Πλατέλλας: «Βγήκε δίκαια στην Ευρώπη ο Άρης»

Πλατέλλας: «Βγήκε δίκαια στην Ευρώπη ο Άρης»

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας μίλησε για τη μεταγραφή του στην Νέφτσι Μπακού και το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και για τη φετινή πορεία του Άρη.

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας σε δηλώσεις του στον ARENA FM 89.4 αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στο Αζερμπαϊτζάν και τη Νέφτσι Μπακού, αλλά και για το κίνητρο που είχε να αγωνιστεί εκτός συνόρων.

Ο πρώην άσος των ΟΦΗ, ΑΕΚ, Ξάνθη, Ατρόμητο, Καλλιθέα, αλλά και Άρη, μίλησε και για τη φετινή πορεία των κίτρινων, τονίζοντας πως ο Άρης ήξταν σταθερός στο δεύτερο μισό και δίκαια πήρε το εισιτήριο για την Ευρώπη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την απόφαση να πάει στη Νέφτσι Μπακού: «Η αλήθεια είναι οτι δε το σκέφτηκα και πολύ, γιατί δεν έχω φύγει ξανά από την Ελλάδα. Το πρωτάθλημα στο Αζερμπαϊτζάν είναι καλό, ανέβηκε επίπεδο. Έχει καλές συνθήκες για να παίξεις ποδόσφαιρο, οι άνθρωποι είναι κοντά στην ομάδα, σε σέβονται. Δεν έχεις προβλήματα, ούτε εντός ούτε εκτός γηπέδου. Όλα είναι λυμένα και δουλεύουν… ρολόι. Η Νέφτσι είναι η πιο ιστορική ομάδα εδώ, αν και οι πιο πολλοί ξέρουν την Καραμπάχ, που παίρνει πρωτάθλημα τα τελευταία 6-7 χρόνια».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος για το βήμα εκτός Ελλάδας: «Ήταν κίνητρο να δοκιμάσω εκτός συνόρων. Δε το μετάνιωσα, ήταν σημαντικό για μένα. Νομίζω έκανα πολύ καλά, θα ήθελα να μείνω χρόνια, για να είμαι ήρεμος στη συνέχεια της ζωής μου».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να παίξει η Νέφτσι με τον Άρη στο Europa League: «Ναι, απ’ ότι ακούω νομίζω οτι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Θα ήθελα να έρθω στο γήπεδο του Άρη, αλλά όχι τόσο ως αντίπαλος. Μετά από σχεδόν δυο χρόνια που θα έχω φύγει από τον Άρη, θα το ήθελα πολύ. Σε τέτοιο ενδεχόμενο, δεν θα ήταν εύκολο ματς για κανέναν από τους δυο».

Για τις αναμνήσεις του από τον Άρη: «Πέρασα ωραίες στιγμές στον Άρη, έντονες καταστάσεις, που μας έδεσαν. Βοήθησα σε ένα δύσκολο κομμάτι του Άρη, που δεν μπορούσε να ανέβει κατηγορία τα προηγούμενα χρόνια. Έβαλα και εγώ από πριν ένα λιθαράκι για όλο αυτό που γίνεται. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και εγώ το εισπράττω πολύ όλο αυτό».

Για τη έναρξη προετοιμασίας με τους Αζέρους σύντομα: «Σε 25 μέρες ξεκινάμε προετοιμασία με τη Νέφτσι και έχω συμβόλαιο. Οι διακοπές δεν είναι πολλές, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας και προέχει. Μάλλον θα προλάβω να έρθω λίγο και από Θεσσαλονίκη ως τότε, είναι ωραία πόλη. Υπάρχουν άνθρωποι που μας αγαπάνε, αυτό είναι καλό».

Για την προσαρμογή στη ζωή του Αζερμπαϊτζάν: «Το Μπακού είναι καλός προορισμός, είναι ένα μικρό Ντουμπάι. Για λίγες μέρες είναι καλά, όποιος πάει θα δει κάτι διαφορετικό. Γίνονται πολλές επενδύσεις και τα κτίρια δεν είναι καν τελειωμένα. Έχει αναβαθμιστεί πολύ η πόλη. Υπάρχει αέριο και πετρέλαιο. Περίμενα πιο δύσκολη προσαρμογή. Δεν είχα φύγει ξανά από την Ελλάδα. Είναι μια μικρή Θεσσαλονίκη, έχει λιμνοθάλασσα δίπλα. Έχει δυο κεντρικούς δρόμους, μικρές αποστάσεις. Σα να λέμε… Τσιμισκή και Νίκης. Έχει πολλούς Ευρωπαίους, ειδικά από Ισπανία και Γαλλία και ένας… Έλληνας, εγώ!».

Για το αν έχει στόχο να είναι στις κλήσεις της Εθνικής στο μέλλον: «Ό,τι πιο σημαντικό για έναν αθλητή είναι να φορά το εθνόσημο. Να εκπροσωπείς τη χώρα. Είναι τιμή για μένα και για τον καθένα».

Για το αν είδε τον Άρη φέτος: «Ξεκίνησε πολύ καλά, στον δεύτερο γύρο ήταν σταθερός και δίκαια βγήκε στην Ευρώπη. Τον αδίκησε λίγο το Κύπελλο, θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω σε εκείνον το θεσμό, ειδικά για τον κόσμο που διψά για τέτοια πράγματα».

Για το αν υπήρξε θέμα να γυρίσει τον Γενάρη στους κιτρινόμαυρους: «Υπήρχε μια επαφή, δεν προχώρησε το ζήτημα και πήρα το δρόμο μου. Δε ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή, έχει ο Θεός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ