Ο προσιτός Τουρέ και ο ορισμός του λαχείου

Ο προσιτός Τουρέ και ο ορισμός του λαχείου

Ο 25χρονος Αφρικανός χαφ που έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό και τον γνωρίζει καλά ο Νταμπίζας, αλλά και ο Δώνης, είναι μία εφικτή οικονομικά λύση. Συγκαταλέγεται, ωστόσο, στις περιπτώσεις που αποτελούν πραγματικά λαχεία.

Ας ξεκινήσουμε με το κλισέ ότι όλοι κρίνονται στο γήπεδο. Στα χαρτιά όλοι μπορεί να είναι μέτριοι ή παικταράδες, αλλά στον αγωνιστικό χώρο είναι ο απόλυτος καθρέπτης.

Πάμε και στο δεδομένο. Ο Παναθηναϊκός πασίγνωστους και φυσικά ακριβούς παίκτες δεν μπορεί να φέρει. Θα πάει σε οικονομικές περιπτώσεις, ελπίζοντας ότι θα του δώσουν το κάτι παραπάνω.

Με τον εξτρέμ Ρολάντο Άαρονς της Νιούκαστλ που έγινε επαφή, διαπιστώθηκε αξεπέραστη – προς το παρόν τουλάχιστον- απόσταση. Ο Πολωνός Κούχαρτσικ, σύμφωνα με το βιογραφικό του, είναι ιδανική λύση (θεωρητικά πάντα), αλλά κι αυτός δεν είναι κάτι φθηνό και δεν φαίνεται να έχει πλησιάσει την υπόθεση ο Παναθηναϊκός.

Ο Ιμπραχίμ Μπλατί Τουρέ, αντίθετα, είναι εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του. Ένας παίκτης που βρίσκεται στη λίστα, αλλά στο «τριφύλλι» αναζητούν κάτι πολύ καλύτερο. Στα χαφ, άλλωστε, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από ποιοτικούς παίκτες. Το κασέ του Τουρέ δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Απόλυτα προσιτός. Στη θεωρία, όμως, είναι ο ορισμός του λαχείου.

Ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας τον γνωρίζει, αφού αυτός πήρε τον 25χρονο αμυντικό χαφ από τη Μπουρκίνα Φάσο στην Ομόνοια το καλοκαίρι του 2016. Εκεί ο Τουρέ έμεινε 1,5 χρόνο και ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του. Έναν μεγάλο κυπριακό σύλλογο, που όμως ο Νταμπίζας και ο Τουρέ τον πέτυχαν στα χειρότερά του. Τη σεζόν 2016-17 η Ομόνοια τερμάτισε πέμπτη σε 14 ομάδες και την επόμενη σεζόν έκτη. Σχεδόν 20 βαθμούς πίσω από τον ΑΠΟΕΛ, στον οποίο προπονητής ήταν ο Γιώργος Δώνης.

Υπάρχει, βέβαια, μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο Τουρέ τη σεζόν 2017-18 δεν έπαιξε καθόλου στην Ομόνοια. Μετά την αποχώρηση του Νταμπίζα ήταν ανενεργός. Την πρώτη περίοδο 2016-17 είχε 29 ματς, εκ των οποίων στα 25 ήταν βασικός. Σημείωσε ένα γκολ και είχε δύο ασίστ. Τον Φλεβάρη του 2018 πήγε στη δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας, την Έσκιλστουν. Εκεί μέτρησε 16 συμμετοχές, όλες βασικός και είχε τρεις ασίστ.

Στη Σουηδία έμεινε λίγους μήνες και τον Αύγουστο μετακόμισε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας για λογαριασμό της Κόρδοβα. Σε πρωτάθλημα 22 ομάδων είναι στην 20ή θέση, δύο στροφές πριν το τέλος κι έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Ο Τουρέ στο πρωτάθλημα έχει με την Κόρδοβα 22 συμμετοχές, αλλά μόνο στις 13 ήταν βασικός. Χωρίς να έχει σημειώσει γκολ, ενώ δεν έχει και ασίστ. Έχει επίσης δύο αγώνες βασικός στο κύπελλο. Τελευταία του συμμετοχή, πάντως, ήταν στις 7 Απριλίου. Έκτοτε, σε επτά αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ο Τουρέ πριν μετακομίσει στην Ομόνοια, να σημειώσουμε ότι έπαιζε στην Εβιάν. Στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Εκεί είχε 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αλλά έξι στο αρχικό σχήμα.

Έπαιξε αλλαγή και σε ένα ματς κυπέλλου, όπου σκόραρε κι επίσης σ’ ένα παιχνίδι του Λιγκ Καπ βασικός. Συνολικά στην καριέρα του ο 25χρονος Τουρέ έχει 83 ματς με δύο γκολ κι έξι ασίστ. Είναι ένας σκληροτράχηλος χαφ με πολλά τρεξίματα κι ενδεχομένως αυτό να ξεχωρίζει ο Νταμπίζας. Στη Κόρδοβα έχει έξι κίτρινες φέτος, ενώ στη Σουηδία, σε 16 ματς πήρε οκτώ κίτρινες…

Το θέμα, όμως, είναι ότι ο Παναθηναϊκός οφείλει με τα λίγα χρήματα που διαθέτει να βρει παίκτες με εμπειρία και φυσικά ποιότητα. Που ν’ αντέχουν στην πίεση του πρωταθλητισμού και να έχουν νοοτροπία νικητή. Από το βιογραφικό προκύπτει ότι ο Τουρέ δεν τα διαθέτει, αλλά αν τελικά γίνει κίνηση και αποκτηθεί, αυτός και ο κάθε Τουρέ, στο γήπεδο θα φανεί τι μπορεί κάνει. Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θέλει παίκτες που να δίνουν πράγματα. Να κάνουν τη διαφορά. Αν είναι έστω και με τα λίγα χρήματα να φέρνει μετριότητες, ας επιμείνει στα δικά του παιδιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ