ΑΕΚ – Γκόρνικ Ζάμπρζε 1-0

ΑΕΚ – Γκόρνικ Ζάμπρζε 1-0

Πρώτο δείγμα θετικό για την ΑΕΚ του Μιγκέλ Καρντόσο που με γκολ του Μάρκο Λιβάγια στο 51' επικράτησε με 1-0 της Γκόρνικ. Στα αρνητικά οι τραυματισμοί των Γιακουμάκη και Ζεράλδες που αποχώρησαν στο πρώτο ημίχρονο.

Με νίκη ολοκλήρωσε το πρώτο της φιλικό επί πολωνικού εδάφους η ΑΕΚ, επικρατώντας με 1-0 της Γκόρνικ. Η Ένωση πήρε τη νίκη χάρις σε ένα γκολ του Μάρκο Λιβάγια, που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Γενικώς οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν «σφιγμένοι» λόγω και των σκληρών προπονήσεων που ακολουθούν αυτό το διάστημα στο Κίελτσε, στα πλαίσια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν στιγμές έντασης στο παιχνίδι τους, έβγαλαν φάσεις, όμως παρουσίασαν και αμυντικά κενά. Κενά που ωστόσο δεν πλήρωσαν, λόγω της αναποτελεσματικότητας της Γκόρνικ στο τελείωμα των φάσεων.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το μας με ένα 4-2-3-1 και τον Αθανασιάδη κάω από τα δοκάρια, τον Παουλίνιο δεξιά, τον Χουλτ αριστερά, δίδυμο στα στόπερ τους Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, στα αμυντικά χαφ τους Γαλανόπουλο, Κρίστισιτς, δεξιά τον Ντέλετιτς, αριστερά τον Μάνταλο και τον Ζεράλδες πίσω από τον Γιακουμάκη. Η Ένωση προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και να απλώσει το παιχνίδι, με ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα.

Οι Ντέλετιτς και Μάνταλος ερχόντουσαν κυρίως προς τον άξονα, αφήνοντας χώρους στα δύο πλάγια μπακ προκειμένου να ανέβουν. Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 11’ με ένα σουτ του Γιακουμάκη εκτός περιοχής, που μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Γκόρνικ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, απόρροια και των διακοπών λόγω τραυματισμών. Μιας και τόσο ο Γιακουμάκης όσο και ο Ζεράλδες αποχώρησαν από το γήπεδο με πρόβλημα, πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα. Αυτές οι διακοπές αποσυντόνισαν την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην ανάπαυλα, χωρίς κάποια αξιόλογη στιγμή στο ματς.

«Φρεσκάρισμα» και… Λιβάγια

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ΑΕΚ βελτιώθηκε σημαντικά. Ο Καρντόσο άρχισε σιγά-σιγά να αλλάζει όλη την ενδεκάδα του. Στο τέρμα ήταν πλέον ο Τσιντώτας, δεξί μπακ ο Σταμούλης, αριστερό ο Χουλτ, Σβάρνας – Οικονόμου στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Σιμάο και Σιμόες. Δεξί εξτρέμ ο Κλωναρίδης, αριστερό ο Μάνταλος, 10άρι ο Σαμπανάτζοβιτς και κορυφή ο Λιβάγια.

Οι παραπάνω αλλαγές έδωσαν στην Ένωση «νεύρο», δημιουργία αλλά και γκολ. Μιας και στο 52’ ο Λιβάγια βρήκε δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ μετά από ωραία προσπάθεια του Κλωναρίδη. Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και απείλησε ξανά την εστία της Γκόρνικ, με κύριους εκφραστές τους δύο επιθετικούς της.

Ωστόσο, αυτό το… ανέβασμα των Κιτρινόμαυρων στην επίθεση δημιούργησε και κενά στην άμυνα, που λίγο έλειψε να κοστίσουν. Η Γκόρνικ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 56’, όμως το γυριστό σουτ του Χιμένεθ σταμάτησε στο δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο ρυθμός έπεσε ξανά, με αποτέλεσμα να προκύψει κάτι το ουσιαστικό. Και την ΑΕΚ να ολοκληρώνει με νίκη το πρώτο της φιλικό επί πολωνικού εδάφους, με το πρόσημο σχετικά με την εικόνα της Ένωσης να είναι θετικό.

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Αθανασιάδης (35’ Τσιντώτας) (67’ Μπάρκας), Παουλίνιο (46’ Σταμούλης) (86’ Παουλίνιο), Βράνιες (46’ Σβάρνας), Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46’ Σιμάο), Κρίστισιτς (46’ Σιμόες), Ντέλετιτς (46’ Λιβάγια), Ζεράλδες (31’ Σαμπανάτζοβιτς) (65’ Μπότος) (88’ Κρίστισιτς), Μάνταλος (71’ Σαρδέλης), Γιακουμάκης (25’ Κλωναρίδης)

Γκόρνικ Ζάρμπρζε: Χούντι, Σέκουλιτς, Βισνιέβσκι, Μπόχνιεβιτς, Γιάνζα, Ζάπολνικ, Μάτρας, Μπαϊνοβιτς, Μπαϊντού, Χιμένεθ, Ανγκούλο, ενώ έπαιξαν και οι Κράφτσικ, Σίσλακ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ