Ολυμπιακός – Χάποελ Μπερ Σεβά 2-2

Ολυμπιακός – Χάποελ Μπερ Σεβά 2-2

Με γκολ του Γάλλου από το σημείο του πέναλτι στην εκπνοή του αγώνα, ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία (2-2) κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του επί πολωνικού εδάφους.

Σε ένα παιχνίδι όπου η Χάποελ Μπερ Σεβά επέλεξε να κάνει προπόνηση στο… καράτε, ο Ολυμπιακός με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του και τους Σεμέδο και Ραντζέλοβιτς να ντεμπουτάρουν με τα ερυθρόλευκα, απέσπασε ισοπαλία (2-2) στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του επί πολωνικού εδάφους.

Ελάχιστη σημασία έχει το τελικό 2-2, σε ένα παιχνίδι που η αντίπαλος του Ολυμπιακού δεν φρόντισε να κρατήσει σε αθλητικά επίπεδα. Οι Ισραηλινοί έπαιξαν με σκληρότητα που δεν αρμόζει επουδενί σε φιλικό ματς, με αποτέλεσμα ο Ομάρ να γίνει αναγκαστική αλλαγή, έχοντας δεχθεί ένα πολύ «βρώμικο» μαρκάρισμα. (Οι πρώτες εκτιμήσεις δεν κάνουν λόγο για κάτι σοβαρό). Ωστόσο από εκείνο το σημείο κι έπειτα, λίγος χώρος παρέμεινε για… μπάλα, αφού το ένα σκληρό μαρκάρισμα διαδεχόταν το άλλο.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντουρμισάι άνοιξε το σκορ τον Ολυμπιακό στο 28’ μετά από ασίστ του Ποντένσε. Στο 34’ ο Μπεν Σαχάρ ισοφάρισε, ενώ στο 60’ έγινε το 2-1 με τον Χάσελμπαϊνκ. Το τελικό σκορ, διαμόρφωσε ο Ματιέ Βαλμπουενά στην εκπνοή, από το σημείο του πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον κίπερ της Μπερ Σεβά (που τον ανέτρεψε εντός περιοχής).

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με πιο ορθολογική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Πόγκον. Σα, Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Μπα, Κούτρης, Τοροσίδης, Σουρλής, Γιώργος Μασούρας, Φορτούνης, Ποντένσε, Ντουρμισάι ήταν οι εκλεκτοί του Μαρτίνς που ξεκίνησαν στην αναμέτρηση και έδειξαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στα πρώτα 15 λεπτά.

Στο 9′ ένα σουτ του Ομάρ ήταν η πιο καλή στιγμή των Πειραιωτών, που άνοιξαν το σκορ λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, μετά την συνεργασία Ποντένσε – Ντουρμισάι, με τον τελευταίο να εκμεταλλεύεται το γέμισμα του Πορτογάλου και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι να κάνει το 1-0. Οι Ισραηλινοί απάντησαν με τον Σαφουρί, να βρίσκει τον Μπεν Σαχάρ και αυτός με δεξί πλασέ να κάνει το 1-1, σε μια φάση που πιθανότατα ο σκόρερ είναι εκτεθειμένος και ο Μπα δεν κινείται γρήγορα προς την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, προηγήθηκαν δύο καλά σουτ από τους Μασούρα (51′) και Φορτούνη (57′) που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Σέτκους. Στο 60’ ο Μπα και ο Σουρλής έχασαν τον Χάσελμπαϊνκ, που μπήκε στην περιοχή, έμεινε όρθιος και με δεξί πλασέ νίκησε τον Σα για το 2-1 της Χάποελ.

Στα τελευταία 25 λεπτά όμως ο αγώνας διεκόπη πολλές φορές λόγω σκληρών μαρκαρισμάτων, «κορυφαίο» εκ των οποίων αυτό στο Ομάρ στο 65ο λεπτό, με τον διεθνή Νορβηγό να αποχωρεί τραυματίας. Με την συμπλήρωση των 90’ ο Βαλμπουενά, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Μπρούνο, «έγραψε» το τελικό 2-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ (68′ λ. τρ. Ανδρούτσος), Βούκοβιτς (73′ Σεμέδο), Μπα (46′ Αβραάμ), Κούτρης (46′ Τσιμίκας), Τοροσίδης (46′ Γκιγιέρμε), Γιώργος Μασούρας (61′ Γκερέρο), Σουρλής (77′ Μπρούνο), Φορτούνης (61′ Ραντζέλοβιτς), Ποντένσε (44′ Βαλμπουενά), Ντουρμισάι (61′ Σολδάνο).

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ: Σέτκους, Μπεν Μπίτον, Γκόλντμπεργκ, Αμίτ Μπίτον, Μιγκέλ Βίτορ, Σαμίρ, Σαμπάγκ, Σαφούρ, Μάριν, Χάσελμπαϊνκ, Σαχάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ