Ποντένσε: «Σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός, παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο»

Ποντένσε: «Σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός, παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο»

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μίλησε για την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι οι Ερυθρόλευκοι θα επιστρέψουν σύντομα στους τίτλους.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή και να κερδίζει με το σπαθί του την αγάπη και την εκτίμηση των «ερυθρόλευκων» οπαδών.

Ο βραχύσωμος άσος, ο οποίος μετακόμισε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έπαιξε συνολικά σε 41 παιχνίδια με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε σε 27 ματς πρωταθλήματος, 12 αγώνες στο Europa League (μαζί με τα προκριματικά) και σε 2 παιχνίδια Κυπέλλου, έχοντας απολογισμό 8 γκολ και 9 ασίστ σε 3.333 λεπτά συμμετοχής.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2022, παραχώρησε συνέντευξη στους συμπατριώτες του και μίλησε για την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα και την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πήρε πολλά λεπτά συμμετοχής και αγωνίστηκε σε μία πολύ σπουδαία ομάδα, ωστόσο, η γεύση που του αφήνει η σεζόν είναι γλυκόπικρη. Ο Ποντένσε τόνισε επίσης ότι οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, είχαν ορισμένες πολύ καλές στιγμές σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιον τίτλο. Ο 23χρονος ωστόσο, εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Ολυμπιακός σύντομα θα επιστρέψει στους τίτλους και θα γεμίσει ξανά με χαρά και περηφάνια τους φιλάθλους τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Ηταν μια καλή σεζόν. Είχα αρκετό χρόνο συμμετοχής, γεγονός που είναι καλό μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό. Το χρειαζόμουν. Είχα την ευκαιρία να παίξω πολύ καλό ποδόσφαιρο σε μία σπουδαία ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Ως ομάδα, η γεύση που μας αφήνει η σεζόν είναι γλυκόπικρη. Είχαμε μερικές πολύ καλές στιγμές στο Europa League και στο πρωτάθλημα, αλλά και κάποιες εμφανίσεις που δεν ήταν στο επίπεδο που θέλαμε. Μας έλειψε η συνέπεια, αλλά ήταν λογικό, καθώς ήμασταν μια ομάδα που χτίστηκε από την αρχή».

Για την προσαρμογή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό: «Η προσαρμογή ήταν σχετικά εύκολη. Βρήκα ένα ωραίο σπίτι, γεγονός που με βοήθησε να προσαρμοστώ πιο γρήγορα. Οι διαφορές με την Πορτογαλία είναι ελάχιστες. Οι δύο χώρες μοιάζουν πολύ στο φαγητό, τη ζωή και το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα, όπως και στην Πορτογαλία, ζουν για τα μεγάλα παιχνίδια».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο για δεύτερη σερί χρονιά, παρότι πρόκειται για μία ομάδα που στο παρελθόν κατακτούσε συνεχώς τρόπαια: «Ναι δεν είναι λογικό, αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στους τίτλους. Όπως είπα και πριν, η σεζόν μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Το ένιωσαν και οι φίλαθλοί μας, οι οποίοι είδαν να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Ολοι στην ομάδα πιστεύουμε ότι αξίζαμε περισσότερα. Τις κρίσιμες στιγμές, ωστόσο, δεν ήμασταν συνεπείς. Απαντες στην ομάδα, αλλά και οι φίλαθλοί μας, πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι».

Για το αν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω του ύψους του (1.65 μ.): «Αν ήμουν λίγο πιο ψηλός, θα μπορούσα να κάνω περισσότερα πράγματα. Όπως για παράδειγμα να είμαι καλύτερος στο ψηλό παιχνίδι μέσα στην περιοχή. Νομίζω ότι αρκετές φορές με έχουν αντιμετωπιστεί λάθος λόγω του ύψους μου».

Για το αν αισθάνεται καλύτερα όταν αγωνίζεται στα πλάγια ή στην κορυφή της επίθεσης: «Όλα αυτά τα χρόνια προπονούμαι για να παίζω στα πλάγια. Στην κορυφή έχω παίξει ελάχιστα, αλλά είναι κάτι που προσπαθώ να μάθω. Η χρησιμοποίησή μου στα πλάγια είναι μια πιο συνηθισμένη τακτική, αλλά μου αρέσουν και τα extreme».

Για το αν πιστεύει ότι σύντομα θα κληθεί στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας: «Ναι, φυσικά. Είναι κάτι που σκέφτομαι. Θα ήθελα να είμαι μέρος της Εθνικής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ