AEK: Αλλάζει, ενισχύεται και… περιμένει

AEK: Αλλάζει, ενισχύεται και… περιμένει

Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα για την Ένωση της νέας σεζόν και οι… εκκρεμότητες

Η χρονιά που ξεκινά θα βρει την ΑΕΚ αλλαγμένη σε πολλά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Η Ένωση αποφάσισε να προχωρήσει σε έναν διαφορετικό αγωνιστικό δρόμο, με τον Μιγκέλ Καρντόσο να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας, αντί του Μανόλο Χιμένεθ.

Η παραπάνω απόφαση ήρθε με βασικό κριτήριο την αναζήτηση μιας διαφορετικής φιλοσοφίας, σε σχέση με εκείνη που ακολουθούσε μέχρι τώρα ο σύλλογος. Η ΑΕΚ επιθυμεί να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και που σταδιακά θα εμπλουτίζεται και με παίκτες από τις Ακαδημίες. Παίκτες που θα εξελίσσονται μέσω των προπονήσεων και θα μπορούν να αποτελέσουν ελπιδοφόρα projects για την επόμενη μέρα των Κιτρινόμαυρων.

Νέος «κορμός»

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ήταν βέβαιο πως θα έφερνε νέα δεδομένα και στο αγωνιστικό κομμάτι. Όχι μόνο σε επίπεδο φιλοσοφίας. Η Ένωση θέλει να χτίσει φέτος έναν νέο «κορμό», με ποδοσφαιριστές διαφορετικών χαρακτηριστικών.

Γκάλο, Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος, Πόνσε, Άλεφ, Μπογέ αποτελούν παρελθόν για την ομάδα, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους Τσόσιτς, Γιαννιώτα. Χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα κάποιας επιπλέον αποχώρησης, μέσω πώλησης. Με τα ονόματα των Μπάρκα, Μάνταλου, Λιβάγια να ξεχωρίζουν στη σχετική λίστα.

Τα παραπάνω δεδομένα έκαναν την ανάγκη για ενίσχυση ακόμα μεγαλύτερη, με την ΑΕΚ να έχει ολοκληρώσει ήδη τις περισσότερες από τις προσθήκες που θα γίνουν ενόψει της χρονιάς που έρχεται. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν εντάξει στο δυναμικό τους τους Αθανασιάδη, Ντέλετιτς, Σαμπανάτζοβιτς Παουλίνιο, Βράνιες, Σιμάο, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα αποκτήσουν και επίσημα τον Ζεράλδες. Με τον οποίο έχουν συμφωνήσει σε όλα.

Οι εκκρεμότητες

Οι μέχρι τώρα κινήσεις της ΑΕΚ δεν θα είναι οι μοναδικές για τον Ιούνιο. Όλα δείχνουν πως η Ένωση πατάει το γκάζι για να αποκτήσει και τον εξτρέμ που έχει ζητήσει ο Καρντόσο, προκειμένου να μπορεί να δουλέψει με τα κατάλληλα «εργαλεία» στο Κίελτσε.

Η μεταγραφή του ακραίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, καθώς στόχος είναι ο παίκτης που θα ενισχύσει τις πτέρυγες της ομάδας, να βρίσκεται κανονικά στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Εφόσον το παραπάνω επιτευχθεί, η μοναδική βασική μεταγραφική εκκρεμότητα της ΑΕΚ, θα αφορά στο θέμα του σέντερ φορ. Μετά την φυγή του Πόνσε οι Κιτρινόμαυροι έχουν ανάγκη από την απόκτηση ενός επιθετικού ικανού να κάνει τη διαφορά. Η Ένωση δεν θέλει να κλείσει βιαστικά την εν λόγω υπόθεση, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στην αγορά. Γι’ αυτό και όλα δείχνουν πως η προσθήκη του βασικού στράικερ της ομάδας θα έρθει προς το τέλος Ιουλίου ή ακόμα και στις αρχές Αυγούστου. Με τους Λιβάγια, Κλωναρίδη και ενδεχομένως και τον Γιακουμάκη, να καλύπτουν μέχρι τότε τις ανάγκες της γραμμής κρούσης του Δικεφάλου.

Οι μεταγραφές του εξτρέμ και του σέντερ φορ θα πρέπει λοιπόν να θεωρούνται δεδομένες πριν την έναρξη της σεζόν, όμως δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά πως θα είναι και οι τελευταίες της καλοκαιρινής περιόδου. Καθώς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και των φιλικών είναι πιθανό να προκύψουν κι άλλες ανάγκες, μέσω των όσων θα δει επί χόρτου ο Μιγκέλ Καρντόσο. Που είναι και εκείνος που έχει τον πρώτο λόγο, όσον αφορά στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ