Το «κόλπο γκρόσο» της Νιούελς με Πόνσε

Το «κόλπο γκρόσο» της Νιούελς με Πόνσε

Η Νιούελς Ολντ Μπόις φαίνεται πως έχει δικαιώματα σε ενδεχόμενη μεταγραφή του Εζέκιελ Πόνσε και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρόμα και ΑΕΚ.

Ο Εζέκιελ Πόνσε είναι αναμφίβολα η πιο πετυχημένη καλοκαιρινή μεταγραφή της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός επιθετικός έχει παρουσιάσει εντυπωσιακό πρόσωπο όλη τη σεζόν με τη φανέλα της Ένωσης και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 21 τέρματα.

Ο 21χρονος στράικερ σκοράρει κατά ριπάς, όλη τη σεζόν, με την ΑΕΚ να έχει πετύχει «λαβράκι» και να θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της για τα επόμενα χρόνια. Ο Πόνσε αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Ρόμα στους κιτρινόμαυρους και είναι δεδομένο ότι η Ένωση θα προσπαθήσει να αποκτήσει τον Αργεντινό επιθετικό.

Η περίπτωση του όμως μόνο εύκολη δεν είναι για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, καθώς η Ρόμα φαίνεται πως βλέπει τον Πόνσε ως μια σημαντική επένδυση για την επόμενη μέρα της και δεν θέλει να τον χάσει για… ψίχουλα, ενώ υπάρχει και έντονο ενδιαφέρον κι από άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων φέρεται να βρίσκεται και ο Ολυμπιακός.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συμφωνία μεταξύ ΑΕΚ και Ρόμα προβλέπονται δύο οψιόν για την αγορά του το ερχόμενο καλοκαίρι. Στη μία οι Κιτρινόμαυροι πρέπει να καταβάλουν στη Ρόμα 7 εκατομμύρια ευρώ και θα αφήσουν ποσοστό μεταπώλησης 15% στους Ρωμαίους, ενώ στην άλλη θα δώσουν 6 εκατ. ευρώ και θα αφήσουν ποσοστό μεταπώλησης 30%.

Σε αυτό το σημείο είναι που μπαίνει στο «κόλπο» και η πρώην ομάδα του παίκτη, η Νιούελς Ολντ Μπόις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αργεντινή, η πρώην ομάδα του επιθετικού της ΑΕΚ έχει κι αυτή δικαιώματα σε τυχόν πώληση του Πόνσε, καθώς διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης που «αγγίζει» το 40%.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η Νιούελς περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και την πιθανότητα η ΑΕΚ να αποκτήσει τον Πόνσε, καθώς η Ρόμα θέλει είτε να βγάλει κέρδος από την Ένωση, είτε να κρατήσει στο ρόστερ της τον νεαρό Αργεντινό που διανύει μια φανταστική σεζόν. Σε περίπτωση που η ΑΕΚ βρει τον τρόπο και κάνει δικό της τον 21χρονο τότε θα σημαίνει ότι έχει προσφέρει στους τζιαλορόσι πάνω από 7 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι και η ιταλική ομάδα θα δώσει σε δόσεις 2 εκατ. ευρώ στη Νιούελς και ουσιαστικά θα έχει μικρότερο κέρδος.

Σε σημερινό δημοσίευμα στην Αργεντινή, αναφέρουν πως η Ρόμα δεν έχει χειριστεί σωστά την υπόθεση – Πόνσε με τον Αργεντίνικο σύλλογο, αφού θα μπορούσε να μην είχε αφήσει τόσο μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης. Παρόλα αυτά τονίζεται μια μεταγραφή που είχε γίνει το 2016, με τον Λεονέλ Βανγκιόνι να πηγαίνει στη Μίλαν από τη Ρίβερ Πλέιτ. Η Νιούελς είχε ποσοστό μεταπώλησης 20% όμως εντέλει δεν πήρε το ποσό που δικαιούταν από τη μεταγραφή, διότι η Ρίβερ άφησε ως ελεύθερο τον παίκτη.

Κάτι ανάλογο μπορεί να κάνει και η Ρόμα στην περίπτωση του Πόνσε αν αποφασίσει να τον πουλήσει στην ΑΕΚ, όμως πλέον η Νιούελς έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στη FIFA για να διεκδικήσει τα χρήματα που της αναλογούν. Τρία χρόνια πριν δεν το είχε κάνει πράξη, αυτή τη φορά όμως θα το πραγματοποιήσει, διότι η παγκόσμια ομοσπονδία τιμωρεί τέτοιου είδους «πατέντες» για να γλιτώνουν χρήματα οι σύλλογοι. Αυτόματα λοιπόν, το «κόλπο γκρόσο» της Νιούελς φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την ΑΕΚ στην περίπτωση Πόνσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ