Πέντε χρόνια χωρίς τον Παναγιώτη Ποικιλίδη

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν ξεχνά τον Παναγιώτη Ποικιλίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν πέντε χρόνια.

Πέντε χρόνια χωρίς τον Παναγιώτη Ποικιλίδη | to10.gr

Συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Ποικιλίδης.

Ο γίγαντας Ολυμπιονίκης της πάλης και στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προδόθηκε από την καρδιά του το βράδυ της 23ης Μαΐου 2014.

Η οικογένεια του Δικέφαλου δεν τον ξεχνά και τον μνημονεύει κάθε χρόνο.

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών, μετά από σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, αλλά υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και δεν άντεξε.

Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ

Γεννήθηκε στην Καλαμαριά το 1965. Ήταν αθλητής του ΒΑΟ, όπως κι ο αδελφός του Γιώργος, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός του. Αυτός τον μύησε στα ταπί, από νωρίς, από το 1981. Με ύψος 1,88, δύναμη και μακριά χέρια, η κλίση του δεν του έδινε περιθώρια για άλλες επιλογές.

Υπήρξε σπουδαίος αθλητής, πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης στα υπερβαρέα, ο οποίος συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1984 στο Λος Αντζελες ήταν τέταρτος, το 1992 στη Βαρκελώνη όγδοος στα βαρέα και το 1996 στην Ατλάντα ήταν πέμπτος Ολυμπιονίκης στα 130κ. Ποτέ δεν ξέχασε ότι το 1984 έχασε το ολυμπιακό μετάλλιο στις λεπτομέρειες, αν και ήταν ο μόνος που κέρδισε τον χρυσό Ολυμπιονίκη της κατηγορίας του!

Στη συλλογή του έχει και δύο μετάλλια, χάλκινο το 1987 και χρυσό το 1991, από Μεσογειακούς Αγώνες. Επίσης, κατέλαβε την 4η θέση δύο φορές (1991, 1993) σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και την 6η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1986). Το 1983 κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στην ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη.

Ασχολήθηκε με τα κοινά στο δήμο Καλαμαριάς (αντιδήμαρχος το 1999 και το 2005), λάτρευε το μπάσκετ και το ψάρεμα και όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, το έκανε ψυχή τε και σώματι. Το 2000 μάλιστα, επανίδρυσε το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ το οποίο είχε καταργηθεί από την περίοδο της Κατοχής. Το 2007 μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ ήταν στέλεχος του Δικέφαλου έως το τέλος της ζωής του.

Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο