Αυτός είναι ο Ζοάο Παλίνια: Βίντεο 48 λεπτών για τον μεγάλο στόχο του ΠΑΟΚ (vid)

Αυτός είναι ο Ζοάο Παλίνια: Βίντεο 48 λεπτών για τον μεγάλο στόχο του ΠΑΟΚ (vid)

Γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ταλαντούχος, «γυρολόγος» και εκλεκτός του Αμπέλ Φερέιρα για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. To10.gr παρουσιάζει Ζοάο Παλίνια.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον αμυντικό μέσο που θέλει και όπως αποκάλυψε χθες η «A BOLA», έχει κάνει «μπάσιμο» για την απόκτηση του 24χρονου αμυντικού μέσου της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ζοάο Παλίνια.

Ενός παίκτη που ο τεχνικός του Δικεφάλου του βορρά, Αμπέλ Φερέιρα, γνωρίζει καλά, καθώς έχει συνεργαστεί μαζί του τόσο την περίοδο 2011-2013 στους μικρούς της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όσο και την σεζόν 2018-2019 στην Μπράγκα.

Γεννημένος στις 9 Ιουλίου 1995, ο Ζοάο Παλίνια έχει ύψος 1μ90 και αγωνίζεται κατά βάση ως «6άρι». Από το 2012 ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με της οποίας την δεύτερη ομάδα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία 19 ετών, μετρώντας 19 συμμετοχές την διετία 2013-2015, προτού πέσει στα… βαθιά της πρώτης κατηγορίας του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Το καλοκαίρι του 2015 μετακόμισε στην Μορεϊρένσε, εκεί όπου για πρώτη φορά θα έπαιρνε αρκετά παιχνίδια στα πόδια του, αγωνιζόμενος σε 29 ματς (τα 27 βασικός) όλα για την Liga NOS, βοηθώντας την ομάδα να τερματίσει στην 12η θέση της βαθμολογίας.

Παρά την γεμάτη χρονιά που πραγματοποίησε, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αποφάσισε να τον δώσει εκ νέου δανεικό, αυτή τη φορά στην Μπελενένσες. Εκεί αγωνίστηκε για το πρώτο μισό της σεζόν 2016-2017 και με εξαίρεση ένα ματς που δεν αγωνίστηκε λόγω καρτών και το παιχνίδι κόντρα στα «λιοντάρια», δεν έχασε… δευτερόλεπτο στο πρωτάθλημα, ενώ μέτρησε συνολικά 18 συμμετοχές (13 στο πρωτάθλημα, 4 στο Allianz Cup και 1 στο Κύπελλο).

Τον Ιανουάριο του 2017 η Σπόρτινγκ τον έφερε πίσω στη Λισαβόνα και τότε ήταν που πήρε χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα. Στα τέλη Ιανουαρίου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και μέχρι το τέλος της σεζόν μέτρησε συνολικά 11 συμμετοχές.

Πέρασε την επόμενη χρονιά αποκλειστικά στα «λιοντάρια» δίχως να δοθεί κάπου δανεικός, ωστόσο αγωνίστηκε ελάχιστα, μετρώντας 8 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Στα highlights μιας κακή για τον ίδιο σεζόν, το γεγονός ότι αγωνίστηκε στο Champions League στα παιχνίδια κόντρα στη Γιουβέντους, περνώντας ως αλλαγή και στα 2 ματς.

Η περσινή σεζόν αποτελεί την κορυφαία στην καριέρα του. Ο Αμπέλ Φερέιρα τον πήρε δανεικό στην Μπράγκα το καλοκαίρι του 2018 και εκεί ο Παλίνια πραγματοποίησε την πιο «γεμάτη» χρονιά του.

Παρά το κακό του ξεκίνημα στην πρώην ομάδα του τεχνικού του ΠΑΟΚ, ο νεαρός χαφ έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο μισό, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Φερέιρα και έκλεισε τη χρονιά ως ο βασικός αμυντικός χαφ της ομάδας, έχοντας παίξει συνολικά σε 32 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις.

Ο Παλίνια αγωνίζεται κατά βάση ως «6άρι», ενώ έχει τη δυνατότητα να παίξει και ως κεντρικός αμυντικός. Το σκοράρισμα και η δημιουργία δεν είναι μέσα στο «ρεπερτόριο» του (6 γκολ και 3 ασίστ σε όλη του την καριέρα), καθώς εστιάζει πιο πολύ στα αμυντικά του καθήκοντα και σε αυτά στον χώρο του κέντρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ