Αποκλειστικό: Φαβορί για ΠΑΟΚ ο Άμπελ Φερέιρα

Αποκλειστικό: Φαβορί για ΠΑΟΚ ο Άμπελ Φερέιρα

Ο 40χρονος Πορτογάλος προπονητής της Μπράγκα είναι πιο ψηλά από όλους στη λίστα του Δικέφαλου για την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή από χθες (28/6) μετά την αποχώρηση του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο χρόνος πιέζει την ομάδα, η οποία τη Δευτέρα (1/7) φεύγει για την Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τα τηλέφωνα των στελεχών του Δικέφαλου έχουν πάρει φωτιά ψάχνοντας τον διάδοχο του Ρουμάνου.

Στα υπόψιν είναι ο Ιταλός Μάσιμο Καρέρα, αλλά πρώτη επιλογή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι ο Άμπελ Φερέιρα.

Ο 40χρονος Πορτογάλος προπονητής της Μπράγκα είναι πιο ψηλά από όλους στη λίστα του Δικέφαλου για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αλλά η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη καθώς έχει συμβόλαιο με την πορτογαλική ομάδα.

Τη σεζόν 2017-18 ο Φερέιρα ήταν υποψήφιος για καλύτερος προπονητής στην πατρίδα του, αλλά το βραβείο κατέληξε Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ο ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος να πληρώσει τη Μπράγκα για να σπάσει το συμβόλαιο του 40χρονου τεχνικού, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους πιο ανερχόμενους προπονητές της Πορτογαλίας.

Ο Άμπελ Φερέιρα ανέλαβε τη Μπράγκα το καλοκαίρι του 2017. Πριν είχε δουλέψει στις Ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στη Β΄ ομάδα αυτής, αλλά και στη Β’ ομάδα της Μπράγκα. Τη σεζόν 2017-18 η Μπράγκα υπό τις οδηγίες του είχε εντυπωσιακή πορεία και μάζεψε 75 βαθμούς (24 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες με 74-29) μένοντας πίσω μόνο από την Πρωταθλήτρια Πόρτο (88β.), την Μπενφίκα (81β.) και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (78β.)

Τη χρονιά που πέρασε την οδήγησε ξανά στην 4η θέση (67 βαθμοί, 21 νίκες, 4 ισοπαλίες, 9 ήττες με 56-37 γκολ) πίσω μόνο από Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ