Μπενφίκα: Θέλει τον Γιάννη Μπουζούκη απο τον Παναθηναϊκό

Μπενφίκα: Θέλει τον Γιάννη Μπουζούκη απο τον Παναθηναϊκό

Οι Πορτογάλοι άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με τον Παναθηναϊκό. Ποιο είναι το πλάνο τους με τον νεαρό μέσο. Ποιον άλλο Έλληνα έχουν στη λίστα τους

Τιμά την ελληνική αγορά επί χρόνια. Και μάλιστα το κάνει με έναν τέτοιο τρόπο που δείχνει μονίμως κερδισμένη. Από την εποχή του Καραγκούνη και του Κατσουράνη η Μπενφίκα βρίσκει στα μέρη μας, ποδοσφαιριστές ικανούς να σταθούν στο ύψος της και να χτίσουν καριέρες στο σαφώς απαιτητικό περιβάλλον της. Ο Κώστας Μήτρογλου, ο Λιούμπο Φέισα, ο Ανδρέας Σάμαρης είναι τα πιο μεγάλα παραδείγματα. Ή μάλλον ήταν, αν αναλογιστεί κανείς πως μέσα σε μια σεζόν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μετατράπηκε από ένας καλός πορτιέρο σε ένα περιουσιακό στοιχείο της τάξης των 15-20 εκατ ευρώ!

Ξέρουν καλά τι κάνουν οι Λουζιτανοί. Και όπως φαίνεται έχουν σκοπό να συνεχίσουν στο δρόμο που χάραξαν. Ήδη έχουν «σημαδέψει» τους επόμενους. Και μάλιστα αυτή τη φορά με ένα πλάνο διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα.

Τι εννοούμε; Πως η Μπενφίκα πάει πλέον σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν είναι ακόμη στο 100% για να ενταχθούν στο ρόστερ της, αλλά που μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν μεγάλες επενδύσεις του μέλλοντος. Και αυτό το project θέλουν να το ξεκινήσουν με τον Γιάννη Μπουζούκη. Με τον 21άχρονο μέσο του Παναθηναϊκού που έκλεψε καρδιές στην παρθενική σεζόν του με το Τριφύλλι. Αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές; Ήδη οι Πορτογάλος έχουν χτυπήσει την πόρτα των Πράσινων και συζητούν το ενδεχόμενο απόκτησης του Μπουζούκη.

Η πρόταση τους είναι να αγοράσουν τώρα τον νεαρό, και να τον αφήσουν για άλλη μια σεζόν στον Παναθηναϊκό προκειμένου να συνεχίσει να αποκτά εμπειρίες και παραστάσεις σε ένα τόσο σημαντικό κλαμπ. Γιατί οι Πράσινοι μπορεί να μην είναι στα καλύτερα τους, μπορεί να μην θυμίζουν… χρόνια δοξασμένα αλλά η φανέλα τους είναι βαριά. Το να μπορεί λοιπόν ο Μπουζούκης να έχει παραστάσεις με αυτή και μάλιστα σαν πρωταγωνιστής είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του.

Θεωρητικά η όλη διαδικασία μοιάζει win-win για την ομάδα του Γιώργου Δώνη.  Διότι και ένα καλό ποσό μπορεί να βάλει στα ταμεία του, και βέβαια να κρατήσει και έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του. Μόνο που όπως καταλαβαίνει ο καθένας, το να πωληθεί τώρα ο Μπουζούκης είναι πολύ πιθανό να μην επιτρέψει να γίνει με τη «σωστή τιμή». Λογικά αυτή τη στιγμή η τιμή του νεαρού είναι στα 2-3 εκατ ευρώ. Υπό άλλες συνθήκες; Μάλλον θα κόστιζε τα διπλάσια και βάλε.

Και μιας και πιάσαμε αυτή την ιστορία: Η Μπενφίκα έχει και άλλον Έλληνα στο πλάνο της. Μέρος με έναν τρόπο του ίδιου σχεδίου.  Ίσως θυμάστε μια ιστορία που γράψαμε πριν από καιρό για το ενδιαφέρον της για τον Γιώργο Λιάβα του Παναιτωλικού. Ήταν και παραμένει υπαρκτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ