Τα γενέθλια του μεγάλου «μάγου» Βασίλη Καραπιάλη (pics & vids)

Τα γενέθλια του μεγάλου «μάγου» Βασίλη Καραπιάλη (pics & vids)

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Βασίλης Καραπιάλης, ένας παίκτης που άφησε το στίγμα του στα ελληνικά γήπεδα και έμεινε στην καρδιά των οπαδών του Ολυμπιακού.

Μια μέρα σαν τη σημερινή το 1965 γεννήθηκε ένας από τους καλύτερους μέσους που πάτησαν το πόδι του στα ελληνικά γήπεδα και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το κοινό που τον παρακολουθούσε όλα τα χρόνια της καριέρας του. Ο λόγος φυσικά για τον Βασίλη Καραπιάλη που γίνεται 54 ετών.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Λάρισα το 1985 και γρήγορα άρχισε να ξεχωρίζει με τις ικανότητες του, αφού η τεχνική του κατάρτιση ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ είχε και πολύ καλή αίσθηση του γηπέδου ώστε να μπορεί να οργανώνει το παιχνίδι.

Πολύ μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Λάρισα το 1988 όπου έδειξε τις πτυχές του ταλέντου του και ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες σε ολόκληρη την διαδρομή των «βυσσινί» προς τον τίτλο.

Τρία χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 1991, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του μετακομίζοντας στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε να γράφει τη δική του ιστορία με τα «ερυθρόλευκα».

Στον Πειραιά έμεινε για δέκα σεζόν και αγαπήθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, χτίζοντας μια διαφορετική σχέση μαζί τους, με τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» να δημιουργούν ακόμα και συνθήματα για χάρη του.

Στα 16 χρόνια της καριέρας του αγωνίστηκε σε 368 παιχνίδια, σκοράροντας συνολικά 90 φορές, ενώ μοίρασε στους συμπαίκτες του 12 ασίστ. Έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα (ένα με την Λάρισα το 1988 και τέσσερα με τον Ολυμπιακό το 1997, 1998, 1999, 2000), δύο κύπελλα: με Ολυμπιακό (1992, 1999) και ένα Σούπερ Καπ: με Ολυμπιακό (1992).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ