ΠΑΟΚ : Δίνει 2 εκατ. ευρώ για προπονητή ο Σαββίδης!

ΠΑΟΚ : Δίνει 2 εκατ. ευρώ για προπονητή ο Σαββίδης!

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει τον αντικαταστάτη του Ράζβαν Λουτσέσκου, με τον Ιβάν Σαββίδη να είναι πρόθυμος να πληρώσει ακόμα και 2 εκατ. ευρώ ετησίως για τον νέο τεχνικό του Δικεφάλου.

Η απόφαση του Ράζβαν Λουτσέσκου να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ έσκασε σαν βόμβα το απόγευμα της Πέμπτης, αφήνοντας σύξυλους τους ανθρώπους του Δικεφάλου του βορρά. Ο Ρουμάνος τεχνικός άφησε τους νταμπλούχους Ελλάδας για την Αλ Χιλάλ, όπου και θα πάρει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.

Όπως είναι λογικό στον ΠΑΟΚ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Λουτσέσκου και μάλιστα άμεσα, καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει. Η ομάδα έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες την προετοιμασία της ενόψει της νέας σεζόν και η είδηση της αποχώρησης του Ρουμάνου ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε στο στρατόπεδο του Δικεφάλου.

Στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ για τον άνθρωπο που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας τη νέα χρονιά «έπεσαν» πολλά ονόματα, ωστόσο προς το παρόν τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Τα δεδομένα στον ΠΑΟΚ είναι συγκεκριμένα. Καταρχάς είναι σίγουρο ότι οι Θεσσαλονικείς αποχαιρέτησαν τον Λουτσέσκου, ενώ από εκεί και πέρα ο Δικέφαλος θα πάρει 2 εκατ. ευρώ καθώς οι Άραβες έσπασαν τη ρήτρα αποδέσμευσης του 50χρονου προπονητή. Παράλληλα «τρέχει» ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. ενώ η ομάδα αναχωρεί για την Ολλανδία τη Δευτέρα (1/7) όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει ζητήσει από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να βρεθεί άμεσα ο νέος προπονητής και αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο τάσεις για την επόμενη μέρα. Η πρώτη είναι ότι ισχυρός άνδρας των νταμπλούχων έδωσε το δικαίωμα στον Μάριο Μπράνκο να δημιουργήσει μια λίστα με πιθανούς αντικαταστάτες του Ρουμάνου που θα έχουν κασέ μέχρι και 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Η απόφαση του Σαββίδη είναι ειλημμένη και είναι διατεθειμένος να φέρει ένα μεγάλο όνομα στον πάγκο του ΠΑΟΚ που εν μέρει θα καλύψει και το επικοινωνιακό «φιάσκο» με την αποχώρηση του Λουτσέσκου. Ήδη ο Μπράνκο εχει στη λίστα του σπουδαία ονόματα από το εξωτερικό, ενώ ίσως να μην είναι τυχαίο και το όνομα του Μάσιμο Καρέρα που ακούστηκε.

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Και κυρίως είναι μια τάση που ίσως χρειαστεί χρόνο και ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει χρόνο. Η ομάδα αναχωρεί για την Ολλανδία και είναι οξύμωρο να μην έχει τον νέο της τεχνικό στο αεροπλάνο για το βασικό στάδιο της προετοιμασία της.

Μπορεί λοιπόν ο Σαββίδης να είναι έτοιμος να τινάξει την μπάνκα προσφέροντας μέχρι και 2 εκατ. ευρώ ετησίως για τον νέο προπονητή, ωστόσο στο μυαλό του υπάρχει και μια πιο ποδοσφαιρική λύση. Αυτή είναι ο νέος τεχνικός να γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και την ελληνική πραγματικότητα.

Να γνωρίζει τον ΠΑΟΚ και το ρόστερ της νέας σεζόν και να μην χρειάζεται χρόνο για να μελετήσει τις ανάγκες της ομάδας. Ο Σαββίδης λοιπόν σκέφτεται και μια λύση πιο safe που δεν εμπεριέχει το ρίσκο ενός ξένου προπονητή που δεν γνωρίζει ακριβώς την ομάδα και θα χρειαστεί τον χρόνο του όσο μεγάλο όνομα και να είναι.

Ο Μπράνκο «χτενίζει» την αγορά για τον νέο τεχνικό του Δικεφάλου, όμως δεν θα είναι παράλογο ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει με μια περίπτωση Πάμπλο Γκαρσία, που ήταν το πρώτο όνομα που ακούστηκε, ή ακόμα και με έναν τεχνικό Έλληνα που γνωρίζει ποιος είναι ο ΠΑΟΚ και τη δυναμική του. Όπως για παράδειγμα ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος είναι ελεύθερος και είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ