Ματέο Γκαρσία: Μια ενδιαφέρουσα μεταγραφική ιστορία που… τρέχει μήνες

Ματέο Γκαρσία: Μια ενδιαφέρουσα μεταγραφική ιστορία που… τρέχει μήνες

Ήρθε από το πουθενά, έγινε σημείο αναφοράς στην ολική επαναφορά του Άρη. Και το μεταγραφικό «λάφυρο» της Σούπερ Λιγκ. Είναι η περίπτωση του Ματέο Γκαρσία

Αρχίζει να αποκτά ζωντάνια το… καλοκαιρινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Το διπλό χτύπημα του Ολυμπιακού με Σα και Βαλμπουενά. Η απόφαση της ΑΕΚ να αλλάξει προπονητή και να εμπιστευθεί κάποιον με πιθανότητες να την «αλλάξει». Η επιτυχία του ΠΑΟΚ να «γυρίσει» τη χαμένη υπόθεση του Βαρέλα και να κρατήσει στο ρόστερ του, τον ικανότατο αυτό κεντρικό αμυντικό. Όλες ειδήσεις προς την σωστή κατεύθυνση, και σε καλό χρονικά σημείο. Για ομάδες που ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία, με διαφορετικές δυνατότητες, έχοντας ουσιαστικά τον ίδιο «διπλό» στόχο: Την εξασφάλιση μιας θέση στους ευρωπαϊκούς ομίλους μέσω των προκριματικών. Και έπειτα φυσικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και ενώ ως εδώ τα πυρά των τριών δεν έχουν διασταυρωθεί; Υπάρχει ένας νεαρός κύριος που μπορεί κάλλιστα να βάλει… φωτιά στο διάστημα που υπάρχει για τον καθένα ως την έναρξη της προετοιμασίας του. Τον ποδοσφαιριστή που μοιάζει ως το απόλυτο «λάφυρο» της εγχώριας αγοράς, έστω με τον «αστερίσκο» ότι ανήκει σε ένα Ισπανικό κλαμπ που προφανώς δεν… χαρίζει. Ο Ματέο Γκαρσία της Λας Πάλμας. Ή πιο σωστά; Ο Ματέο Γκαρσία του Άρη, που ανήκει στην Λας Πάλμας. Τον Αργεντινό δεν τον ξέραμε. Μας συστήθηκε ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής της περιπέτειας (με happy end) των Κιτρινόμαυρων από την επάνοδο τους ως το φυσικό τους περιβάλλον: Μια θέση στα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ήταν πραγματικά από τα κέρδη της σεζόν η εικόνα του φετινού Άρη. Το γεμάτο «Βικελίδης», η δίψα ενός μεγάλου οργανισμού που έμεινε για χρόνια εκτροχιασμένος δίχως λογική εξήγηση. Ο ανταγωνισμός του με τον ΠΑΟΚ σε μια χρονιά που η Θεσσαλονίκη έμελλε να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού με τους δύο τίτλους να καταλήγουν σε αυτή. Μα πάνω από όλα η ίδια η αγωνιστική εικόνα: Το ωραίο ποδόσφαιρο από ένα ρόστερ που «στήθηκε από την αρχή» μέσα σε ένα καλοκαίρι, και παρά το γεγονός ότι προέκυψε η απόφαση αλλαγής του προπονητή που το ενέκρινε.

Μέσα από αυτή την ομάδα, προέκυψε ο Βέλεθ: Ίσως η πιο value for money περίπτωση κεντρικού αμυντικού στην Ελλάδα. Προέκυψε η ποιότητα του Ματίγια. Η επιβεβαίωση για ποδοσφαιριστές όπως ο Σιώπης και ο Ντιγκινί. Η ατυχία με τον Γκάμα. Η εξαιρετική αριστερά πλευρά του Γενάρη με τον Κορχούτ και τον Λάρσον. Κυρίως όμως ήρθε στο προσκήνιο αυτός ο… αέρας που ξεκινώντας από τα φτερά ήταν ικανός να κάνει έναν σωρό από ζημίες στις αντίπαλες άμυνες. Ο Ματέο Γκαρσία. Τον Σεπτέμβρη θα κλείνει τα 23 και θα προέρχεται από τη σεζόν της καριέρας του. Με 11 γκολ σε 32 συμμετοχές και 2.700 λεπτά αποδείξεων στο χορτάρι. Ότι είναι περίπτωση «κάνω τη διαφορά». Ειδικά αν καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοση του. Κάτι που δεν του επέτρεπε το γεγονός ότι από το καλοκαίρι του ΄16 όταν και άφησε την Αργεντινή για τη Λας Πάλμας βαρέθηκε να… φτιάχνει βαλίτσες: Έξι μήνες στην Οσασούνα, έξι μήνες στην Αλκορκόν, ενδιάμεσα στα Κανάρια μέχρι να φτάσει Θεσσαλονίκη,

Ο Άρης έκανε μια γενναία προσπάθεια να τον κρατήσει. Τυπικά το παλεύει ακόμη. Ουσιαστικά όμως δεν μπορεί, εξ ου και η στροφή στον Γέφτοβιτς του Αστέρα. Η τιμή του Αργεντινού είναι πια πάνω από το μπάτζετ. Η πρώτη ελληνική ομάδα που ενεπλάκη με την υπόθεση –μέσω Χιμένεθ- πριν καν μπει ο χειμώνας του ΄18 ήταν η ΑΕΚ. Τώρα μοιάζει και εκείνη… μακριά. Από τη στιγμή που παραμένει στην ίδια οικονομική πολιτική, ένας ποδοσφαιριστής που αυτή τη στιγμή κοστολογείται περί τα τρία εκατ ευρώ δεν είναι στην τροχιά της. Κάπως έτσι αποκτήθηκε από τον Γενάρη, ο Ντέλετιτς –ως ελεύθερος- από την ΑΕΛ. Όταν η πρώτη απόπειρα για τον Γκαρσία έβγαλε σε αδιέξοδο.

Στα ποσά που συζητάμε μπορούν εύκολα να κινηθούν οι άλλοι δύο. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Και όσο και αν ο Γιώργος Σαββίδης έσπευσε να «διαχωρίσει» την θέση του νταμπλούχου; Ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή ξέρει καλά ότι το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό. Όπως ακριβώς και από τους Ερυθρόλευκους, που έχουν καιρό τώρα βάλει ψηλά το όνομα του Γκαρσία στην λίστα τους. Δικαίως. Ως την πλέον ενδιαφέρουσα της εγχώριας αγοράς.

Πριν από κανά μήνα, ο πρόεδρος της Λας Πάλμας, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ εμφανίζονταν από ΜΜΕ της Ισπανίας να έχει ήδη προχωρήσει στην πώληση του Ματέο Γκαρσία, χωρίς να ξεκαθαρίζεται η ομάδα. Οι Ισπανοί έβαζαν στα σενάρια Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η Laprovincia.es όμως επέμενε πως το μέλλον του Αργεντινού δεν είναι στην Ελλάδα: «Έχει πωληθεί ο ποδοσφαιριστής. Δεν πρόκειται να πούμε ποια ομάδα τον αγόρασε, λόγω ρήτρας εμπιστευτικότητας, την οποία θα σεβαστούμε. Όταν έρθει η ώρα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις» ήταν η… ανώνυμη «πληροφορία» που φιλοξενούσε στο δικό της ρεπορτάζ. Κάτι σαν «μαρτυρία» από τον διοικητικό κύκλο της Λας Πάλμας.

Πάνω-κάτω είπε τα ίδια πριν από μερικές ημέρες και ο ίδιος ο πρόεδρος της Λας Πάλμας σε ελληνική ιστοσελίδα (Sport 24): «Ο Ματέο Γκαρσία έχει ήδη πουληθεί». Σε ελληνική ομάδα; «Όχι». Αυτή η δήλωση ήταν επίσημη. Και από εκείνες που δύσκολα μπορεί να σου επιτρέψουν να το… ψάξεις παραπάνω. Έλα όμως που τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα πως και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και άλλοι πολλοί και διάφοροι ασχολούνται με τον Αργεντινό winger. Και μάλιστα πως μπορεί τώρα κοντά να έχουμε και… εξελίξεις.

Που θα καταλήξει αυτό το story; Θα το δούμε. Αν όντως πουλήθηκε αλλού.

Και κυρίως αν του χρόνου θα ξαναβρεθεί στην Ελλάδα. Με άλλα… χρώματα. Σε άλλο ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

ΥΓ. Ολιμπίκ Μαρσέιγ και ένα μεγάλο λιμάνι. Ολιμπίκ Λιόν. Το έφερνε γύρω-γύρω ο Ματιέ Βαλμπουενά και δεν το ήξερε.  Ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που η συμφωνία μοιάζει πρωτίστως win-win. Ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν «έμπειρο» winger με παραστάσεις Τσάμπιονς Λιγκ, που θα οδηγήσει στον καλύτερο Ποντένσε και την πρόοδο του Μασούρα. Ο Γάλλος ψάχνει μια ομάδα πρωταθλητισμού που εάν και εφόσον θα τον ξαναβγάλει στον δρόμο για τα αστέρια της κορυφαίας διοργάνωσης. Και είναι σπουδαία η συμφωνία για έναν χρόνο και για τους δύο. Γιατί αυτό σημαίνει πως αν θέλουν να συνεχίσουν, αυτός ο χρόνος θα είναι ιδανικός. Και για τους δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ