Ολυμπιακός: Το μεγάλο κόλπο για την άμυνα

Ολυμπιακός: Το μεγάλο κόλπο για την άμυνα

To10.gr γράφει για τις επαφές του Ολυμπιακού με τον Τόμας Βερμάλεν, τον ρόλο των «πρώην» της Βαρκελώνης, τις συζητήσεις του Βέλγου με τον Καρεμπέ, αλλά και το προφίλ των δύο στόπερ που θα αποκτηθούν.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να προχωρήσει στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της άμυνάς του. Ενός παίκτη που θα μπορέσει να ηγηθεί της ανασταλτικής λειτουργίας των Πειραιωτών και παράλληλα θα αποτελέσει «δάσκαλο» και πρότυπο για τους νεαρότερους, ταλαντούχους και εξαιρετικά εξελίξιμους στόπερ που διαθέτουν ή θα αποκτήσουν οι Πειραιώτες. Έναν παίκτη, δηλαδή, σαν τον Τόμας Βερμάλεν. Ιδανικά, τον ίδιο τον Βερμάλεν.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας «AS» για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον αρχηγό της εθνικής Βελγίου και κεντρικό αμυντικό της Μπαρτσελόνα, προκάλεσε αίσθηση και ήδη η είδηση κάνει τον γύρο της Ευρώπης. Οι Μαδριλένοι κάνουν λόγο για σχεδόν βέβαιη συμφωνία, κάνοντας ειδική μνεία στον ρόλο που έπαιξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ώστε να πειστεί ο παίκτης για να δει θετικά την προοπτική του Ολυμπιακού, εκθειάζοντας τον σύλλογο, τη λειτουργία του και τους ανθρώπους του.

Ωστόσο, το θέμα δεν είναι ποιος έπεισε ή όχι τον Βερμάλεν. Αλλωστε, ο Ολυμπιακός έχει ανθρώπους στην ομάδα της Βαρκελώνης να το κάνουν (Βαλβέρδε, Αμπιντάλ, Σεγούρα). Το ζητούμενο είναι τι λέει ο παίκτης και σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση για τους Πειραιώτες. Μια υπόθεση από το πάνω ράφι, δαπανηρή και με πολύ μεγάλο δείκτη δυσκολίας ως προς την υλοποίησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός έχει προσεγγίσει εδώ και καιρό τον 33χρονο διεθνή κεντρικό αμυντικό. Και τον έχει προσεγγίσει αναλύοντας χωρίς περιστροφές το πλάνο της ομάδας για την απόκτησή του: Τον θέλει για ηγέτη της άμυνας. Για τον παίκτη που θα εμπνεύσει και θα καθοδηγήσει τους Ερυθρόλευκους στην επιστροφής του στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και τους ομίλους του Champions League. Πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή; Σίγουρα, πάντως, όχι μια ανάσα από τις υπογραφές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΒΕΡΜΑΛΕΝ

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να σταθούμε στο βασικότερο ζήτημα: Ο Βερμάλεν βλέπει θετικά το να παίξει στον Ολυμπιακό. Είναι θετικός σε αυτή την προοπτική, όπως ήταν και πριν από έναν χρόνο, όταν και πάλι είχε τεθεί θέμα απόκτησής του από τους Ερυθρόλευκους. Ο Βέλγος γνωρίζει τον σύλλογο, τον τρόπο λειτουργίας, το μέγεθός του, τους στόχους του, γνωρίζει ότι θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον πίεσης και ακραίου πρωταθλητισμού και αυτό του ταιριάζει. Καθώς παρότι είναι 33 στα 34, θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Και φυσικά να παραμείνει ενεργό μέλος της Εθνικής Βελγίου. Κάτι που μπορεί να του το προσφέρει ο Ολυμπιακός.

ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΕΜΠΕ

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στις επαφές του Ολυμπιακού με τον Βερμάλεν, έχει εμπλακεί ενεργά ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών έχει μιλήσει ήδη με τον Βερμάλεν και εμφανίζεται να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο να σχηματίσει θετική άποψη για τον σύλλογο ο αριστεροπόδαρος Βέλγος στόπερ. Με τον Κριστιάν, μάλιστα, να του έχει αναλύσει πλήρως το πλάνο του συλλόγου και του προπονητή για τη νέα χρονιά, τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, αλλά και τον ρόλο που θα έχει ο ίδιος εάν επιλέξει να πει το μεγάλο «ναι» στους Ερυθρόλευκους.

Ο Βερμάλεν είναι ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Αρα ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να συζητήσει με ομάδα για να τον αποκτήσει, αλλά απευθείας με τον ίδιο. Και με τον ίδιο συζητάει. Κάνοντας προσπάθεια να βρεθεί χρυσή τομή στο οικονομικό σκέλος, που είναι ένα πολύ σημαντικό αγκάθι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εξάλλου, πρόκειται για παίκτη που η τελευταία ετήσια αμοιβή του από την Μπαρτσελόνα ξεπέρασε τα 3.000.000 € καθαρά χρήματα. Κάτι που σημαίνει ότι το να «πέσει», είναι κάτι σχετικό.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ

Αυτό που είναι σε θέση να γνωρίζει to10.gr είναι πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον παίκτη, με σκοπό να βρεθεί η λύση που θα καταστήσει εφικτή την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία, ωστόσο, οι δύο πλευρές δείχνουν διάθεση να τα βρουν και συζητούν επί του τρόπου που θα γίνει αυτό. Τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, τα νούμερα, τα πάντα. Εξάλλου, πρόκειται για μια μεταγραφή περίπλοκη, καθώς για τον παίκτη ενδιαφέρον πάρα πολλές ομάδες, από όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα. Με τις Αντερλεχτ και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας να έχουν ήδη καταθέσει επίσημες προτάσεις στον παίκτη. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Βερμάλεν και τους εκπροσώπους του. Και δουλεύει παρασκηνιακά και προσεκτικά την υπόθεση. Καθώς θέλει να κάνει μόνο τα σωστά βήματα που απαιτούνται για να τον κάνει δικό του. Εως τώρα ό,τι έχει γίνει, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Και ο παίκτης είναι θετικός. Πλέον μένει να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό σκέλος. Κάτι που δεν είναι διόλου απλό. Αλλά όχι και απίθανο…

ΚΑΡΙΕΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ο Βερμάλεν έμεινε 5 χρόνια στην Μπαρτσελόνα, και παρότι τα πρώτα χρόνια αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, στη 2ετία του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε να πάρχει παιχνίδια στα πόδια του και να έχει ρόλο στην Μπαρτσελόνα. Φέτος τελείωσε τη σεζόν με 12 συμμετοχές, ενώ παραμένει ενεργό και βασικό στέλεχος της Εθνικής Βελγίου, με την οποία συμμετείχε στο Μουντιάλ, στο Nations League, αλλά και στα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2020.

Ο 33χρονος (14/11/1985) αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός αποτελεί «προϊόν» της ακαδημίας του Αγιαξ, ενώ πέραν της Μπαρτσελόνα έχει αγωνιστεί σε Βαλβάαϊκ, Αρσεναλ και Ρόμα. Η καριέρα του είναι γεμάτη τίτλους, καθώς στο παλμαρέ του έχει 1 Champions League, 1 UEFA Super Cup, 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 4 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 πρωτάθλημα Ολλανδίας, 2 κύπελλα Ολλανδίας, 3 κύπελλα Ισπανίας, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Σούπερ Καπ Ολλανδίας, 1 Κύπελλο Αγγλίας.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει δύο κεντρικούς αμυντικούς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ο ένας με το προφίλ του Βερμάλεν (αριστεροπόδαρος ή να παίζει κυρίως αριστέρά, έμπειρος, ηγετικά χαρακτηριστικά) και ο δεύτερος (αφότου φύγει ο Σισέ) πιο νέος, με διαφορετικό στιλ, πιο δυναμικός, για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η 5άδα τον στόπερ, μαζί με τους Μεριά, Μπα, Αβραάμ Παπαδόπουλο. Πέραν του Βερμάλεν, πάντως, υπάρχουν κι άλλες λύσεις ανάλογου επιπέδου. Και ο Ολυμπιακός χτυπάει σε πολλά επίπεδα, για να πάρει τον παίκτη-ηγέτη που θέλει. Υπενθυμίζουμε ότι είναι «ζωντανές» οι υποθέσεις του Ρούμπεν Σεμέδο, αλλά και του Ντιέγκο Ρέγιες, οι οποίοι αρέσουν στους Πειραιώτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ