Εντουάρντο: Αυτόν θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς

Εντουάρντο: Αυτόν θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τον «διάλεξε» και μια μεγάλη μεταγραφική ιστορία εξελίσσεται για χάρη του. Η ιστορία του Εντουάρντο Ενρίκε

Εκείνοι που ήξεραν από πέρσι τέτοια εποχή, χαμογελούσαν με νόημα ακούγοντας τα σενάρια για την ενίσχυση του Ολυμπιακού στο «6». Ήταν βέβαιοι έχοντας ήδη μια… ιδέα από τις ιδέες του Πέδρο Μαρτίνς για το παιχνίδι, πως το πρώτο πράγμα που θα αλλάξει ο Πορτογάλος στους Ερυθρόλευκους είναι η «δομή» της μεσαίας γραμμής. Έχουν και τώρα το ίδιο χαμόγελο: Τώρα που διέρρευσε για τα καλά το όνομα Εντουάρντο… Ο λόγος όμως είναι διαφορετικός.

Και για να μην το ταλαιπωρούμε: Για να παίξεις επιθετικό ποδόσφαιρο και να κυκλοφορήσεις τη μπάλα από τις πίσω γραμμές, οι κεντρικοί χαφ θα έπρεπε να είναι κάτι σε «8». Δημιουργικοί, με την υποχρέωση να ανεβάζουν το ρυθμό. Με την ανασταλτική τους ικανότητα να κρίνεται περισσότερο στο transition και λιγότερο σε παιχνίδι πίσω από τη μπάλα.

Κάπως έτσι προέκυψε «μετρονόμος» ο Γκιγιέρμε στην δική του αγωνιστική εκδοχή των Πειραιωτών. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την «εκτόξευση» του Μαντί Καμαρά. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις προέκυψε και μια ολόκληρη «δεύτερη ευκαιρία» στον Ανδρέα Μπουχαλάκη ο οποίος όσα κατάφερε στη σεζόν 2018-19 δεν τα έκανε όλα τα χρόνια που βρέθηκε στον Ρέντη μέχρι το ταξίδι στο Νότιγχαμ.

Αυτό είναι το «στιλ» Μαρτίνς στη μεσαία γραμμή. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που θέλει από τους κεντρικούς του. Αυτά διαθέτει και ο επόμενος που του «έκλεψε» την καρδιά: Εντουάρντο Ενρίκε, το όνομα του. Ο Βραζιλιάνος που ξεχώριζε σαν… τη μύγα μες το γάλα της Μπελενένσες. Μια version… deep lying play maker με μπόι 1.87μ η οποία ήδη έβαλε στον πειρασμό την Σπόρτινγκ Λισαβόνας αλλά και την Μπράγκα.

Ανήκει στην Ιντερνασιονάλ (του Μολέδο). Στη Μπελενένσες αγωνίζεται ως δανεικός. Υπάρχει για εκείνον μια οψιόν αγοράς στα 3 εκατ ευρώ, η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη του Ιούνη. Η Σπόρτινγκ θέλει επί της ουσίας να τον αγοράσει μέσω αυτής της ρήτρας (προσφέρει συνολικά 3,5 εκατ ευρώ με 500.000 ευρώ στους συμπατριώτες της). Ο Ολυμπιακός πάει… απευθείας στην πηγή. Είναι τέτοια η επιμονή του Πέδρο Μαρτίνς που τον έχει βάλει σε αυτή τη διαδικασία. Δεν πρόκειται βέβαια για εύκολη περίπτωση. Αλλά αν ήταν εύκολο μάλλον δεν θα το συζητούσαμε.

Ο Εντουάρντο στο… ξεπέταγμα του εκεί κάπου στα μισά της δεκαετίας, θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βραζιλίας. Διόλου τυχαία πως υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας U-20 για το Κόπα Αμέρικα της Ουρουγουάης (2015). Η Ιντερνασιονάλ τον απέκτησε έναν χρόνο αργότερα (2016). Η φετινή σεζόν ήταν η πρώτη του στην Ευρώπη. Και έφτασε για να προκαλέσει μπόλικη «κουβέντα» γύρω από το όνομα του.

Αν όντως οι Πειραιώτες καταφέρουν να τον αποκτήσουν; Τότε με την γνωστή τριάδα στην θέση της, ο Ολυμπιακός χτίζει αυτομάτως το «δεύτερο» ισχυρό σενάριο σχηματισμού του. Μια ομάδα που θα μπορεί πλέον να παίξει και 4-3-3 όπως το 4-4-2 που την «σημάδεψε» στην πρώτη σεζόν του Μαρτίνς. Και είναι ζητούμενο για τους Ερυθρόλευκους να ανοίξουν τη γκάμα τους. Πολλώ δε μάλλον με την ευρωπαϊκή πρόκληση που απλώνεται μπροστά τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ