Γάνδη – Άρης 3-0

Γάνδη – Άρης 3-0

Ο Άρης ηττήθηκε και στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας, από την Γάνδη στο Βέλγιο με 3-0 και έδειξε ότι θέλει πολλή δουλειά ακόμη. Στα θετικά η εμφάνιση του Φαμπιάν Εμάν που έπιασε και πέναλτι.

Ο Άρης ήταν σαφώς καλύτερος στην αναμέτρηση με τη Γάνδη σε σχέση με το πρώτο του φιλικό παιχνίδι με τη Φορτούνα Σιτάρντ. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν και ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε μια πιο ορθολογική 11αδα, πήρε για ένα μεγάλο μέρος τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ δέχτηκε το πρώτο γκολ όταν έμεινε με 10 παίκτες εξαιτίας του τραυματισμού του Λάρσον.

Στο δεύτερο μισό δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερη κριτική στο ματς, καθώς έγιναν πάρα πολλές αλλαγές και δεν υπήρχε ρυθμός, ενώ από τα δυο γκολ που δέχτηκε ο Άρης το πρώτο ήταν από πέναλτι-εφεύρεση του διαιτητή και το δεύτερο στη λήξη του αγώνα. Οι Λάρσον και Τόνσο, που τραυματίστηκαν στο γαστροκνήμιο και στον αστράγαλο αντίστοιχα, θα υποβληθούν σε εξετάσεις αύριο (07/07) προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής κατάσταση της υγείας τους.

Πρώτη για Έμαν

Ο Σάββας Παντελίδης δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες Κουέστα και Τζανακάκη, ενώ και ο Ματίγια (υπέστη βαριά σύσπαση των μυών της σπονδυλικής στήλης) έμεινε στο ξενοδοχείο. Αντίθετα, την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη πραγματοποίησε ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας, Έμαν. Ο Κωνσταντινίδης ξεκίνησε στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Κόρχουτ στο αριστερό, ενώ Σόουζα και Βέλεθ ήταν το κεντρικό δίδυμο. Οι Μπάσα και Μπακούτσης αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ, ο Ντιγκινί στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Λάρσον στο αριστερό και ο Τόνσο πίσω απο τον Ιντέγε που έπαιξε στη κορυφή της επίθεσης.

Με παίκτη λιγότερο δέχτηκε γκολ

Ο Άρης ήταν σαφώς καλύτερος στο ξεκίνημα του αγώνα σε σχέση με το φιλικό παιχνίδι με τη Φορτούνα Σιτάρντ. Μετά το 20ο λεπτό της αναμέτρησης, μάλιστα, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του. Στάθηκε όμως άτυχος καθώς στο 27′ ο Λάρσον τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι και στο επόμενο λεπτό οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και άνοιξαν το σκορ με τον Μπεριτζέ. Στο 31′ η ομάδα του Παντελίδη έκανε την πρώτη τελική, με το σουτ του Τόνσο να καταλήγει άουτ. Στο 37′ ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως ο Κωνσταντινίδης δεν κατάφερε έξω από τη μεγάλη περιοχή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά απο πάσα του Ντιγκινί. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ντιγκινί σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των Βέλγων και κατέληξε άουτ.

Έπιασε πέναλτι ο Αυστριακός τερματοφύλακας

Ο Σάββας Παντελίδης δεν έκανε πολλές αλλαγές με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Άρη προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα στα δυο λεπτά, με τον προπονητή τους να έχει να αντιμετωπίσει νέο απρόοπτο με τον τραυματισμό του Τόνσο. Ακόμη, χρόνο συμμετοχής πήρε και ο υπό δοκιμή Ολλανδός Κιάλα, που υπέπεσε μάλιστα και σε πέναλτι. Ο Έμαν, όμως, νίκησε τον Μπέζους από τα 11 μέτρα , μπλοκάροντας τη μπάλα.

Δεκάρι ο Φετφα

Ο Γιάννης Φετφατζίδης πέρασε στο παιχνίδι στο 74ο λεπτό του αγώνα. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο επιτελικού χαφ πίσω απο τον Γιουνές.

Πέναλτι-εφεύρεση

Στο 80ο λεπτό ο Γιουνές συγκρούστηκε με τον Γιάρεμτσουκ μέσα στη μεγάλη περιοχή του Άρη, με τον διαιτητή να ανακαλύπτει πέναλτι, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο παίκτης της Γάνδης, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του. Στο 90′ ο Σιλά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 μετά από λάθος της άμυνας.

Γάνδη: Καμίνσκι, Σμιθ, Ογουσού, Οτζίτζα, Μπέζους, Κβιλιτάια, Μπεριτζέ, Ασαρέ, Λούστιγκ, Πλάστουν, Ντέρικ.

Άρης: Έμαν, Κωνσταντινίδης (46’ Ρόουζ), Βέλεθ (46’Δεληζήσης) , Σόουζα, Κόρχουτ (68’ Τσαγκαλίδης), Μπάσα (74’ Φετφατζίδης), Μπακούτσης (46’ Ντουάρτε), Ντιγκινί (68’ Γιουνές), Λάρσον (29’ Μαρτίνες) (86’ Κλεμέντε), Τόνσο (59’ Μπακούτσης) (76’ Μπαγκαλιάνης), Ιντέγε (63’ Κιάλα) (81’ Νιενγκό).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ