Ολυμπιακός: Μυστική αποστολή για τα κορυφαία ταλέντα του πλανήτη!

Ολυμπιακός: Μυστική αποστολή για τα κορυφαία ταλέντα του πλανήτη!

To10.gr αποκαλύπτει ότι ο Ολυμπιακός έστειλε τον Αριέλ Ιμπαγάσα  για σκάουτινγκ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 της Πολωνίας.

Τι κι αν ολόκληρη η Ελλάδα και η Ευρώπη ασχολούνται με τις εκλογές. Τι κι αν ολόκληρος ο Πειραιάς βρίσκεται στο πόδι για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Ο Ολυμπιακός, το μεγαλύτερο… κόμμα της χώρας, ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη λαϊκή βάση, φροντίζει για το παρόν και το μέλλον του. Διότι μπορεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να δίνει τη δική του μάχη για τον Πειραιά με την παράταξη «Πειραιάς Νικητής», αλλά ο μηχανισμός του Ολυμπιακού, είναι τελείως ανεξάρτητος. Και λειτουργεί αδιάκοπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, λοιπόν, ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους συλλόγους που παρακολουθούν από κοντά τη μεγαλύτερη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αυτό το καλοκαίρι. Ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-20, το οποίο έκανε σέντρα το απόγευμα της Πέμπτης (23/05) και φιλοξενείται στα γήπεδα της Πολωνίας.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν γινόταν να απέχουν από την κορυφαία, σημαντικότερη και μαζικότερη «μάζωξη ταλέντου» στον πλανήτη. Και βρίσκονται στην Πολωνία, με σκοπό να παρακολουθήσουν όσο περισσότερα παιχνίδια γίνεται και να ανακαλύψουν παίκτες για τον σύλλογο. Παίκτες με ταλέντο, με προοπτική και ικανότητες, που ακόμη δεν έχουν γίνει αντιληπτοί από τη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα. Εξάλλου, πουθενά αλλού δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο αναλυτικό σκάουτινγκ, για τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι ο άνθρωπος που έχει σταλεί από τον Ολυμπιακό στα γήπεδα της Πολωνίας, με σκοπό να ανακαλύψει ταλέντα, αλλά και να αξιολογήσει παίκτες που έχουν προταθεί στους Ερυθρόλευκους ή έχουν ανακαλυφθεί από το διεθνές σκάουτινγκ που κάνουν στη διάρκεια της σεζόν. Με τον Αργεντινό να αναβαθμίζεται, όπως όλα δείχνουν, συμμετέχοντας ενεργά και στο κομμάτι του σκάουτινγκ της πρώτης ομάδας, στο πλευρό του Φρανσουά Μοντέστο. Με τον Κάνιο, μάλιστα, να παρακολουθεί ένα τουρνουά που έχει κατακτήσει στα νιάτα του, ως παίκτης της Εθνικής Αργεντινής Κ20 (1995), υπό τις οδηγίες του Χοσέ Πέκερμαν.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το Μουντιάλ Κ-20 ξεκίνησε την Πέμπτη 23/05) και ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου, με τον μεγάλο τελικό. Το τουρνουά διεξάγεται σε 6 πόλεις της Πολωνίας (Γκντίνια, Μπίντγκος, Λοτζ, Λούμπλιν, Τίσι και Μπιέλσκο-Μπιάλα) και συμμετέχουν συνολικά 24 ομάδες-χώρες.

ΓΚΡΟΥΠ A: Σενεγάλη, Κολομβία, Πολωνία, Ταϊτή
ΓΚΡΟΥΠ B: Ιταλία, Εκουαδόρ, Ιαπωνία, Μεξικό
ΓΚΡΟΥΠ C: Νέα Ζηλανδία Ουρουγουάη, Νορβηγία, Ονδούρα
ΓΚΡΟΥΠ D: Νιγηρία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Κατάρ
ΓΚΡΟΥΠ E: Παναμάς, Μαλί, Γαλλία, Σαουδική Αραβία
ΓΚΡΟΥΠ F: Πορτογαλία, Νότια Κορέα, Αργεντινή, Νότια Αφρική

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο απεσταλμένος του Ολυμπιακού κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει στην Πολωνία τουλάχιστον έως το τέλος της φάσης των ομίλων και αναλόγως με το αποτέλεσμα του σκάουτινγκ, είναι πιθανό να μεταβληθεί το πρόγραμμα. Με τους Ερυθρόλευκους να έχουν αλλάξει εδώ και καιρό επίπεδο στο σκάουτινγκ. Κάτι που προκύπτει ξεκάθαρα και από τον τρόπο που λειτουργεί η πρώτη ομάδα. Αλλά και από το εντυπωσιακό ποσοστό επιτυχιών στις μεταγραφές. Με την περσινή χρονιά να είναι το πιο ισχυρό παράδειγμα.

Διότι δεν είναι μόνο οι Καμαρά και Σισέ, που ήρθαν ως άγνωστοι και πέτυχαν. Παίκτες όπως ο Ζοσέ Σα, ο Γκιγιέρμε, ο Ποντένσε και πολλοί ακόμη, δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι. Κάποιοι τους είδαν, κάποιοι του αξιολόγησαν και η ομάδα τους απέκτησε. Ανεβάζοντας εντυπωσιακά το επίπεδο ποιότητας του ρόστερ. Και το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα. Ανακαλύπτοντας παίκτες νεαρούς και άγνωστους στο ευρύ κοινό, στους οποίους ο Ολυμπιακός θα δώσει την απαραίτητη ώθηση για να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ