Ματιέ Βαλμπουενά: Ο Ολυμπιακός έχει πλέον τον δικό του… Κριστιάνο Ρονάλντο

Ματιέ Βαλμπουενά: Ο Ολυμπιακός έχει πλέον τον δικό του… Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι ότι πιο αστραφτερό διαθέτει η Superleague κάτι που αποδεικνύεται και με μια γρήγορη ματιά στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media, εκεί όπου τον ακολουθούν σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Μια εικόνα της ζωής τους. Μια χαραμάδα στην ιδιωτικότητά τους. Ό,τι ζουν ή τέλος πάντων όσα επιλέγουν να αποκαλύψουν. Τα social media είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας κάθε επαγγελματία αθλητή. Ένας τρόπος να επικοινωνούν πιο άμεσα με τους οπαδούς, να προβάλλουν ένα κομμάτι της δικής πραγματικότητάς τους.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά στην Ίμπιζα, ο Ματιέ Βαλμπουενά στη Μύκονο. Ο νεοαποκτηθείς άσος του Ολυμπιακού σε μια… μίνι προσωπική προετοιμασία, πριν ενταχθεί στην επίσημη της ομάδας του Πειραιά. Ο πολύπειρος Γάλλος «εκθέτει» μερικές στιγμές της καθημερινότητάς του, στους διαδικτυακούς του φίλους. Και δεν είναι λίγοι όσοι τον ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τουναντίον.

Για την ακρίβεια είναι κοντά στους: 1.860.000! Στους επίσημους λογαριασμούς που διατηρεί στο Instagram (616.000), το Facebook (1.068.332) και το twitter (171.000). Εκεί που είναι γνωστός με το… mv28. Εκεί που συστήνεται ως Professional Football Player at @olympiacosfc (επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό), εκεί που μοιράζεται όσα θέλει να φυλακίσει στο «πάντα».
Ξεκινώντας με το moto: «Le bonheur n’est pas d’avoir tout ce que l’on désire, mais d’aimer ce que l’on a». Δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση: «Ευτυχία δεν είναι να έχεις ό,τι θέλεις, αλλά να αγαπάς αυτό που έχεις».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Off in 🇬🇷 Already preparing the next season! #hardwork #mykonos 🏝

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mathieu Valbuena (@mv28_officiel) στις

Όχι ότι χρειάζεται να… ξεψαχνίσει κανείς τα social media για να διαπιστώσει το ειδικό «βάρος» του ονόματος. Την αναγνωρισιμότητα, τους πιστούς του ακόλουθους. Αλλά κάνοντας την σχετική πρόσθεση αντιλαμβάνεται ότι ο Ολυμπιακός προσθέτοντας στο ρόστερ του τον Γάλλο άσο, δεν προσδοκά μονάχα σε αγωνιστικά οφέλη.

Πέρα από την ποιότητα, την εμπειρία, την ηγετική του προσωπικότητα, την δημιουργική ικανότητα και κάθε άλλο στοιχείο που συνθέτει το αγωνιστικό του προφίλ, οι Πειραιώτες θα ωφεληθούν και σε άλλα επίπεδα. Ο Ολυμπιακός μπορεί, λοιπόν, να προσδοκά στην ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της δημοφιλίας ή και της εμπορικότητας του κλαμπ.

Κάτι που οι ομάδες της ελίτ δίνουν πολύ μεγάλη σημασία πλέον. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο βασιλιάς των social media, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στο Τορίνο και την Γιουβέντους, η επιρροή στον κόσμο του ποδοσφαίρου (και δεν μιλάμε για αμιγώς αγωνιστικά δεδομένα) ήταν τεράστια. Το affect του Πορτογάλου σούπερ σταρ στο «στάτους» της Βέκια Σινιόρα του ιταλικού ποδοσφαίρου ήταν συγκλονιστική.

Όπως και σε αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης η οποία στο πρώτο 24ώρο της μεταγραφής του CR7 έχασε ένα εκατομμύριο διαδικτυακούς φίλους γιατί πολύ απλά και κυνικά, έχασε το μεγάλο της αστέρι. Πέντε μήνες μετά, εκεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα οι Ιταλοί έκαναν γνωστό ότι οι αριθμοί τους στα social media… διπλασιάστηκαν! Φυσικά λόγω του Κριστιάνο.

Προφανώς ο Βαλμπουενά δεν διαθέτει τη δημοφιλία του Πορτογάλου. Είναι όμως δεδομένα το πιο λαμπερό πρόσωπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Ο άλλοτε αρχηγός της Μαρσέιγ, το αστέρι της Λυών, εκ των αγαπημένων της Φενερμπαχτσέ που τον αποχαιρέτησαν με δάκρυα πριν από τρεις εβδομάδες. Είναι ο Βαλμπουενά των 52 συμμετοχών στην εθνική Γαλλίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Two unforgettable years with you 💛💙 #Fenerbahce #EnBuyukFenerbahce #BizFenerbahceyiz

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mathieu Valbuena (@mv28_officiel) στις

Ποιος είναι ο πιο «διάσημος» Έλληνας αθλητής εντός των συνόρων;

Ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης. Πόση είναι η επιρροή του στα social media; Οι δικοί του λογαριασμοί σε facebook, twitter και Instagram ακολουθούνται συνολικά από 158.000. Ούτε στο 1/10 δηλαδή της επιρροής του νέου «Βασιλιά» του Γεώργιος Καραϊσκάκης!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ