Πέρασε η τροπολογία για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών

Πέρασε η τροπολογία για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών

Η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών είναι γεγονός, αφού την Δευτέρα (13/5) η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε κατά πλειοψηφία την αναδιάρθρωση.

Η αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γεγονός, αφού η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του Γιώργου Βασιλειάδη.

Παρά τις αντιρρήσεις από την Αντιπολίτευση και άλλα κόμματα, πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία της αναδιάρθρωσης, που θα ισχύσει από το νέο πρωτάθλημα και θα έχει Super League 1 και Super League 2.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας (13/5) ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ενώ τα υπόλοιπα κόμματα την καταψήφισαν, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις στην Ολομέλεια, όμως πέρασε εντέλει η τροπολογία.

Αυτό σημαίνει πως τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2019-2020 θα είναι τρία. Η Super League 1 (με 14 ομάδες), η Super League 2 (με 12 ή 14 ομάδες) και η Football League (με 14 ομάδες), που γίνεται το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Super League 2 και η Football League θα διοργανώνονται από το φορέα που διοργανώνει σήμερα τη Football League, ενώ θα έχουν και κοινό Δ.Σ., στο οποίο θα μετέχουν όλα τα μέλη της Super League 2 και τέσσερα από τις ΠΑΕ της Football League.

Επίσης, ο Γιώργος Βασιλειάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Super League 2 να μην αποτελείται από 12 ομάδες αλλά από 14, τονίζοντας ότι η απόφαση είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ:

«Ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι δύο τροπολογίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου» και «Ορισμός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ως φορέα διαχείρισης και εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων» που εντάχθηκαν στο σχεδίου νόμου: «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης – Κατασκευής – Χρηματοδότησης – Λειτουργίας – Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη – Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με την πρώτη τροπολογία απέκτησε νομική υπόσταση η απόφαση της Ε.Π.Ο. για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου και ειδικότερα θεσπίζεται νέα ενδιάμεση επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου (Super League 2), η διοργάνωση του πρωταθλήματος της οποίας ανατίθεται στον υφιστάμενο επαγγελματικό σύνδεσμο «FootballLeague» που μετονομάζεται σε «SuperLeague 2- FootballLeague». Με την ίδια τροπολογία θεσπίζεται κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των πρωταθλημάτων «SuperLeague 2- FootballLeague».

Με τη δεύτερη τροπολογία ανατίθεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η αξιοποίηση, χρήση, διαχείριση και εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, με σκοπό την επωφελέστερη για το Δημόσιο εκμετάλλευσή του και την παραγωγή πρακτικών ωφελημάτων υπέρ των πολιτών και ιδίως των κατοίκων του Δήμου Φυλής και των όμορων αυτού Δήμων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ