Η μεγάλη ώρα του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς

Η μεγάλη ώρα του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς

Το «αστεράκι» του Ολυμπιακού από την Σερβία «εισβάλει» στο Euro K-21 της Ιταλίας. Και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Και για εκείνον, αλλά και για την πιο «ποιοτική» εθνική ομάδα του τουρνουά που ήδη ξεκίνησε.

Υπό άλλες συνθήκες; Θα ήταν ήδη στην προετοιμασία του Ολυμπιακού διεκδικώντας και εκείνος μια θέση στο ρόστερ. Και το… όνειρο γενικώς. Του προέκυψε όμως κάτι σπουδαίο. Μια από εκείνες τις διοργανώσεις που σαφώς και μπορούν να δώσουν πολύ μεγάλη ώθηση στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή.

Ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς θα καθυστερήσει να έρθει στην Αθήνα. Βρίσκεται στη γειτονική Ιταλία με την Εθνική Ελπίδων της Σερβίας. Για τα τελικά του Euro Κ-21 που ξεκίνησαν σήμερα. Και οι Σέρβοι στην πραγματικότητα είναι από τα φαβορί της μεγάλης αυτής διοργάνωσης που με έναν τρόπο είναι η… κλειδαρότρυπα για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι επόμενοι μεγάλοι.

Ναι οι γείτονες, ανήκουν στην ελίτ. Έχοντας ένα από τα καλύτερα ρόστερ της διοργάνωσης συνολικά. Πέραν του δεξιοπόδαρου εξτρέμ που φέτος αγωνίστηκε δανεικός στη Ραντνίσκι Νις (με εφτά γκολ και 12 ασίστ) η οποία για την ιστορία έκανε την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της τερματίζοντας δεύτερη στο πρωτάθλημα και φτάνοντας στα ημιτελικά του Κυπέλλου;

Τα ονόματα προκαλούν ίλιγγο, για την μεγάλη των Σέρβων σχολή:

Ο πολύς Λούκα Γιόβιτς που μόλις μετεγγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης αντί 60 εκατ ευρώ. Ίσως ο πλέον ανερχόμενος σέντερ φορ του πλανήτη.

Ο Άντριγια Ζίφκοβιτς της Μπενφίκα (60 εκατ ευρώ η ρήτρα του από τους Λουζιτανούς).

Ο Νικόλα Μιλένκοβιτς της Φιορεντίνα, που τον συναντά κανείς σε σπουδαία μεταγραφικά σενάρια (Μάντσεστερ Γιουν, Ατλέτικο Μαδρίτης κλπ).

Μια ομάδα ικανή να πάει τη διαδρομή ως το τέλος. Φαβορί λοιπόν οι Σέρβοι, που τη Δευτέρα αντιμετωπίζουν την Αυστρία (19:30) ενώ συγκατοικούν στον ίδιο όμιλο με την –πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ-21 Γερμανία- και τη Δανία. Και η χρηματιστηριακή αξία της οποίας αποτιμάται στα 137 εκατ ευρώ από την ιστοσελίδα transfermarkt.

H τιμή του Ραντζέλοβιτς αυτή τη στιγμή, πριν ξεκινήσει δηλαδή το τουρνουά είναι στο 1.5 εκατ ευρώ. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού έχει 4 συμμετοχές με την κ-21 και μάλιστα έχει προλάβει ήδη να πετύχει 2 γκολ. Στο αυριανό ματς με την Αυστρία μάλιστα δεν αποκλείεται να αγωνιστεί σαν δεύτερος επιθετικός πλάι στον Γιόβιτς (σύμφωνα με όσα αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους οι συμπατριώτες τους). Εννοείτε πως μια καλή παρουσία σε ένα τέτοιο τουρνουά και με τέτοιους συμπαίκτες μπορεί να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τη μετοχή του γεννημένου τον Αύγουστο του ΄97 winger.

Αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός δείχνει για πολλοστή φορά να «σημάδεψε» σωστά στις μεταγραφικές αναζητήσεις του. Οι Ερυθρόλευκοι που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι προσεχώς «μπαίνουν» και με 4+1 δικούς τους ποδοσφαιριστές στο Κόπα Άφρικα. Οι Μεριά (Τυνησία), Μαντί Καμαρά (Γουϊνέα) και Παπ Αμπού Σισέ (Σενεγάλη). Ο Αχμέντ Χασάν που επέστρεψε στη Μπράγκα, αλλά που δεν θα αποτελέσει καθόλου έκπληξη αν οι Ερυθρόλευκοι επιχειρήσουν να τον επαναφέρουν στο ρόστερ τους μέσα στον Αύγουστο. Και βέβαια ο Φόντε Καμαρά (Γουϊνέα) που όπως αποκάλυψε to10.gr εδώ και ημέρες έχει συμφωνήσει και προσεχώς πιάνει και εκείνος λιμάνι. Μια μεταγραφική κίνηση που προφανώς θα ολοκληρωθεί τυπικά μετά το τέλος της διαδρομής από τα γήπεδα της Αιγύπτου. Τουλάχιστον για την εθνική ομάδα της Γουϊνέας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ