Εκεί «πονάει» περισσότερο ο Άρης

Εκεί «πονάει» περισσότερο ο Άρης

Ο Άρης της Ευρώπης και της επόμενης σεζόν κατά την οποία οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες, θα ξεκινά από την άμυνα. Ο παρτενέρ του Σιώπη, και οι «ενέσεις» που χρειάζονται ώστε η μεσοαμυντική λειτουργία των κίτρινων να γίνει αυτή που ονειρεύεται ο Σάββας Παντελίδης.

Ο Σάββας Παντελίδης στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε έκανε λόγο (χοντρικά) για 1-2 μεταγραφές στον χώρο της άμυνας, 2-3 στην μεσαία γραμμής και ακόμη 1-2 στην επιθετική.
Κι αν σε αρκετούς ο αριθμός το 2-3 στον χώρο του κέντρου ακούστηκε μεγάλος, η κρίση του Ελληνα τεχνικού θεωρώ πως είναι σωστή. Χωρίς να ξέρουμε ακόμη ποιοι ακριβώς θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν ο Αρης θέλει στον χώρο αυτό να προσδώσει μερικούς παίκτες με τα εξής χαρακτηριστικά.

Με δεδομένο ότι ο Μπάσα δεν «βγήκε» όσο θα περίμεναν οι κίτρινοι, ευχής έργον θα ήταν να υπήρχε ένας ακόμη παίκτης τύπου Σιώπη. Δηλαδή «σκύλος», σκληρός με τρεξίματα και πνευμόνια προκειμένου να συμπληρώνει κατάλληλα τον 25χρονο Ελληνα μέσο. Αλλωστε με Ευρώπη και υψηλότερες απαιτήσεις που θα υπάρχουν στη νέα σεζόν, δεν γίνεται όλο το «κουπί» στη θέση αυτή να το τραβήξει ο Σιώπης.

Επίσης καλοδεχούμενο θα είναι αν το χαφ που θα έρθει έχει και κάποια άλλα χαρακτηριστικά, όπως το να έχει τη δυνατότητα να παίζει box to box. Ετσι θα βοηθά την ομάδα στο να μεταφέρει πιο αποτελεσματικά το παιχνίδι της προς την επίθεση από τον άξονα και να πατά στην αντίπαλη περιοχή. Κάτι το οποίο (το επιθετικό) ο Σιώπης δεν το… έχει ιδιαίτερα.

Θεωρώ πως όταν ο Παντελίδης λέει για 2-3 μεταγραφές στον χώρο της μεσαίας γραμμής, εστιάζει περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι. Δηλαδή παίκτες που θα προσδώσουν σκληράδα, θα καλύψουν χώρους και θα αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο της άμυνας με την επίθεση. Ο περσινός Αρης, πονούσε ακριβώς εκεί, καθώς πληγώθηκε σε αρκετά ματς από την αμυντική ανισορροπία του. Ακόμη και σε ματς που έμπαινε πιο δυνατά, σταδιακά έχανε τη συνοχή και την κυριαρχία του, ακριβώς επειδή δεν είχε την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα στη σωστή αμυντική συμπεριφορά.

Άλλωστε όπως είπε ο Ελληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου θέλει να δει έναν Άρη που θα ξεκινάει από την άμυνα, που θα πρεσάρει ψηλά, που θα «πνίγει» τον αντίπαλο θα του «χαλάει» το μυαλό. Όπως ακριβώς είδαμε να γίνεται άψογα για 60 λεπτά στο ματς με τον Παναθηναϊκό (διάστημα στο οποίο οι πράσινοι είχαν χάσει κυριολεκτικά τη μπάλα) και σχεδόν σε όλο το ματς με την ΑΕΚ. Όταν ο «Θεός του πολέμου» κυριάρχησε κατά κράτος (με όπλο πάντοτε την άμυνα), με το τελικό 2-0 να μοιάζει φτωχό.

Για να υπάρξει όμως καλή αμυντικής λειτουργία στον Αρη θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση και στην πίσω γραμμή. Οι κίτρινοι αυτοί τη στιγμή διαθέτουν έναν πολύ καλό παίκτη κατά τη γνώμη μου και αυτός είναι ο Φραν Βέλεθ. Ο Ισπανός έχει την ικανότητα εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα που εκτελεί σε μεγάλο βαθμό πολύ ικανοποιητικά, να μπορεί αν φτιάχνει το παιχνίδι της ομάδας του από πίσω. Είδαμε τι συνέβη όταν αποχώρησε στο 27’ του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του Βικελίδης.

Από εκεί και πέρα ο Δεληζήσης είναι ψυχή και παλικάρι, ο Ρόουζ ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή (μεσούσης της περιόδου) και βοήθησε άμεσα, ενώ ο υπάρχει και ο Σόουζα που στάθηκε άτυχος χάνοντας μεγάλο μέρος της σεζόν.

Θεωρώ ότι δίπλα στον Βέλεθ ο Άρης θα πρέπει να προσθέσει τουλάχιστον έναν ακόμη… Βέλεθ. Δηλαδή έναν στόπερ με την ποιότητα του Ισπανού και οι υπόλοιποι στόπερ (όσοι κρίνει η ομάδα ότι πρέπει να παραμείνουν) να έρχονται κυρίως από τον πάγκο.

Επίσης επειδή ακούγονται αρκετά για Βέλεθ και Ολυμπιακό (οι Πειραιώτες τον έχουν ψηλά στη λίστα τους), οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να είναι πανέτοιμοι για παν ενδεχόμενο…

Από εκεί και πέρα στα άκρα της άμυνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον ο επιθετικογενής, φουλ μπακ ουσιαστικά Ντάνιελ Σούντγκρεν, παίκτη που σίγουρα δεν είχε στη διάθεσή του ο Σάββας Παντελίδης φέτος.

Στα αριστερά υπάρχει ο Κόρχουτ, ο οποίος είναι αυτό που λέμε «τίμιος» στη θέση του. Δεν είναι ο σούπερ παίκτης, κάνει όμως καλά τα περισσότερα πράγματα. Αν ο Άρης πάντως μπορούσε να πάρει έναν παίκτη μια σκάλα πάνω, με τον Ούγγρο να έρχεται από πίσω, τότε θα μιλούσαμε για σημαντική βελτίωση.

ΥΓ: Ο Σάββας Παντελίδης με όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου αλλα και σε τηλεοπτικό καναλι ιστοσελίδας λιγες ημέρες μετα, κέρδισε πολλούς πόντους στην εκτίμηση του κόσμου του Άρη. Μεστός, ειλικρινής, χωρίς υπερβολές και υποσχέσεις, είπε αυτά που έπρεπε όπως έπρεπε. Επίσης δεν δίστασε να πει και τα αρνητικά, κάνοντας λόγο για χαμένη αξιοπρέπεια μετά την ήττα στη Λιβαδειά και για αποδυτήρια που δεν ήταν οπως επρεπε.  Ο 54χρονος τεχνικός Είναι εμφανές ότι πλέον είναι χαρούμενος με τη δουλειά του στον Άρη, αντιμετωπίζοντας τον ιστορικό σύλλογο ως ευκαιρία… καριέρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ