Άρης: Ένα τανκ για κάθε γραμμή

Άρης: Ένα τανκ για κάθε γραμμή

Την απόκτηση του Ντάνιελ Σούντγκρεν, ακολούθησε εκείνη του Λερίν Ντουάρτε. Ο Μπράουν Ιντέγιε είναι προ των πυλών, κι ο Άρης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κινείται στο μεταγραφικό παζάρι πιο δυνατά από τους αποκαλούμενους Big 4.

Έλειψε τέσσερα χρόνια και ήταν πολλά για μια ομάδα με τους οπαδούς, τη δυναμική και την Ιστορία του. Πρώτος στόχος η άνοδος, δεύτερος η παραμονή. Πλέον τα μάτια είναι στραμμένα στη συνεχή εξέλιξη. Ο Άρης επέστρεψε για να μείνει, αυτό το βροντοφώναξε η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, που έκανε εντυπωσιακή πορεία την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Και τώρα, ήρθε η ώρα της ενίσχυσης, με τους διοικούντες την ομάδα να κάνουν γερό μπάσιμο στις αγορές και να φανερώνουν τις προθέσεις τους από νωρίς. Ο Άρης δεν θα περιοριστεί σε δεύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο, κάτι που είχαν προαναγγείλει τόσο ο Θόδωρος Καρυπίδης, όσο και ο Ντίνος Διαμαντόπουλος με τον Σάββα Παντελίδη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρο ότι προετοιμάζεται με τις ίδιες στερεές βάσεις ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Με συγκεκριμένο πλάνο που ξεκίνησε άμα τη λήξει του πρωταθλήματος και μέχρι την επιστροφή στη δράση. Πατά πάνω στην επιτυχημένη συνταγή του πρόσφατου παρελθόντος, είναι πλέον πιο ώριμη σχετικά με την μεταγραφική της πολιτική, εμπιστεύεται συγκεκριμένους ανθρώπους για συγκεκριμένες αποφάσεις. Δεν χωράει «ερασιτεχνισμός». Ο Ευρωπαίος Άρης προετοιμάζεται να παίξει στον β’ προκριματικό του Europa League στις 25 Ιουλίου (η ρεβάνς την 1η Αυγούστου) και επιθυμία όλων είναι να είναι καθόλα έτοιμος.

Οι αποδείξεις για τα άνωθεν, οι δύο μεταγραφές που έχουν κλείσει οι Κίτρινοι και αυτή του Μπράουν Ιντέγε που είναι προ των πυλών και το ημερολόγιο γράφει 11 Ιούνη. Δύο… συν ένα, τανκς για νευραλγικές θέσεις στο γρασίδι. Αρχής γενομένης με τον 28χρονο Σουηδό δεξιό μπακ, Ντάνιελ Σούντγκρεν, που έφθασε στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του μήνα, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Σούντγκρεν αυτοπροσδιορίστηκε ως «πολεμιστής» κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Θεσασλονίκης και υποσχέθηκε να δώσει το 100% του. Γεννημένος στη Σόλνα, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της ΑΪΚ. Το 2012 «μετακόμισε» στην Ντέγκερφορς και το 2016 επέστρεψε στην ΑΪΚ. Στην ομάδα της σουηδικής πρωτεύουσας ανήκε μέχρι πρότινος. Το ταξίδι του στην συμπρωτεύουσα, σηματοδοτεί το πρώτο μεγάλο βήμα εκτός Σκανδιναβίας και ο κόσμος του Άρη είναι έτοιμος να τον «αγκαλιάσει» με την δική του μοναδική τρέλα.

Εν συνεχεία, στην κίτρινη οικογένεια, εντάχθηκε ο 29χρονος διεθνής Ολλανδός μέσος, Λερίν Ντουάρτε, από τη Χέρακλες. Γεννημένος το 1990 στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, το Ρότερνταμ, έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στις Σπάρτα Ρότερνταμ, Χέρακλες, Άγιαξ και Χέρενφεν.

Πιο συγκεκριμένα, τη διετία 2009-11 αγωνίστηκε στη Σπάρτα Ρότερνταμ, μετρώντας 42 εμφανίσεις και 6 γκολ, μετέπειτα πήγε στην Χέρακλες, με την οποία αγωνίστηκε ως το 2013, καταγράφοντας 66 εμφανίσεις και 12 τέρματα, για να ακολουθήσει ο Άγιαξ.

Ο Αίντας μάλιστα εκταμίευσε 3 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του. Ο Ντουάρτε αγωνίστηκε 18 φορές με τον Άγιαξ. Το 2015 παραχωρήθηκε δανεικός σε Χέρενφεν και Μπρέντα, ενώ το 2016 επέστρεψε στη Χέρακλες.Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 29 συμμετοχές, σκόραρε 6 φορές και μοίρασε 2 ασίστ. Μια πλούσια σεζόν που εξαργύρωσε με την μεταγραφή του στον… Ευρωπαίο Άρη, σε μια συνθήκη «win – win», καθώς και οι Θεσσαλονικείς ποντάρουν πολλά στην ποιότητα και την εμπειρία του.

Κι έπειτα, σειρά έχει ο Μπράουν Ιντέγιε. Ο Άρης έδειξε έτοιμος για την οικονομική υπέρβαση. Έφτασαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Ιντέγε που αναμένεται άμεσα στη χώρα μας για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με ετήσιες αποδοχές που θα υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ!

Ο πρώην Ερυθρόλευκος φορ, στα 30 του χρόνια, αναζητά το κουμπί του «restart». Με τους Πειραιώτες είχε μετρήσει 30 συμμετοχές και 15 γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν 2016-2017, ώσπου τον Ιανουάριο ήρθε η πρόταση από την Τιανζίν Τέντα, η οποία τον αγόρασε με ποσό άνω των 10.000.000 ευρώ! Το πέρασμά του από την Κίνα ωστόσο δεν ήταν επιτυχημένο. Τον Ιανουάριο συμφώνησε με τη Μάλαγα, με την οποία πραγματοποίησε 13 συμμετοχές και σημείωσε 1 γκολ.

Πλησιάζοντας στα μέση Ιούνη, ο Άρης έχει ήδη δύο ολοκληρωμένες μεταγραφές παικτών με γεμάτα βιογραφικά, στην πλέον ώριμη ποδοσφαιρικά ηλικία τους. Έχει στα σκαριά το μεγάλο «μπαμ», που θα ολοκληρωθεί με την επισημοποίηση της συμφωνίας του με τον Μπράουν Ιντέγιε, ενώ αναμένεται να κλείσει άμεσα εξτρέμ και στόπερ για να συμπληρωθεί η… κέντα, όντας απόλυτα έτοιμος για να ριχτεί στη «μάχη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ