Μιχάι: «Θέλω νταμπλ με τον ΠΑΟΚ και Champions League»

Μιχάι: «Θέλω νταμπλ με τον ΠΑΟΚ και Champions League»

Ο Μιχάι μίλησε για τη νέα σελίδα της καριέρας του, καθώς μετακόμισε από τον Παναιτωλικό στον ΠΑΟΚ.

Ο Ενέα Μιχάι είναι ένα από τα καινούρια πρόσωπα του ΠΑΟΚ στη φετινή προετοιμασία. Αποκτήθηκε από τον Παναιτωλικό ως ένας από τους καλύτερους νεαρούς αμυντικούς του ελληνικού πρωταθλήματος και στο πρώτο διάστημα στον Δικέφαλο δείχνει εξαιρετικά στοιχεία. Ο διεθνής στόπερ με την εθνική Αλβανίας παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στο «INPAOK» στην Ολλανδία και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα του ΠΑΟΚ.

-Από αντίπαλος του ΠΑΟΚ, τώρα μέλος της ομάδας. Πώς είναι να αντιμετωπίζεις τον ΠΑΟΚ στην έδρα του;

«Δυστυχώς όταν αγωνίστηκα ήταν κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας και δεν μπόρεσα να ζήσω την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Δεν σου κρύβω, ότι ήθελα να το ζήσω. Πέρυσι που δεν υπήρχε τιμωρία, ήμουν τραυματίας και δεν ήρθα, Ωστόσο οι συμπαίκτες μου μου λέγανε για την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ανυπομονώ να αγωνιστώ ως μέλος του ΠΑΟΚ στην καυτή Τούμπα. Πάντως, το να αντιμετωπίζεις τον ΠΑΟΚ είτε σε άδεια, είτε σε γεμάτη Τούμπα είναι πάντα κάτι πολύ δύσκολο».

-Κόντρα στον ΠΑΟΚ έχεις κάνει… 2 φορές ντεμπούτο. Πλέον φοράς και τη φανέλα με τον Δικέφαλο. Θεωρείς πως ήταν ένα παιχνίδι της μοίρας που σε έσπρωχνε προς την Τούμπα;

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια σύνδεση, ίσως ήταν σύμπτωση. Έκανα διπλό ντεμπούτο κόντρα στον ΠΑΟΚ και πλέον βρίσκομαι εδώ. Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, τύχη ή η μοίρα, πραγματικά δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Για μένα το σημαντικό είναι ότι ήρθα στην ομάδα και πλέον έχω βάλει στόχους που θέλω να τους υλοποιήσω με τον ΠΑΟΚ».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον ΠΑΟΚ;

«Ήρθα στον ΠΑΟΚ γιατί είναι μια ομάδα που θέλει να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι και πέρυσι το κατάφερε κιόλας. Αυτή είναι και η δική μου νοοτροπία, θέλω να κερδίζω.  Οι στόχοι μου είναι απλοί… Θέλω να προκριθούμε στο Champions League και μετά θέλω να κατακτήσουμε το νταμπλ!»

-Δεν είναι μυστικό ότι έφτασες μια ανάσα από τη Μπενφίκα, αλλά τελικά προτίμησες να έρθεις στη Θεσσαλονίκη. Πώς πήρες αυτή την απόφαση;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που ταιριάζει στη νοοτροπία και στα θέλω μου. Νομίζω ότι καλό είναι να κάνω επιλογές που ταιριάζουν και στο αγωνιστικό στιλ που έχω. Για αυτό επέλεξα τον ΠΑΟΚ. Τώρα αν στο μέλλον υπάρξει ξανά κάτι από το εξωτερικό θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει μόνο ΠΑΟΚ και αρχικά η είσοδος στους ομίλους του Champions League».

-Ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο δίδυμο στόπερ στην Ελλάδα. Όταν ερχόσουν σκεφτόσουν ότι λόγω αυτού δεν θα έχεις πολύ χρόνο συμμετοχής;

«Όταν με προσέγγισε ο ΠΑΟΚ γνώριζα για το δίδυμο Κρέσπο-Βαρέλα. Πιστεύω και εγώ ότι είναι το καλύτερο δίδυμο στόπερ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Από εκεί και πέρα εγώ έχω ως στόχο να γίνομαι καθημερινά καλύτερος και προσπαθώ να παίρνω πράγματα και να μαθαίνω από αυτούς».

-Με τον Κάτσε που είστε συμπαίκτες είχες μιλήσεις καθόλου πριν μεταγραφείς στον ΠΑΟΚ;

«Η αλήθεια είναι ότι με είχε ρωτήσει ο Κάτσε αν θα έρθω στον ΠΑΟΚ. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να του δώσω μια ξεκάθαρη απάντηση. Όμως μετά από δύο ημέρες ανακοινώθηκα και μου τηλεφώνησε για να με… πειράξει που του δεν του το είπα».

-Ποιο πιστεύεις είναι το μεγαλύτερο σου προτέρημα μέσα στο γήπεδο και που θεωρείς ότι χρειάζεσαι βελτίωση;

«Είμαι ένας εγκεφαλικός παίκτης, παρότι έχω καλά αθλητικά στοιχεία. Νομίζω ότι πρέπει να βελτιώσω είναι η πρόβλεψη των φάσεων και το… διάβασμα του παιχνιδιού. Βέβαια, για να γίνει αυτό χρειάζεται να πάρω παιχνίδια, αφού έτσι αποκτάς εμπειρία».

-Με άλλον προπονητή υπέγραψες στον ΠΑΟΚ και με άλλον προπονείσαι. Αν και είσαι από αυτούς που δεν πρόλαβαν τον Λουτσέσκου. Σε επηρέασε καθόλου αυτή η αλλαγή;

«Εγώ είμαι ένας παίκτης που προσπαθώ να προσαρμόζομαι στα θέλω του κάθε προπονητή. Η φιλοσοφία των δύο προπονητών έχει κάποιες διαφορές, αλλά δεν απέχουν και πολύ. Για παράδειγμα και οι δύο θέλουν ανάπτυξη από πίσω. Προσπαθώ να κατανοήσω όσα μου λέει ο κύριος Φερέιρα, να εντάξω στο παιχνίδι μου όσα μου ζητάει για να γίνομαι καλύτερος».

-Πώς είναι ο Φερέιρα όταν δεν τον βλέπουμε στις προπονήσεις; Πώς είναι μαζί σας; Πώς τον ζείτε αυτές τις πρώτες μέρες του στον ΠΑΟΚ;

«Μου αρέσει το πάθος που βγάζει που έχει για τη δουλειά που κάνει. Εξωτερικεύει τα συναισθήματα του. Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα όταν κάναμε σε μια άσκηση ακριβώς όλα όσα μας είπε, πανηγύρισε μαζί μας! Ο τρόπος του μας δίνει κίνητρο και όρεξη για δουλειά».

-Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω θα άλλαζες κάτι στην καριέρα σου;

«Αν και δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, τώρα που το συζητάμε θα άλλαζα μόνο τον τραυματισμού που μου έτυχε. Θα τον έσβηνα τελείως. Είμαι περήφανος για όλες τις επιλογές που έχω κάνει έως τώρα. Προχωράω βήμα – βήμα και σταθερά. Γνωρίζω ποιες είναι οι προτεραιότητες μου για το μέλλον».

Ο… ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΝΕΑ ΜΙΧΑΙ!

-Πώς είναι ο Μιχάι εκτός γηπέδου;

«Ο Μιχάι εκτός γηπέδου είναι περίεργος χαρακτήρας. Όσοι με ζούνε μου λένε ότι σκέφτομαι υπερβολικά το ποδόσφαιρο και ζω και αναπνέω για αυτό. Στον ελεύθερο μου χρόνο προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για να βελτιώνομαι. Κάποιες φορές είναι καλό το να σκέφτομαι το πόδόσφαιρο, κάποιες φορές όχι γιατί το μυαλό πρέπει να ξεφεύγει και να ηρεμεί».

-FIFA η PRO;

«FIFA φυσικά!»

-Ποια ομάδα υποστηρίζεις στο εξωτερικό;

«Μου αρέσει πάρα πολύ η Μπαρτσελόνα!»

-Τι μουσική ακούς;

«Ακούω κυρίως ελληνικά. Κυρίως έντεχνα. Βέβαια, τις προάλλες τραγούδησα Αργυρό, ήξερα όμως ότι αν τραγουδούσα έντεχνα θα με τρολάρανε για πολύ καιρό».

-Τι δεν ξέρει πολύς κόσμος για το Ενέα Μιχάι;

«Έχω κάποιες συνήθειες που δεν τις ξέρει πολύς κόσμος. Για παράδειγμα μου αρέσει να γράφω τους στόχους μου σε ένα χαρτί και να τους έχω πάνω από το κρεβάτι μου και να τους διαβάζω. Επίσης μου αρέσει να διαβάζω βιβλία ψυχολογίας».

-Γεννήθηκες στη Θεσσαλονίκη, έφυγες για Ρόδο, μετά Αγρίνιο και τώρα πάλι Θεσσαλονίκη. Μήπως σε έχει σημαδέψει αυτή η πόλη;

«Η Θεσσαλονίκη με έχει σημαδέψει ναι. Ήμουν μικρός όταν έφυγα για Ρόδο, άλλωστε δεν ζούσα στο κέντρο, αλλά εκτός πόλης. Τι λίγες ημέρες που έμεινα στη Θεσσαλονίκη μέχρι να έρθουμε στην Ολλανδία, κατάλαβα πόσο όμορφη πόλη είναι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ