Αυτός είναι ο Μπρούνο Κόστα που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ

Αυτός είναι ο Μπρούνο Κόστα που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ

Πορτογαλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Δικέφαλος έχει επαφές με την Πόρτο για δανεισμό του 22χρονου Πορτογάλου χαφ, Μπρούνο Κόστα.

Από το καλοκαίρι του 2008 ο ΠΑΟΚ άνοιξε έναν δίαυλο επικοινωνίας με την Πόρτο (με τον Φερνάντο Σάντος προπονητή τότε στον Δικέφαλο…) και οι καλές σχέσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα (που ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι προπονητής στους «Δράκους»).

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ήρθε δανεικός το καλοκαίρι του 2008 στον Δικέφαλο από την Πόρτο, μετά ακολούθησε ο δανεισμός του Λίνο τον Ιανουάριο του 2009, ενώ το καλοκαίρι του 2009 ο ΠΑΟΚ τους απέκτησε και τους δύο με μεταγραφή.

Τον Ιανουάριο του 2012 όταν ο ΠΑΟΚ παραχώρησε τον Αντρέ Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ, έδωσε στην Πόρτο το 33% των χρημάτων από τη συμφωνία που είχαν από το 2009, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο ο Δικέφαλος πήρε δανεικό από τους Πορτογάλους τον Σέρτζιο Ολιβέιρα με τις ευλογίες του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Τώρα φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κρατήσει τον Ολιβέιρα, ο οποίος είχε ρήτρα εξαγοράς ύψους 12 εκ. ευρώ (σ.σ.: η Πόρτο αρνήθηκε πρόταση ύψους 5 εκ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη), αλλά ίσως πάρει δανεικό έναν άλλον χαφ, νεότερο αλλά με σημαντικές προοπτικές.

Η «A Bola» γράφει ότι ο ΠΑΟΚ έχει επαφή με την Πόρτο για τον δανεισμό του 22χρονου Πορτογάλου μέσου Μπρούνο Κόστα.

Το γεγονός ότι για τον παίκτη ενδιαφέρεται και η Εσπανιόλ, δείχνει ότι πρόκειται για ένα «διαμαντάκι», το οποίο έχει εντοπίσει ο Μάριο Μπράνκο, καθώς ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ γνωρίζει καλά τον συμπατριώτη του και τις δυνατότητές του.

Ο Μπρούνο Κόστα είναι γεννημένος στις 19 Απριλίου 1997 στο Ολιβέιρα Ντι Αζαμέις της Πορτογαλίας. Έχει ύψος 1,74μ. και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή.

Φέτος πέρασε ένα μεγάλο μέρος της σεζόν στη Β’ ομάδα της Πόρτο έχοντας 13 ματς με ένα γκολ και 4 ασίστ. Έκανε όμως και έξι ολιγόλεπτες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Πόρτο, παίζοντας δύο ματς στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο και άλλα δύο στο Champions League, στους αγώνες μάλιστα με τη Λίβερπουλ στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (μπήκε αλλαγή και στους δύο αγώνες).

Συνολικά με τη Β’ ομάδα της Πόρτο μετράει 50 ματς με 5 γκολ και 7 ασίστ, ενώ έχει 7 αγώνες στην πρώτη ομάδα (όλες με προπονητή τον Κονσεϊσάο) και άλλα 21 παιχνίδια στο UEFA Youth League τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας (από την Κ15 έως την Κ21) μετρώντας συνολικά 26 διεθνείς συμμετοχές με τρία γκολ, και θεωρείται ένα από το μεγάλα ταλέντα της χώρας του.

Αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, αλλά έχει παίξει και ως 10άρι, δεύτερος επιθετικός ακόμη και πλάγιος επιθετικός σε κάποια παιχνίδια στη Β’ ομάδα της Πόρτο.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ως παιδί, τα έκανε στη Φεϊρένσε (2005-09), αλλά από ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Πόρτο και γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στη σχολή ποδοσφαίρου των «Δράκων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ