Νέλσον Ολιβέιρα: Η ζωή που δεν έζησε…

Νέλσον Ολιβέιρα: Η ζωή που δεν έζησε…

Το 2012 θεωρήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Πορτογαλίας. Τον παρομοίαζαν με τον Έρικ Καντονά κι έβλεπαν σε εκείνον το... μέλλον. Ο Νέλσον Ολιβέιρα που βρίσκεται κοντά στην ΑΕΚ, χάθηκε στους... δανεισμούς και αναζητά το σημείο της επανεκκίνησης.

Ο Πάουλο Μπέντο αναφερόταν σε εκείνον χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό «το μέλλον». Το μέλλον του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Ήταν τότε ο τρίτος επιθετικός στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας στο Euro 2012 πίσω από τους Έλντερ Πόστιγκα και Ούγκο Αλμέιδα. Συνήθιζαν να τον παρομοιάζουν με τον Έρικ Καντονά και δεν αναφέρονταν στο αγέρωχο βλέμμα του Βασιλιά Έρικ, αλλά στα πεπραγμένα του στο χορτάρι. Μάλλον η πορεία του, τους απογοήτευσε. Δεν αγωνίστηκε ποτέ στο επίπεδο που περίμεναν.

Ο Νέλσον Μιγκέλ Κάστρο Ολιβέιρα ή πιο απλά Νέλσον Ολιβέιρα βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της ΑΕΚ, όντας ο εκλεκτός του Μιγκέλ Καρντόσο για την γραμμή κρούση της Ένωσης. Ο Πορτογάλος γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1991 στο Μπαρσέλος. Θήτευσε στις Ακαδημίες των Σάντα Μαρία, Μπράγκα και Μπενφίκα.

Το 2009, σε ένα φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Εστορίλ ο Κίκε Φλόρες τον έριξε στη «μάχη» κι εκείνος έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας με τη φανέλα των Αετών της Λισαβόνας. Ακολούθησαν δανεισμοί. Πολλοί δανεισμοί με σκοπό την ποδοσφαιρική του Ιθάκη. Το πρωτάθλημα και τον σύλλογο που θα του ταίριαζε.

Το 2010 ήταν η Ρίο Άβε, το 2011 η Πάκος Φερέιρα, το 2012-13 η Λα Κορούνια, το 2013-14 η Ρεν, το 2015 η Σουόνσι, το 2016-15 η Νότιγχαμ Φόρεστ. Το 2016 η Νόργουιτς τον αποκτά ως κανονική μεταγραφή προσφέροντάς του τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Την πρώτη του σεζόν στα Καναρίνια σκοράρει 12 τέρματα σε συνολικά 30 συμμετοχές (συν 2 ασίστ).

Στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του στην ομάδα, σκοράρει κόντρα στη Φούλαμ διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, προερχόμενος από τον πάγκο. Ήταν Αύγουστος του 2017. Στον πανηγυρισμό του, βγάζει τη φανέλα του και την κουνάει επιδεικτικά μπροστά στο πρόσωπο του προπονητή του.

Την σεζόν 2017-18, λοιπόν, φτάνει συνολικά τις 40 συμμετοχές και σκοράρει οκτώ φορές (συν 3 ασίστ). Την επόμενη (2018-19) έμεινε κατ’ ουσίαν εκτός ομάδας, αδυνατώντας να φέρει κάποια πρόταση. Τον Ιανουάριο του 2019 βρίσκει λύτρωση, στον δανεισμό του στην Ρίντινγκ, με τη φανέλα της οποίας αγωνίζεται 10 φορές και βρίσκει δίχτυα τρεις. Η δουλειά με τον συμπατριώτη του προπονητή της ομάδας Ζοσέ Μανουέλ Γκόμες φάνηκε να τον ανεβάζει. Το καλοκαίρι μάλιστα έκανε ατομικό πρόγραμμα με τον γυμναστή του συλλόγου προκειμένου να βελτιώσει τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Ο 28χρονος Πορτογάλος φορ βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και τα Καναρίνια ψάχνονται να τον παραχωρήσουν. Η πρόταση που φέρεται να έχει καταθέσει η ΑΕΚ ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ, το transfermarkt υπολογίζει την αξία του στα 3,5 εκατ. Δεδομένα, στην ηλικία του μπορεί ακόμα να κάνει το restart. Να βάλει εκ νέου το όνομά του στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Να ζήσει επιτέλους την εντός των τεσσάρων γραμμών ζωή που δεν έζησε έως τώρα.

Το γεγονός πάντως εξάλλου της παρουσίας του Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο της ΑΕΚ, δίνουν ένα avantage στους Κιτρινόμαυρους. Ο Ολιβέιρα είναι ένας επιθετικός που αρέσκεται να παίζει με πλάτη στο τέρμα, ενώ συχνά κινείται εκτός περιοχής. Συνεργάζεται καλά με τους εξτρέμ, απελευθερώντας το παιχνίδι της ομάδας του. Δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδι του (δεξιοπόδαρος) από μέση και μακρινή απόσταση, αλλά δεν είναι τόσο δυνατός στον αέρα.

Όσον αφορά το πλάνο του Καρντόσο, στον οποίο οι διοικούντες την ΑΕΚ φέρεται πως έχουν δώσει το απόλυτο του σχεδιασμού του ρόστερ, ο Ολιβέιρα μπορεί να προσφέρει πολλά. Ο Καρντόσο δεν αναζητά εξάλλου έναν κλασσικό φορ, έναν killer που θα υποδέχεται την μπάλα και θα σκοράρει. Θέλει έναν επιθετικό που μπορεί να κερδίζει χώρο για τους συμπαίκτες του, να βοηθάει στη δημιουργία και σε αυτά μπορεί να ανταποκριθεί ο Πορτογάλος. Δεν μπορεί να είναι συγκυριακό, το γεγονός ότι ο πασίγνωστος Ζόρζε Μέντες τον έχει στο πελατολόγιο του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ