Αναστασίου: «Υπάρχει συμφωνία με τον Βέλλιο, ιδανικές οι συνθήκες στον Ατρόμητο»

Αναστασίου: «Υπάρχει συμφωνία με τον Βέλλιο, ιδανικές οι συνθήκες στον Ατρόμητο»

Ο Ελληνας τεχνικός μίλησε για την επιστροφή του στην Ελλάδα, τις εξαιρετικές συνθήκες που υπάρχουν στον Ατρόμητο, αλλά και για τις υποθέσεις των Βέλλιου, Χαρίση και Χατζηισαΐα.

Στην εξαιρετική οργάνωση που έχει ως σύλλογος ο Ατρόμητος στάθηκε ο Γιάννης Αναστασίου σε δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό, με τον Ελληνα τεχνικό να τονίζει ότι η ομάδα του Περιστερίου είναι η «ιδανική για να δουλέψεις, να ξεχωρίσεις και να βάλεις τη σφραγίδα σου».

Παράλληλα, ο Αναστασίου τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία με τον Απόστολο Βέλλιο, ο οποίος έρχεται για να αντικαταστήσει τον Ευθύμη Κουλούρη, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Χάρη Χαρίση. Ο έμπειρος τεχνικός άφησε «ανοιχτή» την πιθανότητα απόκτησης του Δημήτρη Χατζηισαΐα, ενώ αναφέρθηκε και στην κλήρωση του Europa League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα για τον Ατρόμητο: «Ήταν ο κυριότερος λόγος. Ο Ατρόμητος δείχνει να ωριμάζει, αναπτύσσεται και εξελίσσεται. Είναι ιδανική ομάδα για να δουλέψεις, να ξεχωρίσεις και να βάλεις τη σφραγίδα σου».

Για τις επαφές με τον Ατρόμητο: «Ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα πρώτη εικόνα. Πάντα στην αρχή της σεζόν υπάρχει θετική σκέψη και διάθεση για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό δείχνει πως υπάρχουν σωστές βάσεις. Σίγουρα χρειάζονται προσθήκες, αλλά η διοίκηση δουλεύει για να είναι η ομάδα ως του 90% πλήρης την άλλη εβδομάδα που θα φύγουμε για την προετοιμασία. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα είναι σημαντικά τόσο για τον Ατρόμητο, όσο και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν δείχνουμε κάτι καλό στην Ευρώπη συλλογικά αλλά και ως Εθνικές ομάδες. Θα πρέπει να έχουμε διάρκεια με τις αλλαγές που θα έρθουν στον ευρωπαϊκό χάρτη για να μείνουμε στη θέση που θα έπρεπε να έχει η Ελλάδα σε αυτό».

Για το περιβάλλον στον Ατρόμητο: «Το σημαντικό είναι ότι ο καθένας γνωρίζει το ρόλο και το αντικείμενό του και όλοι προσπαθούν για το καλύτερο στον τομέα τους. Ο κ. Αγγελόπουλος είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο, μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του και έχει αντίληψη του ποδοσφαίρου και των δεδομένων της Ελλάδας. Συζητώντας μαζί του για τις προσθήκες, αντιλαμβάνεται αυτό που θες να δώσεις και προσπαθεί να το προσαρμόσει στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας».

Για τη χρυσή δεκαετία του Ατρόμητου: «Είναι ομάδα που αναπτύσσεται και εξελίσσεται. Αυτό δείχνει και η δομή της και τα αποτελέσματα. Όταν βρεθείς στις εγκαταστάσεις και δεις τις συνθήκες, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει οργάνωση».
 
Για την παράδοση που υπάρχει στις «έξυπνες» μεταγραφές για τον Ατρόμητο: «Είναι η δομή και η φιλοσοφία της ομάδας τέτοια. Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν πολλά χρήματα να δαπανηθούν σε μεταγραφές, πρέπει να κινηθείς έξυπνα. Αυτό δείχνει τα τελευταία χρόνια. Πολλοί παίκτες έχουν αναγεννηθεί στον Ατρόμητο, κάτι που βοηθάει την ομάδα να δημιουργήσει καλό όνομα. Μιλώντας με παράγοντες ομάδων ή μάνατζερ στο εξωτερικό, καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν να πουν αρνητικά για αυτή την ομάδα. Στο εξωτερικό, τα πρώτα που κοιτάνε είναι αν είναι ανταγωνιστική ομάδα και αν υπάρχει οικονομική συνέπεια, χαρακτηριστικά που έχει ο Ατρόμητος»

Για τον Χάρη Χαρίση: «Το σημαντικό είναι ότι υπήρχε ταύτιση με τον κύριο Αγγελόπουλο για τον Χαρίση. Συζητώντας για τους παίκτες στην πρώτη μας συνάντηση, αμέσως συμφωνήσαμε στο όνομά του. Έχει χαρακτηριστικά που στους Έλληνες μέσους δεν μπορείς να βρεις εύκολα. Θα είναι μια ευκαιρία για τον Χάρη να παίξει σε μια ομάδα που τον εμπιστεύεται, τον στηρίζει και μέσα από την προσπάθεια να καταφέρει να σταθεροποιήσει τις εμφανίσεις του σε υψηλό επίπεδο. Λόγω ατυχιών έχασε την ευκαιρία στο παρελθόν, αλλά έχει χαρακτηριστικά που με σκληρή δουλειά και την ευκαιρία που θα πάρει σε αυτό το περιβάλλον θα μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Έχει πολύ μέλλον μπροστά και θα μπορεί αν δώσει στην Εθνική χαρακτηριστικά που της λείπουν».

Για τον αντικαταστάτη του Ευθύμη Κουλούρη: «Είμαστε πολύ κοντά με τον Απόστολο Βέλλιο, έχουμε συμφωνήσει. Εκεί ποντάρουμε. Έχει ωριμάσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Πέρασε από καταστάσεις που δεν ήταν ευχάριστες για τον ίδιο, ίσως και αυτός δεν ήταν όπως έπρεπε. Είναι παιδί που έχει εμπειρία, έχει παραστάσεις από εξωτερικό, είναι σε καλή ηλικία και έχει αντιληφθεί πως αν βάλει το κεφάλι κάτω και δουλέψει , τα πράγματα θα είναι για τον ίδιο πολύ καλά. Νομίζω ότι το έχει αντιληφθεί. Δυσεύρετη η θέση του φορ. Από την στιγμή που έφυγε ο Κουλούρης θα χρειαστεί κάποιος να τον αντικαταστήσει και ο Βέλλιος είναι ιδανικός».

Για τον Νίκο Καρέλη: «Υπήρξαν συζητήσεις. Δεν προχώρησε. Θα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρει μια ομάδα για να δείξει τον εαυτό του, γιατί χρειάζεται η Εθνική ομάδα τέτοιους παίκτες. Ήταν άτυχος όταν τραυματίστηκε στην Γκενκ. Ήταν σε πολύ κατάσταση και ο τραυματισμός τον έφερε πίσω. Τώρα είναι το πιο δύσκολο να βρει ομάδα για να κάνει επανεκκίνηση»

Για τον Δημήτρη Χατζηισαΐα: «Παραμένει ανοιχτή η υπόθεση. Έχει αποδώσει αρκετά καλά, έχει δείξει ότι είναι καλό δίδυμο με τον Ρισβάνη. Ανήκει στον ΠΑΟΚ, προσπαθούμε. Νομίζω ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο και το τι θέλει ο ίδιος».

Για τις υπόλοιπες προσθήκες: «Θα χρειαστεί να κάνουμε μια ακόμα προσθήκη, αφενός για να υπάρχει και ανταγωνισμός που θα τους κρατάει σε εγρήγορση, και αφετέρου για να υπάρχει βάθος στις αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο Ρισβάνης και ο Στρούγγης δεν μπορείς να βγάλεις τη χρονιά με δύο στόπερ. Έχουν προταθεί δύο παιδιά από το εξωτερικό, έχουν προταθεί και το εξετάζουμε. Αν τελειώσουν καλά όλα τα θέματα με το φορ , θα κοιτάξουμε να βρούμε κάτι πιο δημιουργικό, για να μπορεί να δώσει μια διαφορετική αντιμετώπιση. Σε κάποια παιχνίδια θες πρέσινγκ και ταχύτητα και σε άλλα δημιουργικούς που να μπορούν σε μικρούς χώρους να διαχειριστούν τη μπάλα γρήγορα και σωστά»

Για την σχέση του με τον Στιβ Ρούτερ: «Έχει τρομερές γνώσεις για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τις διαφορές στην κουλτούρα και τον τρόπο λειτουργίας κάθε χώρας. Έχει τρομερές παραστάσεις και εμπειρίες και πάντα είναι ήρεμος και ξέρει αν διαχειριστεί καταστάσεις. Ήταν σημαντικό να υπάρχει ένας τέτοιος άνθρωπος δίπλα μου, να τον εμπιστεύομαι τυφλά και να μην λειτουργεί με ένταση. Παντρεύει την ηρεμία, τη γνώση, την εκπαίδευση, την ποιότητα, που έχει σαν χαρακτήρας και προπονητής. Μπορεί να βελτιώσει το τεχνικό τιμ αλλά και την οργάνωση μιας ομάδας».

Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις: «Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν ήρεμος μετά την κλήρωση. Αγχώθηκα λίγο, γιατί η πολωνική και η σλοβακική σχολή είναι δύσκολες. Μπορεί να υστερούν σε τεχνική, αλλά είναι δυνατά πρωταθλήματα. Η Κρακοβία έχει τις περισσότερες πιθανότητες να περάσει. Θέλει μεγάλη προσοχή. Να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, αλλά χρειάζεται και λίγο τύχη. Θα είμαστε προετοιμασμένοι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλό για δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια»

Για το πλήθος των αγώνων που θα δώσει ο Ατρόμητος φέτος και αν το κλειδί θα είναι η διάρκεια: «Θεωρώ ότι αυτός θα είναι ο στόχος μας, να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια. Δεν θα είναι εύκολο. Μεγάλο ρόλο θα παίξει το ξεκίνημα για εμάς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ