Μαρτίνες: «Συμφώνησα αμέσως με τον Άρη γιατί έχει προοπτική»

Μαρτίνες: «Συμφώνησα αμέσως με τον Άρη γιατί έχει προοπτική»

Ο Νίκο Μαρτίνες σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της σεζόν με τον Άρη, το νέο του συμβόλαιο αλλά και τη μεγάλη πρόκληση του Europa League.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός βρίσκεται στον Άρη από πέρσι το καλοκαίρι. Φέτος υπέγραψε νέο συμβόλαιο και όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπου του Τύπου από την Ολλανδία όπου βρίσκεται με την ομάδα του, είναι έτοιμος για να κάνει restart στην καριέρα του.

Ο χαρισματικό Αργεντινός μίλησε ακόμα για την προοπτική του Άρη σαν σύλλογο ενώ έκλεισε με αναφορά στα ματς της χρονιάς κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού για τα προκριματικά του Europa League.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μαρτίνες για:

Τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία και τη δουλειά που ολοκληρώθηκε στην Ολλανδία.

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά και κυρίως με την μπάλα ώστε από το πρώτο παιχνίδι να έχουμε καλή αίσθηση. Κάθε μέρα που περνούσε γινόμασταν καλύτεροι και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης προετοιμάζοντας το μυαλό και το σώμα μας για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Το γεγονός ότι δείχνει σε καλύτερη κατάσταση στις προπονήσεις και αν συνέβαλε σε αυτό το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με την ομάδα.

«Ακόμη και στο διάστημα των διακοπών μου δούλεψα σκληρά μαζί με τον αδερφό μου ώστε να είμαι σε καλή φόρμα στην προετοιμασία που είναι και η πρώτη που ξεκινάω και την κάνω ολοκληρωμένα μετά από τρία χρόνια που άνηκα στον Ολυμπιακό και πήγαινα συνέχεια δανεικός.

Τέλειωσα καλά τη σεζόν και δούλεψα ώστε να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα. Τα προηγούμενα χρόνια πήγαινα και οι ομάδες είχαν ήδη κάνει προετοιμασία και είχαν δώσει τα φιλικά τους. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι για μένα αυτό».

Το αν… δυσκολεύτηκε να πει το «ναι» σε πρόταση νέου συμβολαίου από τον Άρη.

«Μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή και συμφωνήσαμε αμέσως γιατί βλέπω ότι αυτή η ομάδα έχει προοπτική. Αισθάνομαι πολύ άνετα στην ομάδα και την πόλη, μου φέρθηκαν πολύ καλά και το έκαναν όλο αρκετά εύκολο».

Το αν η ομάδα του Άρη θα εμφανιστεί έτοιμη ενόψει των ματς με την ΑΕ Λεμεσού για τα προκριματικά του Europa League.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είναι σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι γιατί είναι η καλύτερη ομάδα από αυτές που ήταν στην κλήρωση και μόνο το γεγονός ότι κέρδισαν τον ΑΠΟΕΛ στον τελικό κυπέλλου τους κάνει υπολογίσιμους. Τους ξέρω γιατί έχω αγωνιστεί στην Κύπρο. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη δουλειά και την ομάδα μας και την ποιότητά μας. Μπορούμε να προκριθούμε αλλά δεν θα είναι εύκολο».

Τις βαριές ήττες στα φιλικά και κατά πόσο συνιστούν λόγο ανησυχίας:

«Όχι γιατί οι ομάδες που παίξαμε ήταν και καλές και πιο έτοιμες από εμάς έχοντας περισσότερες προπονήσεις και παιχνίδια ενώ συνήθως τα πρώτα φιλικά είναι με ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας. Έχουμε αρκετούς καινούργιους παίκτες που πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα αλλά και νεαρά παιδιά από την Κ19 για τα οποία δεν είναι εύκολο και προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε. Είναι πάντα προτιμότερο να κάνουμε λάθη στα φιλικά και να μαθαίνουμε από αυτά από το να τα κάνουμε στην Ευρώπη ή στο πρωτάθλημα. Εγώ πάντως δεν ανησυχώ».

Τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται περισσότερο:

«Κοίτα έχω παίξει και στις πλευρές όταν παίζει ο Τόνσο και πίσω από τον φορ. Νιώθω άνετα παντού. Το σημαντικό είναι να έχεις καλούς συμπαίκτες και να καταβάλεις πάντα μεγάλη προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση. Επειδή έχουμε καλούς μεσοεπιθετικούς προσπαθώ να τους… ταΐσω. Αυτή είναι η νοοτροπία μου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα σουτάρω αν βρω τον χώρο».

Το βασικό πράγμα που ζητάει από αυτόν ο Παντελίδης στο γήπεδο:

«Να πάρω την μπάλα από τα δυο αμυντικά χαφ, να γυρίσω και να κινηθώ γρήγορα αλλάζοντας ταχύτητα προσπαθώντας να βρω συνεργασίες με τον φορ και τους πλάγιους επιθετικούς ή να τελειώσω μόνος μου τη φάση. Παράλληλα μου ζητάει προσήλωση και στο αμυντικό κομμάτι όταν πρέπει να ασκήσουμε πίεση με τους παίκτες μπροστά, κάτι που είναι σημαντικό για την ομάδα μας γιατί η πίεση ξεκινά από τους επιθετικούς. Πέρσι σε κάποια παιχνίδια έπαιξα και οκτάρι και έτσι δεν έχω πρόβλημα να αμυνθώ».

Το πόσο σημαντικό είναι για την ψυχολογία του το γεγονός ότι αισθάνεσαι μέλος μιας οικογένειας μένοντας δεύτερο χρόνο στην ομάδα.

«Χρειαζόμουν αυτή την σταθερότητα και εγώ και η οικογένειά μου. Εγώ μπορεί να είχα συνηθίσει αλλά για την οικογένεια και τον γιο μου δεν ήταν εύκολο τη μια να είμαι στην Αυστραλία, την άλλη στην Κύπρο, την Ισπανία και μετά πάλι στην Ελλάδα. Νομίζω ότι με τις εμφανίσεις μου στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν άξιζα να παραμείνω και αυτή η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν που φέρνει μια ηρεμία. Βέβαια στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί τους επόμενους μήνες αλλά τώρα είμαι καλά».

Τους στόχους του Άρη στις εγχώριες διοργανώσεις:

«Σε όλη μου την καριέρα κοιτούσα τι έχω μπροστά μου. Σαφώς και οι στόχοι μας είναι υψηλοί παντού αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας την πρόκληση του Europa League. Όχι τους ομίλους αλλά τον β΄ προκριματικό γύρο και πως θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Μετά θα δούμε. Όσο για το πρωτάθλημα η είσοδος στην πρώτη πεντάδα πρέπει να είναι πάλι ο στόχος και φυσικά να προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Κύπελλο. Ξέρω ότι όλοι μας ζητάνε να πάρουμε το Κύπελλο, εμείς όμως πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Να δουλεύουμε, να βελτιωνόμαστε και όταν έρθουν τα νοκ-άουτ παιχνίδια να είμαστε έτοιμοι.

Το τι σκοπεύει να κάνει στη συνέχεια της καριέρας του ο Ματέο Γκαρσία με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις:

«Έχει προτάσεις από διαφορετικές ομάδες αλλά δεν μπορώ να σας πως από ποιες γιατί μου το ζήτησε. Είναι ένας νεαρός ταλαντούχος παίκτης με καλή νοοτροπία και είναι φυσιολογικό να έχει προτάσεις. Η Λας Πάλμας στην οποία ανήκει δεν τον θέλει αλλά θέλει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Πρέπει να έχει υπομονή για να πάρει την καλύτερη απόφαση για τον ίδιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ