Επίθεση Ολυμπιακού σε Γκαγκάτση: «Να γυρίσει τα λεφτά που πήρε»

Επίθεση Ολυμπιακού σε Γκαγκάτση: «Να γυρίσει τα λεφτά που πήρε»

Ο Ολυμπιακός πήρε ξεκάθαρη θέση στο Δ.Σ. της Λίγκας και ο Γκαγκάτσης αποτελεί παρελθόν. Η παρανομία, οι κωλοτούμπα των ομάδων και η αποζημίωση.

Ο Ολυμπιακός είχε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό τη θέση απέναντι στη συνεχιζόμενη παρανομία που λάμβανε χώρα στη Super League, με την παρουσία του Βασίλη Γκαγκάτση στον ρόλο του γενικού διευθύνοντος συμβούλου της Λίγκας. Από την Τετάρτη, λοιπόν, οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι, καθώς στο Δ.Σ. της Super League, πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση για έκπτωση και οριστική απομάκρυνσή του από το ποδόσφαιρο, με διαπιστωτική πράξη.

Μάλιστα, στο συμβούλιο ο Ολυμπιακός πήρε ξεκάθαρη θέση και στις συζητήσεις περί αποζημίωσης του Γκαγκάτση από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Ενώ αρκετές ομάδες συμφώνησαν να πάρει ένα ποσό, οι Πειραιώτες απαίτησαν να μην συμβεί αυτό, αλλά τουναντίον, να τεθεί θέμα επιστροφής των χρημάτων που έλαβε στο διάστημα που παρανόμως έμεινε στη θέση του.

«Δύο χρόνια τώρα ο Ολυμπιακός καταγγέλλει την παράνομη πρόσληψη του Βασίλη Γκαγκάτση. Και ερχόμαστε σήμερα να συζητήσουμε με βάση το έγγραφο του ΓΓΑ για ένα βούλευμα του 2017, αμετάκλητο, το οποίο γνώριζε η κυβέρνηση και κάλυπτε τον κ. Γκαγκάτση», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι αντιπρόεδροι της ΠΑΕ, Τάκης Αγραφιώτης και Κώστας Καραπαπάς, που εκπροσώπησαν τους Πειραιώτες στο Δ.Σ.

Μάλιστα από τον Ολυμπιακό έγινε και ευθεία αναφορά στη σχέση Γκαγκάτση – Βασιλειάδη, αλλά και τον λόγο που το βούλευμα έμενε στο… συρτάρι. «Δυο χρόνια τώρα ξέρετε όλοι ότι ο κ Γκαγκάτσης ήταν προνομιακός συνομιλητής του Υπουργού Βασιλειάδη και μάλλον είχε κάλυψη και το βούλευμα αυτό έμενε σε ένα συρτάρι», σημείωσαν οι Πειραιώτες, οι οποίοι πήραν ξεκάθαρη θέση για το θέμα Γκαγκάτση, βάζοντας στο τραπέζι: «Έκπτωση άμεσα και καμιά συζήτηση για αποζημίωση. Αντιθέτως να ξεκινήσει συζήτηση για όλα αυτά  τα χρήματα που εισέπραξε ενώ είχε κώλυμα»

Τελικώς όλες οι ομάδες της Λίγκας ψήφισαν ομόφωνα την έκπτωση Γκαγκάτση από τη θέση που διατηρούσε. Οι ίδιες ομάδες, που πριν από λίγο καιρό, όταν ο Ολυμπιακός είχε κάνει ενέργειες για την αποπομπή του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, είχαν ψηφίσει να μείνει και να συνεχίσει το έργο του. Παρότι γνώριζαν ότι παρανόμως βρίσκεται στη θέση του.

Το χειρότερο από όλα, ωστόσο, είναι ότι Η Λίγκα αποφάσισε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 120.000 ευρώ στον Γκαγκάτση. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τα 104 χιλιάρικα θα δοθούν ως εισφορά από δέκα ομάδες που συμφώνησαν (ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρας, Ατρόμητος, Βόλος, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Λαμία) και τα υπόλοιπα ως καταγγελία της σύμβασης από τον συνεταιρισμό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες ΠΑΕ, ο Ολυμπιακός ψήφισε αρνητικά, ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ επιφυλάχθηκαν για να ενημερώσουν τους μεγαλομετόχους τους και ο Άρης ήταν απών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ