Μαρτίνες: «Πολύ κοντά στην ανανέωση, θέλω να ζήσω την ατμόσφαιρα του Άρη στην Ευρώπη»

Μαρτίνες: «Πολύ κοντά στην ανανέωση, θέλω να ζήσω την ατμόσφαιρα του Άρη στην Ευρώπη»

Τις προσδοκίες του για τη νέα χρονιά ανέλυσε ο Αργεντινός σε συνέντευξή του στην «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!».

Ο Νικολάς Μαρτίνες θα συνεχίσει πιθανότατα να φοράει τη φανέλα του Άρη και την επόμενη σεζόν, όπως σας ενημέρωσε το to10.gr, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος με συνέντευξή του στη εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!». Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μίλησε επίσης για τις επιδόσεις του την περασμένη χρονιά και τη στήριξη του κόσμου προς την ομάδας, ενώ έδειξε ανυπόμονος να αγωνιστεί με τους κίτρινους σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρονται στη συνέντευξη:

Ο Άρης είχε αρκετούς παίκτες που ήταν διαφορετικοί μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία αυτή ανήκει ο Νίκο Μαρτίνες. Πραγματικά αγνώριστος στο δεύτερο μισό της σεζόν, άφησε πίσω του έναν απογοητευτικό πρώτο γύρο και έγινε κάτι σαν ο καλύτερος 12ος παίκτης της ομάδας, κερδίζοντας με το σπαθί του ένα καινούργιο συμβόλαιο. Για την απαράμιλλη τεχνική του παίκτη που κάποτε κατέκτησε το Copa Sudamericana με την Ιντεπεντιέντε, δεν τίθεται ζήτημα. Έπρεπε όμως να βελτιώσει τα τρεξίματά του και όταν μπήκε για τα καλά στο ρόλο που του ανέθεσε ο Σάββας Παντελίδης, συνέβαλε τα μέγιστα στην αγωνιστική μεταμόρφωση του Άρη και την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Λίγες ώρες πριν επιστρέψει στην πατρίδα του, ο 31χρονος μεσοεπιθετικός μίλησε στην «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» και ανέλυσε τους λόγους που… εμφανίστηκε στο δεύτερο μισό, αλλά και τους στόχους της επόμενης σεζόν. Έχοντας μόλις πέρσι περάσει την ίδια διαδικασία με τον Απόλλωνα Λεμεσού, φθάνοντας από τα προκριματικά, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, δικαιούται να λέει ότι όλα είναι πιθανά. Παραδέχεται βέβαια ότι είναι δύσκολο, αλλά εξηγεί ποιες πρέπει να είναι οι προϋποθέσεις. Παραδέχεται ότι του αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη, δεν φοβάται την «κόντρα» με τον Τόνσο, με τον οποίο αγωνίζονται στην ίδια θέση και υπόσχεται περισσότερα γκολ και ασίστ.

– Νίκο πόσο κοντά είσαι στην ανανέωση του συμβολαίου σου;
«Πολύ κοντά. Για την ακρίβεια απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, γιατί στα βασικά έχουμε συμφωνήσει. Πιστεύω θα ολοκληρωθεί αυτές τις μέρες».

– Θεωρείς ότι «κέρδισες» ένα καινούργιο συμβόλαιο με τις εμφανίσεις σου στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος;
«Τους πρώτους 4-5 μήνες δεν αισθανόμουν καλά, δεν ήμουν στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που ήθελα. Χρειάστηκε να δουλέψω πολύ σκληρά, για να φτάσω να τελειώσω τη σεζόν με τον τρόπο που είδατε όλοι. Ήξερα ποιες είναι οι δυνατότητές μου, αλλά έπρεπε να το αποδείξω στο γήπεδο, για να βοηθήσω την ομάδα και η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο μισό βελτιώθηκα πολύ και ίσως αυτός είναι ο λόγος που η ομάδα θέλει να με ανανεώσει».

– Άλλαξες κάτι εκτός από τη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης και στον τρόπο που αγωνίστηκες;
«Η διαφορά φάνηκε όταν άρχισα να παίρνω χρόνο συμμετοχής, γιατί μην ξεχνάτε ότι δεν έκανα προετοιμασία και δεν αγωνίστηκα σε κανένα φιλικό παιχνίδι. Όταν ο προπονητής μου έδειξε εμπιστοσύνη, άρχισα και εγώ να βγάζω τα στοιχεία που διαθέτω στο γήπεδο και είμαι βέβαιος ότι θα είμαι καλύτερος, εφόσον βγάλω όλη την προετοιμασία».

– Ο Σάββας Παντελίδης σου ζήτησε κάτι συγκεκριμένο; Σου ζήτησε να αλλάξεις κάτι στο παιχνίδι σου;
«Με βοήθησε να βελτιωθώ πολύ στο τακτικό κομμάτι και μου ζήτησε να εκμεταλλευτώ τους κενούς χώρους με και χωρίς την μπάλα, να οδηγήσω την μπάλα προς τους αντίπαλους στόπερ και γενικά είτε ως winger, είτε ως δεύτερος φορ, να προσπαθώ να δημιουργώ ευκαιρίες και να απειλώ, κάτι που νομίζω έκανα».

– Παίζεις με την ίδια ευχέρεια στα πλάγια, αλλά και πίσω από τον φορ. Που είσαι πιο αποδοτικός;
«Η βασική μου θέση είναι πίσω από τον φορ. Βέβαια στην Αυστραλία και στην Κύπρο αγωνίστηκα και ως δεξί εξτρέμ, οπότε δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ και στις δυο θέσεις. Προτιμώ όμως να παίζω πίσω από τον επιθετικό».

– Η θέση «10» θα είναι του χρόνου αργεντίνικη υπόθεση με σένα και τον Τόνσο…
«Έχω άριστη σχέση με τον Μαρτίν. Θα παλέψουμε για τη θέση και αν παίξουμε και μαζί ακόμη καλύτερα. Αν είδατε τα τελευταία παιχνίδια, παίξαμε κάποια στιγμή και εγώ και ο Τόνσο και ο Ματέο και αν θυσιαστούμε για την ομάδα, μαρκάρουμε, τρέχουμε πολύ, τότε γιατί όχι. Βέβαια αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις πολλούς καλούς παίκτες, αλλά είναι προτιμότερο να έχεις την επιλογή να διαλέξεις, από το να μην έχεις».

– Ανυπομονείς να παίξεις στο Γιουρόπα Λιγκ με τον Άρη;
«Για να είμαι ειλικρινής ναι. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ λίγο, για να επιστρέψω φρέσκος στην προετοιμασία. Ξέρω πόσο σημαντικά για το club είναι τα προκριματικά και είδα την ατμόσφαιρα που επικρατούσε την τελευταία φορά που ο Άρης έπαιξε στην Ευρώπη με τον Κούπερ. Θέλω να το ζήσω. Στόχος μας είναι να μπούμε στους ομίλους, αν και ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο».

– Εσύ το ξέρεις καλά πάντως γιατί το έζησες πέρσι στην Κύπρο;
«Ναι με τον Απόλλωνα αποκλείσαμε τρεις ομάδες για να μπούμε στους ομίλους και ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Όχι όμως και ακατόρθωτο, γι’ αυτό θα χρειαστούμε την υποστήριξη του κόσμου μας, για να ασκήσουν πίεση στον αντίπαλο και να… σπρώξουν εμάς. Με καλή προετοιμασία, αν μείνουμε ενωμένοι και έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, όλα γίνονται».

– Άρα ξέρεις πόσο σημαντικό είναι η ομάδα να διατηρήσει έναν κορμό παικτών από τη φετινή χρονιά;
«Είναι σημαντικό. Δείτε τι έγινε φέτος. Ήμασταν 13-14 καινούργιοι ποδοσφαιριστές που δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας, τον χαρακτήρα του άλλου, τον τρόπο που παίζει. Αυτό χρειάζεται φέτος ο Άρης. Να διατηρήσει ένα βασικό κορμό και να κάνει λίγες κινήσεις, που θα προσθέσουν κάτι νέο στην ομάδα. Δεν γίνονται όλα στο ποδόσφαιρο από τη μια μέρα στην άλλη. Χτίζεται χρόνο με τον χρόνο. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος ανυπομονεί να δει τον Άρη εκεί που του αρμόζει, αλλά θα το πετύχουμε σιγά-σιγά όλοι μαζί. Τώρα ο πρώτος στόχος είναι τα προκριματικά. Μετά θα δούμε τον επόμενο».

– Από τον αγώνα με την Ξάνθη και μετά είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από την ομάδα. Τι πραγματικά άλλαξε στα αποδυτήρια;
«Κάναμε μια κουβέντα με τον προπονητή πριν από το παιχνίδι,. Είπαμε κάποια πράγματα και ότι στην ουσία είναι ή τώρα ή ποτέ και ότι αν κερδίσουμε θα αλλάξουν τα πάντα στην ομάδα. Ειπώθηκαν και κάποια πράγματα που δεν βγαίνουν προς τα έξω, αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά τον αγώνα αυτό η ψυχολογία στην ομάδα άλλαξε. Υπήρξε άλλη διάθεση, ήμασταν πιο συμπαγής σαν ομάδα, κάναμε επίθεση και άμυνα όλοι. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν νοείτε κάποιος να μην τρέχει. Ήταν σημαντικό επίσης ότι και ο κόσμος είδε ότι δίναμε πλέον το 100% στο γήπεδο και το καλό κλίμα πέρασε και στην κερκίδα».

– Η ομάδα αν και έπαιξε καλά στο ξεκίνημα με τον Ερέρα, δεν έπαιρνε τα αποτελέσματα, κυρίως στα ντέρμπι. Έχεις κάποια εξήγηση;
«Μικρές λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά για τους αντιπάλους, γιατί υπήρξαν παιχνίδια που η απόδοσή μας δεν ήταν για να χάσουμε. Με αυτές τις ομάδες, αν χάσεις τη συγκέντρωσή σου για λίγα δευτερόλεπτα, θα το πληρώσεις. Είδατε ότι με τον Π.Α.Ο.Κ. για παράδειγμα στο δεύτερο γύρο, ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και δικαιούμασταν περισσότερα πράγματα. Αυτό είναι που πρέπει να βελτιώσουμε την επόμενη χρονιά στα ντέρμπι. Καλά παίξαμε και φέτος. Πρέπει την κάθε ευκαιρία να την κάνουμε γκολ. Στα ντέρμπι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά».

– Είσαι 31 πλέον. Είσαι ικανοποιημένος με αυτά που έχεις πετύχει μέχρι σήμερα;
«Το σημαντικό για μένα είναι ότι όπου έχω αγωνιστεί, λένε καλά πράγματα για μένα. Ότι είμαι 100% επαγγελματίας. Προσέχω πολύ τον εαυτό μου εντός και εκτός γηπέδου και προσπαθώ να σέβομαι τις ομάδες που μου δίνουν ένα συμβόλαιο. Δεν άφησα τα πάντα στην Αργεντινή, για να κάνω διακοπές… Έχω ταξιδέψει πολύ, έχω ζήσει πράγματα, αλλά να ξέρετε ότι η Θεσσαλονίκη είναι το καλύτερο μέρος για να ζεις. Ο κόσμος είναι ανοικτός. Ίσως επειδή μένω στο κέντρο και όπου πάω βρίσκω φίλους του Άρη που με σταματούν (σ.σ. γέλια)».

– Ποιος θα είναι ο στόχος την επόμενη χρονιά για τον Άρη στις εγχώριες διοργανώσεις, μετά την 5η θέση φέτος;
«Ο κόσμος θέλει να κερδίσουμε το Κύπελλο, να τερματίσουμε πάλι εντός της πρώτης 5άδας, να μπούμε στους ομίλους. Θα προσπαθήσουμε για όλους. Βήμα-βήμα και ανάλογα με την κατάσταση στην οποία θα βρισκόμαστε μέσα στη σεζόν, θα διεκδικήσουμε ό, τι μπορέσουμε. Το σημαντικό είναι να κάνουμε μια καλή προετοιμασία, για να είμαστε καλά ως το τέλος τη σεζόν και όχι μόνο στα προκριματικά».

– Από τον Νίκο τι παραπάνω να περιμένουμε τη νέα χρονιά;
«Θέλω να είμαι καλύτερος από το πώς τελείωσα τη σεζόν. Εφόσον πάρω περισσότερο χρόνο και αποκτήσω ρυθμό και εμπιστοσύνη, τότε θα είμαι και καλύτερος. Κάποιοι ποδοσφαιριστές ζουν για το γκολ. Προφανώς και μένα μου αρέσει να σκοράρω, αλλά με ικανοποιεί περισσότερο όταν κάνω την τελική πάσα. Ο βασικός μου στόχος πάντως θα είναι να κάνω περισσότερες εμφανίσεις».

– Πως αισθάνεσαι που είσαι μέρος μιας ομάδας που συνεχώς εξελίσσεται, μετά από τα δύσκολα χρόνια που πέρασε;
«Αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησα διετές συμβόλαιο. Ο Άρης άρχισε να μεγαλώνει και χαίρομαι που συμμετέχω και που η ομάδα εκτίμησε όσα πρόσφερα, είτε όταν έπαιζα, αλλά και όταν ήμουν εκτός».

– Ποιες είναι για σένα οι σημαντικότερες στιγμές της σεζόν;
Σίγουρα το παιχνίδι με την Ξάνθη, με τον Π.Α.Ο.Κ. στην Τούμπα, όταν μετά από 20΄ ο κόσμος άρχισε να σφυρίζει την ομάδα του, γιατί ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο και δείξαμε χαρακτήρα. Η νίκη με τον Ο.Φ.Η. επίσης το 3-1, αλλά και η νίκη επί του ΠΑΣ με το γκολ του Ματέο, γιατί μας έδωσε την ώθηση για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Για μένα προσωπικά η εμφάνισή μου στην Τούμπα, γιατί ένιωσα ότι βοήθησα την ομάδα, αλλά και όταν μπήκα αλλαγή στην Ξάνθη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ