Κ. Χολέβας για τον πατέρα του: «Ο Άρης ήταν η ζωή του μέχρι τα 95 του»

Κ. Χολέβας για τον πατέρα του: «Ο Άρης ήταν η ζωή του μέχρι τα 95 του»

Για τον σημαντικό παράγοντα του Άρη Γιάννη Χολέβα μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο γιος του Κωνσταντίνος.

Ενας από τους πιο πιστούς «στρατιώτες» του Άρη ο Γιάννης Χολέβας «έφυγε» σε ηλικία 95 ετών με τον γιο του Κωνσταντίνο να μιλάει σε ραδιοφωνικό σταθμό και να εξηγεί το πόσο σημαντικός ήταν ο «Θεός του πολέμου» για τον πατέρα του.

Αρχικά για τον πατέρα του είπε:

Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πάντα στην καρδιά του τον Άρη. Από εκείνον, και εγώ και ο γιος μου μάθαμε να αγαπάμε τον Άρη. Και το 50′ ήταν και πρόεδρος, και σε άλλες θέσεις, και το 60′ πηγαίναμε και στην ΧΑΝΘ για τους αγώνες μπάσκετ, και στο Καυταντζόγλειο που γινόταν αγώνες στίβου, και στο Χαριλάου για το ποδόσφαιρο.

Προσπαθούσε να βοηθήσει όλα τα τμήματα, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη έπρεπε να ασχοληθεί με όλα τα τμήματα.

Για το ότι ασχολούνταν με ότι είχε να κάνει με την Βόρειο Ελλάδα:

Έχει ασχοληθεί πολύ με το ζήτημα της Μακεδονίας, έχει γράψει και βιβλία ιστορικού περιεχομένου. Ήθελε να ασχοληθεί και με τους Θεσσαλονικείς της Αθήνας, ήταν και πρόεδρος του συνδέσμου, και επίτιμος πρόεδρος μέχρι την τελευταία στιγμή.

Είχε την διαύγεια και το ενδιαφέρον να παρακολουθεί τα πάντα. Εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση. Ασχολούνταν με όλα τα τμήματα, και έφυγε ικανοποιημένος με την πορεία του Άρη και την επιστροφή στα Ευρωπαϊκά σαλόνια.

Για το αν έζησε στο 100% την χρονιά της Ευρώπης:

Μέχρι πριν ένα μήνα μπορούσε να πει… τι μεταγραφές θέλει. Ο Άρης ήταν η ζωή του, τα παρακολουθούσε όλα. Είχε στεναχωρεί με την δύσκολη τετραετία, αλλά ικανοποιήθηκε με την επάνοδο της ομάδας στην Ευρώπη.

Για τους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν για εκείνον:

Ευχαριστούμε την ΠΑΕ Άρης που έβγαλε ανακοίνωση, και τους βετεράνους του Άρη που τον είχαν βραβεύσει και προηγουμένως.

Για την νοοτροπία του:

Είχαν περάσει δύσκολα, και επειδή είχαν ξεπεράσει δυσκολίες αυτό μετέδιδαν στους παίκτες. Ότι θα περάσουμε και δύσκολα, αλλά να μην γκρινιάζουμε. Και τότε το 60′ πέρασε δυσκολίες η ομάδα, και για αυτό ξέρει ότι το βασικό είναι η καλή ψυχολογία.

Για το τι θυμάται:

Είναι πολλές ιστορίες. Αυτό που θυμάμαι ήταν η οργάνωση της ομάδας που ήταν σε ένα επίπεδο ανθρώπινης επικοινωνίας. Ότι το Δ.Σ. ακολουθούσε την ομάδα.

Τότε δεν μαζευόταν οι παίκτες σε ξενοδοχείο. Το πρωί της μέρας του αγώνα μαζευόταν όλοι με τα παπούτσια τους και ο προπονητής μαζί με έναν μεταφραστή να εξηγεί την αντίπαλη ομάδα.

Ήταν εκεί και ο πατέρας μου, να τους ενθαρρύνει, να φάνε όλοι μαζί. Μετά έβλεπε το μασάζ που έγινε, τους έδινε οδηγίες, και καθόταν μαζί με την ομάδα στο γήπεδο.

Και όταν έμπαιναν τα γκολ θυμάμαι το τι γινόταν, θυμάμαι να έχω βρεθεί στα χέρια του αείμνηστου Νίκου Καμπάνη και μετά… στον αέρα.

Για τον Νίκο Καμπάνη:

Ήταν πολύ στενοί συνεργάτες και αγαπημένοι. Και εγώ μεγάλωσα μαζί του, και στην εφημερίδα. Ήταν ωραίες εποχές.

Για το τι έμαθε από τον πατέρα του:

Αυτό που έμαθα από μικρός είναι ότι ο Άρης είναι συνδεδεμένους με την πρωτοπορία, την Ευρώπη, το να δίνει παίκτες στην Εθνική ομάδα και χαρές στον κόσμο του.

Για τον εγγονό του Ιωάννη Χολέβα:

Από την ώρα που γεννήθηκε ο παππούς του, του είπε ότι πρέπει να μαθαίνει για τον Άρη! Μάλιστα πολλές φορές επικοινωνούσαν για να μαθαίνει ο παππούς. Επειδή εκείνος δεν ήξερε το διαδίκτυο, αλλά ο εγγονός το ήξερε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ