Αυτός είναι ο Ίσμαελ Σίλβα που παίρνει ο ΠΑΟΚ

Αυτός είναι ο Ίσμαελ Σίλβα που παίρνει ο ΠΑΟΚ

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος χαφ από το Ρίο Ντε Τζανέιρο βρέθηκε στη Σουηδία, μετά πήγε στην Τσετσενία και τώρα έρχεται στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ.

Η βραζιλιάνικη παροικία του ΠΑΟΚ είναι σταθερά μεγάλη τα τελευταία χρόνια. Το καλοκαίρι του 2016 ήρθε ο Λέο Μάτος, τον Ιανουάριο του 2017 ο Ενρίκε, τον Αύγουστο του 2017 ο Μαουρίσιο, τον Ιανουάριο του 2018 ο Αζεβέδο αλλά δεν έπιασε και έφυγε πέρυσι το καλοκαίρι, για να προστεθεί στην παρέα το καλοκαίρι του 2018 ο Λέο Ζαμπά.

Στο τελείωμα της σεζόν που πέρασε ο ΠΑΟΚ είχε στο ρόστερ του 4,5 Βραζιλιάνους, καθώς δίπλα στους Μάτος, Μαουρίσιο, Ενρίκε και Λέο Ζαμπά υπάρχει και ο Δημήτρης Λημνιός, ο οποίος είναι κατά το ήμισυ από τη χώρα του καφέ, καθώς η μητέρα του είναι Βραζιλιάνα!

Τώρα ετοιμάζεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η βραζιλιάνικη παρέα του ΠΑΟΚ καθώς ο Δικέφαλος έχει συμφωνήσει για την απόκτηση του χαφ Ισμαέλ Σίλβα από τη ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΙΛΒΑ

Ο Ίσμαελ Σίλβα Λίμα (όπως είναι το πλήρες του όνομα) γεννήθηκε την 1 Δεκεμβρίου του 1994 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Έχει ύψος 1,69μ., το καλό του πόδι είναι το δεξί και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή διαθέτοντας καλά δημιουργικά χαρακτηριστικά, όπως μαρτυρούν οι 11 ασίστ που είχε σε δύο χρόνια στη Ρωσία. Στις ομάδες του έχει αγωνιστεί κατά συνθήκη τόσο ως πλάγιος μεσοεπιθετικός, όσο και σαν αμυντικός χαφ.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ακαδημία της Κρατέους στην πατρίδα του και τη σεζόν 2012-13 σε ηλικία 18 ετών έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα στην οποία έκανε εννέα συμμετοχές.

Πριν ακόμη κλείσει τα 19 του ήρθε στην Ευρώπη. Έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι τον Φεβρουάριο του 2013 μετακομίζοντας στη Σουηδία και συγκεκριμένα στην Κάλμαρ.

Εκεί στη Σκανδιναβία πέρασε τα επόμενα 3,5 χρόνια της ζωής του γράφοντας 115 συμμετοχές με 6 γκολ και 14 ασίστ.

Τη σεζόν 2013-14 είχε 19 παιχνίδια και μια ασίστ, την επόμενη χρονιά (2014-15) βελτίωσε τα νούμερά του έχοντας 27 ματς με ένα γκολ και 4 ασίστ και την περίοδο 2015-16 απογειώθηκε με δύο γκολ και επτά ασίστ σε 35 αγώνες.

Τη σεζόν 2016-17 είχε έναν τραυματισμό στο γόνατο στα τέλη Φεβρουάριο του 2017, έκανε επέμβαση και έμεινε εκτός δράσης για τρεις μήνες έως τις 20 Μαΐου, οπότε έπαιξε μόνο σε 9 ματς μέχρι τον Αύγουστο του 2017 όταν πήρε μεταγραφή στην Αχμάτ Γκρόζνι, η οποία τον είχε παρακολουθήσει και δαπάνησε 1.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει.

Στην ομάδα της Τσετσενίας πήρε τη φανέλα με το νούμερο 11.

Στο ντεμπούτο του στο ρωσικό πρωτάθλημα η ομάδα του έχασε με 3-2 εντός έδρας από την Κράσνονταρ, αλλά αυτός παρότι μπήκε αλλαγή στο 70’ είχε ένα γκολ και μια ασίστ!

Από το επόμενο ματς με την Ζενίτ (που έχασε πάλι η ομάδα του με 4-0…) καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα της νέας του ομάδας και την πρώτη σεζόν στη Ρωσία (2017-18) είχε τρία γκολ και έξι ασίστ σε 25 επίσημα ματς.

Φέτος (2018-19) είχε και πάλι αρκετά καλά νούμερα: μέτρησε 30 επίσημες συμμετοχές με τρία γκολ και πέντε ασίστ.

Συνολικά σε δύο γεμάτες σεζόν στη Ρωσία με τη φανέλα της Αχμάτ Γκρόζνι είχε 5 γκολ και 11 ασίστ σε 55 επίσημους αγώνες.

ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΜΠΑ

Ο Ίσμαελ Σίλβα πέρυσι ήταν συμπαίκτης με τον Λέο Ζαμπά στην Αχμάτ Γκρόζνι, πριν ο νεαρός Βραζιλιάνος επιθετικός έρθει το καλοκαίρι του 2018 στον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα οι δυο τους είχαν συνεργαστεί σε ένα από τα τρία γκολ που πέτυχε ο Λέο Ζαμπά με την ομάδα της Τσετσενίας.

Ήταν στις 25 Νοεμβρίου του 2017, όταν η Αχμάτ Γκρόζνι υποδέχτηκε στην έδρα της την Ούφα, με τον Ίσμαελ Σίλβα στο 57’ να βγάζει ασίστ στον Λέο Ζαμπά και αυτός να γράφει το 2-0 για την ομάδα του (τελικά κέρδισε με 2-1).

Δείτε στο 2:00 του παρακάτω video τη συνεργασία τους:

Δείτε μερικά ακόμη στιγμιότυπα από την καριέρα του Βραζιλιάνου μέσου που κλείνει στον ΠΑΟΚ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ