Σπαταφόρα: «Στον ΠΑΟΚ το μυαλό μας είναι μόνο στο ποδόσφαιρο»

Σπαταφόρα: «Στον ΠΑΟΚ το μυαλό μας είναι μόνο στο ποδόσφαιρο»

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο γυμναστής του ΠΑΟΚ Ματέο Σπαταφόρα με όσα έζησε με την κατάκτηση του νταμπλ, τονίζοντας πως θα του μείνει αξέχαστη η φιέστα.

Ο γυμναστής του ΠΑΟΚ, Ματέο Σπαταφόρα, σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα «gsp.ro», στην Ρουμανία αρχικά για το πως νιώθει μετά από αυτήν κατάκτηση του νταμπλ.

«Ήταν πραγματικά υπέροχο! Μία φανταστική, τεράστια ομάδα, με τρομερούς παίκτες, έναν εξαιρετικό προπονητή, πραγματικό επαγγελματία και φοβερούς οπαδούς. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι σε ένα σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ, ένα πραγματικό ιδιαίτερο μέρος, που στο μυαλό μας είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Έχω περάσει υπέροχα χρόνια εδώ και νιώθω πολύ γεμάτος που αποφάσισα να δουλέψω ξανά μαζί με τον Ραζβάν Λουτσέσκου».

Ήταν οι πιο όμορφες στιγμές της ζωής σου;

«Επαγγελματικά σίγουρα ναι! Στη Ρουμανία, κέρδισα μόνο το Κύπελλο και στο πρωτάθλημα τερματίσαμε στη δεύτερη θέση. Είναι εκπληκτικό να κερδίζεις τον τίτλο του πρωταθλητή! Η απόδοση αυτής της ομάδας αυτήν τη χρονιά θα μείνει στην ιστορία. Κέρδισα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα και η φιέστα, ήταν ένα απίστευτο σόου. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Όποιος δεν το είδε, ας το δει στο Youtube. Κάτι πραγματικά τρομερό!»

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το ρουμάνικο πρωτάθλημα;

«Είναι πολύ μεγάλες οι διαφορές. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες στη Ρουμανία, αλλά η οργάνωση των συλλόγων δεν είναι πολύ καλή. Επίσης, δεν υπάρχει τακτική οργάνωση, οπότε υπάρχουν πολλές εκπλήξεις κάθε χρόνο. Σε κάθε αγώνα, μπορεί να σημειωθεί κάποια έκπληξη. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι τα φαβορί αυτά που θα κερδίσουν από την αρχή. Στην Ελλάδα υπάρχουν τέσσερις-πέντε πολύ δυνατές ομάδες που παλεύουν για το πρωτάθλημα και το Κυπέλλου. Για να κερδίσεις πρέπει να είσαι σχεδόν τέλειος! Είδατε ότι αυτήν τη σεζόν δε χάσαμε κανένα παιχνίδι, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε τρία!»

Ποιες προπονητικές μεθόδους χρησιμοποιείτε στον ΠΑΟΚ, πως κρατάτε τους παίκτες σε καλή φυσική κατάσταση;

«Όλες μας οι προπονήσεις γίνονται με μπάλα. Όλες! Από το ζέσταμα, μέχρι τη φυσική κατάσταση. Προφανώς οι συζητήσεις για τη δουλειά γίνονται με τον προπονητή».

Τι διαφορετικό έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε σχέση με τους άλλους προπονητές που έχετε συνεργαστεί;

«Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος κι ένας πολύ σκληρός προπονητής. Δε σταματάει ποτέ να διαβάζει βιβλία. Μελετάει στο βίντεο, όλη την εβδομάδα, όλα όσα κάνει η ομάδα μας αλλά και ο αντίπαλος. Αυτό που κάνουμε μέσα στην εβδομάδα είναι να πάρουμε την τακτική ιδέα που θέλει ο ίδιος για τον επόμενο αγώνα. Είναι τρελός με τις λεπτομέρειες! Είναι ένας μοναδικός προπονητής! Έχω δουλέψει με καλούς προπονητές, αλλά ο Ράζβαν είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Τώρα στον ΠΑΟΚ, ο Ντιέγκο Λόνγκο αναλαμβάνει την άμυνα και ο Κριστιάνο Μπάτσι τις στατικές φάσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ