«Δεν έχει προηγούμενο αυτό που κάνει ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ»

«Δεν έχει προηγούμενο αυτό που κάνει ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ»

Ο Δημήτρης Πανοζάχος επισήμανε ότι ο Σαββίδης έχει βάλει στον ΠΑΟΚ 105 εκ. ευρώ και θα φτάσει τα 120 εκ. ευρώ μετά τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Δημήτρης Πανοζάχος (φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), μίλησε στον «ARENA FM 89.4» για την οικονομική κατάσταση του Δικεφάλου, για τους επόμενους στόχους της ομάδας, αλλά και για το τι σημαίνει για το σύλλογο η νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να βάλει άλλα 15,2 εκ. ευρώ και η επένδυσή του στον σύλλογο να φτάσει τα 120 εκ. ευρώ!

Για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ από την έλευση του Ιβαν Σαββίδη: «Νομίζω ότι είναι εμφανές τι συμβαίνει. Εγώ θα πω για τα οικονομικά, εντός γηπέδου όλοι βλέπουμε ζούμε και βιώνουμε την πρόοδο της ομάδας. Για τα οικονομικά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ΠΑΕ από πέρυσι έχει θετικά ίδια κεφάλαια το οποίο θεωρείτε πραγματική και ουσιαστική εξυγίανση».

Για την αύξηση του οικονομικού κεφαλαίου που άγγιξε τα 15 εκατομμύρια ευρώ: «Η ΠΑΕ με τα έσοδα τα οποία έχει δεν μπορεί να καλύψει όλα τα έξοδά της, δηλαδή τα έξοδα του αθλητικού τμήματος υπερκαλύπτουν τα έσοδα με αποτέλεσμα αυτά τα κενά να πρέπει να καλύπτονται. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να ξέρετε ότι όταν μία ομάδα κάνει πρωταθλητισμό είναι πολύ λογικό τα έξοδα της να είναι πολύ περισσότερα από τα έσοδα».

Για το οικονομικό κεφάλαιο που αυξάνεται σταθερά κάθε φορά: «Όχι έχει υπάρξει και μεγαλύτερο ποσοστό σε αύξηση. Η τωρινή αύξηση είναι 15 εκατομμύρια ευρώ, το κεφάλαιο της ΠΑΕ πλέον μετά από αυτό διαμορφώνεται στα 119,5 εκατομμύρια. Από σύμπτωση άλλα τόσα έχει βάλει ο όμιλος του Σαββίδη στην ομάδα, περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα σχεδόν 9 εκατομμύρια είναι με το ομολογιακό δάνειο και τα υπόλοιπα με κεφάλαιο καταβεβλημένο αφού συμπεριλάβουμε και τα σημερινά. Μέχρι σήμερα δηλαδή έχει βάλει 105,6 εκατομμύρια μαζί με το δάνειο και θα βάλει κι άλλα 15 εκ. ευρώ».

Για το αν έχει ξανά υπάρξει στην ελληνική πραγματικότητα τέτοια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Στον ελληνικό αθλητισμό δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο. Τα πολλά λεφτά είναι στις ΠΑΕ, δεν υπάρχει κάτι ανάλογο σε αυτή την διαδικασία. Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία και νομίζω ότι ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι είναι εντυπωσιακό».

Για τις ενστάσεις που είχε ένας μικρομέτοχος: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από πέρσι άρχισε να εμφανίζει θετικά ίδια κεφάλαια. Αυτά τα κεφάλαια στην πορεία με τα έξοδα με την λειτουργία της ΠΑΕ πάντα δεν παραμένουν μόνιμα, αν τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα και αυτό συμβαίνει γιατί μια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό όπως είπα και νωρίτερα έχει τεράστια έξοδα όπως παραδείγματος χάριν το αθλητικό τμήμα. Οπότε τα έσοδα δεν καλύπτουν τα έξοδα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά που τα καλύπτει ο μεγαλομέτοχος».

Για το μπάτζετ του αθλητικού τμήματος: «Στις 30 Ιουνίου θα γίνει ο ισολογισμός όπου θα δείτε πόσο είναι το μπάτζετ του αθλητικού τμήματος».

Για το ομολογιακό δάνειο: «Στη διάρκεια των ετών Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει τα χρήματα κυρίως για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και για μια περίοδο έβαλε ένα ποσό 9 εκατομμυρίων ως ομολογιακό δάνειο το οποίο θα κεφαλαιοποιηθεί. Αυτό έχει να κάνει με τεχνικούς όρους δεν έχει να κάνει με κάτι άλλο ήταν τελείως τεχνικής φύσεως».

Για το financial fair play: «Όλα είναι υπό έλεγχο από όσο διαβεβαίωσε ο Μάκης Γκαγκάτσης και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ