Ντιναμό Βουκουρεστίου το 1992.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου πάντως έγινε ο πρώτος προπονητής από την Ρουμανία, που κατάφερε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα αήττητος εκτός των συνόρων της πατρίδας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ