Ολυμπιακός: Επαφή με Ελ Αραμπί, μιλάει και για Γκουστάβο

Ολυμπιακός: Επαφή με Ελ Αραμπί, μιλάει και για Γκουστάβο

To10.gr γράφει για τις συζητήσεις του Ολυμπιακού με το «πολυβόλο» από το Μαρόκο, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά και τον Πέδρο Μαρτίνς, που «έδειξε» και τον 25χρονο φορ της Κορίνθιανς, Γκουστάβο.

Η αναζήτηση επιθετικού συνεχίζεται για τον Ολυμπιακό. Με πολλά ονόματα να βρίσκονται στην ατζέντα. Επιθετικοί με διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφορετικές εθνικότητες, διαφορετικές… προελεύσεις ποδοσφαιρικές, αλλά με ένα κοινό: Το γκολ. Το εύκολο γκολ. Τα πολλά γκολ. Το… εύκολο γκολ. Αυτό το στοιχείο που τόσο θέλει να βάλει στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός. Που τόσο του έλειψε στη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Με τις πληροφορίες να βάζουν στο παιχνίδι δύο νέα ονόματα για τους Πειραιώτες: Τον Μαροκινό Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά και τον Βραζιλιάνο Γκουστάβο Ενρίκε ντα Σίλβα Σόουζα. Δύο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις.

ΤΟ… ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ

Ο Ελ Αραμπί δεν είναι νέο όνομα για τον Ολυμπιακό. Βρίσκεται στη λίστα των Πειραιωτών εδώ και μήνες. Και επειδή είναι επιθετικός κορυφαίου επιπέδου, αλλά και επειδή είναι ελεύθερος. Ενας συνδυασμός που δεν δελεάζει μόνο τους Πειραιώτες, αλλά και όλες τις ομάδες που αναζητούν έναν παίκτη σημείο αναφοράς στην επίθεσή τους. Εναν παίκτη που θα κάνει τη δουλειά (σ.σ. γκολ). Και η αλήθεια είναι πως ο Ελ Αραμπί, αυτή τη δουλειά ξέρει να την κάνει καλά.

Στη διάρκεια της καριέρας του σε Καέν, Αλ Χιλάλ, Γρανάδα και Αλ Ντουχαΐλ, ο 32χρονος Μαροκινός σέντερ φορ έχει σκοράρει 178 φορές και έχει μοιράσει 35 ασίστ. Σε ύνολο 315 αγώνων. Μάλιστα, στα τελευταία 78 ματς με την ομάδα του Κατάρ, έχει συνολικά 90 γκολ! Ενώ με την εθνική Μαρόκου έχει 41 ματς και 15 γκολ. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι δεν συμμετέχει στο Κόπα Αφρικα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μπει άμεσα στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, εάν και εφόσον.

Πώς έχει η κατάσταση; Σύμφωνα με πληροφορίες του 10.gr, ο Ελ Αραμπί δεν βρίσκεται απλά στη λίστα (όπως ανέφερε η Sportday). Αλλά ο Ολυμπιακός μίλησε με τον Μαροκινό επιθετικό. Με σκοπό, κατ’ αρχάς να μάθει εάν ενδιαφέρεται. Να τον δελεάσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, αφήνοντας στην άκρη τις δεκάδες (χωρίς υπερβολή) προτάσεις που έχει στα χέρια του από Κατάρ, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Κίνα, αλλά και τις σειρήνες από Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία.

Για να υπάρξει μια βάση του οικονομικού μεγέθους του Ελ Αραμπί, αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία 3ετία έβαλε στην τσέπη πάνω από 10.000.000 € καθαρά, από το συμβόλαιο με την Αλ Ντουχαΐλ (πρώην Λεκβίγια). Και ανάλογες προτάσεις έχει και τώρα στα χέρια του. Αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει διατεθειμένος να το παλέψει. Και λόγω της εξαιρετικής άποψης που έχει για την αξία του παίκτη ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο οποίος θεωρεί ότι ένας τέτοιος σκόρερ, με τόσο μεγάλη ευχέρεια στο γκολ, μπορεί να κάνει ρεκόρ τερμάτων με τον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός και τις ευκαιρίες που παράγει. Πλέον, περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης. Η οποία είναι ζωντανή και πολύ σοβαρή…

Δείτε τον 32χρονο σέντερ φορ και τα επιτεύγματά του στο Κατάρ:

https://www.youtube.com/watch?v=zn2kTTUOnHshttps://www.youtube.com/watch?v=0ZG-bgG7Ve0

ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ, ΤΟ «ΤΑΝΚ» ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ας το ξεκαθαρίσουμε από τις πρώτες γραμμές. Εύκολο δεν είναι. Ούτε γενικώς, ούτε ειδικώς. Διότι να βρεις τρόπο να αγοράσεις ποδοσφαιριστή απευθείας από την αγορά της Βραζιλίας είναι από μόνο του… επικίνδυνη αποστολή. Πολλώ δε μάλλον, έναν σέντερ φορ. Μιας ομάδας με όνομα σαν αυτό της Κορίνθιανς. Ο Πέδρο Μαρτίνς όμως φαίνεται να έβαλε ο ίδιος στην κουβέντα, τον Γκουστάβο Ενρίκε Ντα Σίλβα Ντε Σόουζα. Και οι Πειραιώτες μπήκαν ήδη στον πειρασμό. Για να «ψάξουν» διεξοδικά την περίπτωση του.

Ποιος είναι ο Γκουστάβο; Κάποιος που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει «θέμα συζήτησης» το επόμενο διάστημα. Διότι βρίσκεται πλέον στη νέα λίστα του Ολυμπιακού για το «9». Εκεί που συναντά κανείς το όνομα του Στιβ Μουνιέ (Χάντερσφιλντ). Εκεί που υπάρχει ο Βεντάτ Μουρίκι της Ρίζεσπορ (17 γκολ και 8 ασίστ πέρσι στην Τουρκία). Πιθανότατα και άλλοι, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν διαρρεύσει. Ο Γκουστάβο της Κορίνθιανς, που μέσα στο 2019 έχει 11 γκολ σε 19 συμμετοχές.

Που το 2018 πήρε από το χεράκι τη Φορταλέζα για να την ανεβάσει στην πρώτη κατηγορία. Έβαλε 25 στο πρωτάθλημα. Σε 28 αγωνιστικές. Που το το 2016 δοκίμασε για πρώτη φορά στην Ευρώπη (Νασιονάλ). Δεν τα κατάφερε τότε, αλλά που όπως φαίνεται «μπήκε» στο μάτι του τεχνικού του Ολυμπιακού. Και τρία χρόνια μετά με έναν τρόπο… συναντώνται.

Πόσο κοστίζει ο Γκουστάβο; Ξαναλέμε: Βραζιλία. Κοινώς, δύσκολα βγαίνει άκρη. Υπάρχουν «εταιρίες» πίσω από τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών. Υπάρχουν «ατζέντηδες» που εμφανίζονται από το πουθενά. Υπάρχει ένα… παιχνίδι που τέλος πάντων δεν είναι τόσο απλό. Και να το αντέξεις. Και να το ξεπεράσεις. Πέρσι για παράδειγμα ο Ολυμπιακός πήγε να πάρει τον Γουίλιαν Αράο από τη Φλαμένγκο. Συμφώνησε τέσσερις-πέντε φορές για τη μεταγραφή. Και όλο κάτι γίνονταν. Για να αλλάξουν τα ποσά, να αλλάξουν οι όροι της συμφωνίας κλπ. Ακόμη εκεί λοιπόν ο Αράο. Και αν σκεφτεί κανείς ότι τελικά οι Πειραιώτες διάλεξαν τον Γκιγιέρμε; Μάλλον τους βγήκε σε καλό.

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το θέμα; Ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει την… εισαγωγή του στην υπόθεση. Ότι το «ψάχνει». Για να δει τέλος πάντων αν είναι εφικτό. Όπως δεδομένα έχει κάνει συναντήσεις για τον Μουνιέ. Όπως έχει ρωτήσει για τον Μουρίκι. Δεν είναι δηλαδή «προχωρημένο». Τουλάχιστον ως εδώ.

Μέχρι τότε; Μια γεύση από τον 25άχρονο σέντερ φορ την προσφέρει εύκολα η τεχνολογία

https://www.youtube.com/watch?v=SH6c7wQEN9M

https://www.youtube.com/watch?v=QTDQSGC63WE

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ