Ατρόμητος : Η μεγάλη επιστροφή του Ντιγκινί

Ατρόμητος : Η μεγάλη επιστροφή του Ντιγκινί

Ο Γάλλος επιθετικός του Ατρόμητου, Νικολά Ντιγκινί, κάνει φέτος τη διαφορά για την ομάδα του Περιστερίού. Η πρωτιά του 29χρονου φορ, η εμπιστοσύνη του Κάναντι και η περσινή ατυχία με τον τραυματισμό στους κοιλιακούς

Ο Νικολά Ντιγκινί ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο κόντρα στον Λεβαδειακό, με τον Γάλλο επιθετικό να σημειώνει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Ο 29χρονος άσος της ομάδας του Περιστερίου ανήκει στην κατηγορία των παικτών που δεν τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας.

Είναι ο εργάτης που πάντα θα κάνει τη δουλειά προς όφελος της ομάδας. Πολύτιμο εργαλείο για κάθε προπονητή, παίκτης που μπορεί να παίξει στην κορυφή της επίθεσης αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ. Όλα αυτά που προαναφέραμε οδήγησαν τον Ατρόμητο στην απόφαση απόκτησης του Ντιγκινί από τον Πανθρακικό, το καλοκαίρι του 2016.

Οι περιστεριώτες πόνταραν πολλά πάνω στον Γάλλο και μετά την πρώτη δύσκολη χρονιά, ο Ντιγκινί δείχνει τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του.

Είναι σίγουρο πως δεν είχε την προβολή του Γιαννιώτη ούτε αυτή του Ουάρντα ή άλλων συμπαικτών του για την εξαιρετική πορεία του Ατρόμητου. Είναι όμως δεδομένο πως έχει παίξει σημαντικό ρόλο και η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Κάναντι αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ο Αυστριακός τεχνικός θεωρεί τον Ντιγκινί πολύτιμο παίκτη για τη σωστή λειτουργία της ομάδας του κι αυτό άλλωστε φαίνεται από την παρουσία στου Γάλλου στην εντεκάδα του Ατρόμητου.

Πρώτος σε συμμετοχές

Αυτό που έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία και φανερώνει πολλά είναι οι συμμετοχές που έχει κάνει στο φετινό πρωτάθλημα ο Γάλλος επιθετικός. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ο Ντιγκινί έχει παίξει σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος, μετρώντας δηλαδή 14 συμμετοχές. Είναι πρώτος στην ομάδα του Περιστερίου (μαζί με Κιβρακίδη, Ούμπιντες και Βασιλακάκη) αλλά σε ότι αφορά τα λεπτά συμμετοχής (1261) είναι δεύτερος, πίσω μόνο από τον Κιβρακίδη (1298).

Οι επιδόσεις του Γάλλου

Αναφέραμε στον πρόλογο πως ο Ντιγκινί δεν είναι ο σέντερ φορ που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, ωστόσο η μέχρι στιγμής παρουσία του Γάλλου κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε τον εμπιστεύεται και ο Κάναντι.

Ο Γάλλος στράικερ έχει πετύχει τρία γκολ στο πρωτάθλημα αλλά έχει δώσει και τρεις ασίστ κάτι που φανερώνει πως η προσφορά του στην πορεία του Ατρόμητου είναι σημαντική.

Σε σούπερ φόρμα

Ο ίδιος δεν κρύβει πως βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση μετά τη δύσκολη χρονιά που πέρασε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Ντιγκινί έχει ανακτήσει πρώτα απ’ όλα την αυτοπεποίθηση του κι αυτό τον έχει βοηθήσει σημαντικά σε ότι αφορά και την αγωνιστική του μεταμόρφωση. «Άλλος άνθρωπος κι άλλος παίκτης» λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι του Ατρόμητου που έχουν εικόνα του Ντιγκινί από την περασμένη αγωνιστική σεζόν.

Ο 29χρονος επιθετικός δείχνει έτοιμος να πετύχει όσα δε μπόρεσε πέρυσι κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Περιστερίου.

Ο τραυματισμός και η επέμβαση

Αναφερθήκαμε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ο Γάλλος επιθετικός και η αλήθεια είναι πως ο Ντιγκινί πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές. Η πρώτη του σεζόν στην ομάδα του Περιστερίου δεν ήταν όπως είχε σχεδιάσει ο παίκτης.

Το πρόβλημα στους κοιλιακούς ταλαιπώρησε σε μεγάλο βαθμό τον Ντιγκινί και δεν επέτρεψε στον παίκτη να δείξει αυτά που μπορούσε. Είχε κάνει μόλις μια συμμετοχή στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος (εναντίον του ΠΑΣ) κι αυτό ήταν όλο. Ο έμπειρος στράικερ αποφάσισε αρχικά ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αγωγή για ν’ αποφύγει τη χειρουργική επέμβαση.

Κανείς άλλωστε δεν θέλει ν’ ακούει για χειρουργείο. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως θα ήθελε ο Γάλλος επιθετικός κι έτσι αναγκάστηκε να κάνει τη χειρουργική επέμβαση. Έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο ακόμα μήνες κι επί της ουσίας έχασε ένα εξάμηνο. Επέστρεψε όμως σε αγώνα πρωταθλήματος στη Βέροια σημειώνοντας μάλιστα και γκολ κι αυτό ήταν το νέο ξεκίνημα του 29χρονου σέντερ φορ.

Η φετινή σεζόν έχει εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Γάλλο άσο της ομάδας του Περιστερίου και ο Νταμίρ Κάναντι στηρίζει πολλά στον Ντιγκινί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ