Φερέιρα: «Θέλουμε να κάνουμε τον ΠΑΟΚ πιο δυνατό»

Φερέιρα: «Θέλουμε να κάνουμε τον ΠΑΟΚ πιο δυνατό»

Στο βάρος της φανέλας του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Άμπελ Φερέιρα κατά την παρουσίασή του στο Μακεδονία Παλάς.

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρουσιάστηκε σήμερα στον κόσμο και στους δημοσιογράφους στην αίθουσα του Μακεδονία Παλάς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στο βάρος της φανέλας αλλά και στη δουλειά που γίνεται με τους μικρούς του Δικεφάλου, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι του αρέσει να δουλεύει με 21 παίκτες + 3 μικρούς που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι Μιχαιλίδης, Τσιγγάρας και ο Γκάι (έτσι τον βολεύει να λέει τον Γκαιτατζίδη).

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση που είμαι εδώ και θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Οι στόχοι μου και του ΠΑΟΚ συμβαδίζουν. Θέλω οι φίλαθλοι να είναι περήφανοι για την ομάδα, γιατί γνωρίζω ότι οι οπαδοί μας είναι η ψυχή της ομάδας.

Το σύμβολο της ομάδας και οι οπαδοί μας είναι παγκοσμίως γνωστοί. Θέλουμε να δώσουμε το στίγμα μας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρώτος μας στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους και πιστεύουμε σε αυτόν.

Προετοιμαζόμαστε για αυτόν και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν πάντα ένα μεγάλο επίπεδο δυσκολίας, αλλά θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών».

Πόσο καιρό θα χρειαστεί για να περάσει τα θέλω του στην ομάδα;

«Είναι αλήθεια ότι δεν είμαι μάγος. Δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να φτιάξω μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Όσον αφορά τη στρατηγική και την προσέγγιση θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα έχω στη διάθεση μου. Όλοι γνωρίζουμε την ομάδα που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν.

Κάποιοι έφυγαν και κάποιοι είναι τραυματίες, Πιστεύω ότι αυτοί που έχουμε στη διάθεση μας τώρα και όποιοι έρθουν θα είναι έτοιμοι για αυτό το επίπεδο. Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα όσο γίνεται πιο δυνατή εσωτερικά. Οι προπονητές και η διοίκηση είμαστε συγκεντρωμένοι και σκεφτόμαστε το ίδιο, γιατί όλοι θέλουμε το ίδιο. Τον ΠΑΟΚ δυνατό».

Για το αν έχει πίεση μετά την περσινή σεζόν του ΠΑΟΚ:

«Αυτό που έχω πει είναι ότι σέβομαι όσα πέτυχε ο ΠΑΟΚ πέρυσι. Ξέρω ότι το πιο δύσκολο δεν είναι να νικάς, αλλά να νικάς συνεχόμενα. Για αυτό δέχθηκε την πρόκληση αυτή. Το να προπονήσω μια ομάδα που είναι πρωταθλήτρια και να θέλει να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, αλλά και να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, ήταν και είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα.

Αν θέλουμε να είμαστε στους καλύτερους πρέπει να υπερβούμε τα όρια μας καθημερινά. Αυτό κάνω και εγώ. δίνω προκλήσεις στο εαυτό για να υπερβαίνω τα όρια μου. Όλοι ενωμένοι θα είμαστε πολύ δυνατοί».

Για το τι παρέλαβε όταν ήρθε;

«Πάντα θέλουμε να βελτιωθούμε. Σίγουρα όλοι το γνωρίζουμε ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Μιλήσαμε για τους τραυματίες, για τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν. Έχουμε παίκτες που μπορούν να μας δώσουν εγγυήσεις, Έχουμε τη βάση της ομάδας που είναι καλή και σημαντική.

Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα πιο ανταγωνιστική και όσοι είμαστε εδώ έχουμε τις δικές μας ιδέες. Έκανα την αξιολόγηση των παικτών και έδωσα την αναφορά μου στη διοίκηση. Δουλεύουμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση και θέλουμε να κάνουμε τον ΠΑΟΚ πιο δυνατό».

Για το πότε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το ποιοι θα κοπούν από το ρόστερ:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπολογίζουμε στους τραυματίες. Έχουμε σε λίγες ημέρες μια σημαντική διοργάνωση. Έχοντας μπροστά μας τα προκριματικά του Champions League, πρέπει να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί γίνεται.

Μετά το δεύτερο στάδιο θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Εγώ αυτή τη στιγμή θέλω να συνεχίσω να δίνω ευκαιρίες στους παίκτες για να αποδείξουν ότι θέλουν να είναι μέλος του πρότζεκτ που λέγεται ΠΑΟΚ».

Για τις θέσεις που ζήτησε μεταγραφική ενίσχυση:

«Λυπάμαι αλλά δεν είμαι εδώ για να απαντήσω σε ονόματα, Μπορώ να σας εγγυηθώ για το ότι και εγώ και η διοίκηση είμαστε απόλυτη αρμονία αναφορικά με την ενίσχυση. Το πιο σημαντικό είναι να γίνουν μεταγραφές που θα ανεβάσουν την ποιότητα. Αυτή τη στιγμή θα εκμεταλλευτούμε τα καλά στοιχεία της ομάδας και σιγά σιγά θα περάσουμε και κάποια νέα στοιχεία».

Για το σύστημα που θα παίζει ο ΠΑΟΚ και τη φιλοσοφία του:

«Η πρώτη ανάλυση είναι να δω τις ποδοσφαιριστές έχω. Από τη στιγμή που δω τους ποδοσφαιριστές και τα χαρακτηριστικά που έχουν αυτοί προσπαθώ να βρω τον σχηματισμό που θα μου δώσει το 100% από αυτούς. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο σύστημα.

Κάποιες φορές παίζαμε 4-4-2, αλλά αυτό μεταλλάσσεται αρκετά με το αν η ομάδα έχει ή όχι τη μπάλα. Κάνω δοκιμές και νιώθω αν οι ποδοσφαιριστές αισθάνονται άνετα. Πίσω στην άμυνα μας όμως θέλω να έχουμε το μηδέν».

Για τον κόσμο και τα εισιτήρια διαρκείας:

Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς και πιο ισχυρούς. Όλοι γνωρίζουμε το πόσο μεγάλη δύναμη μας δίνουν οι οπαδοί μας. Είναι μοναδικοί είναι ξεχωριστοί. Ζητάω από αυτούς να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδας όπως κάνουν τώρα.

Για τη φιλοσοφία του με βάση τα συστήματα:

«Αρχικά δεν εφηύρα εγώ το ποδόσφαιρο, Αυτό που ζητάω είναι να κάνουν σωστά τα απλά πράγματα. Μου αρέσει το 4-2-3-1. Πες μου τους παίκτες που έχεις για να σου πω πώς να αγωνιστείς. Δεν μου αρέσει να αλλάζω πολλά συστήματα.

Έτσι και αλλιώς σε κάθε περίπτωση οι αρχές δεν αλλάζουν, το πλάτος δεν αλλάζει και εμείς θέλουμε να το εκμεταλλευόμαστε. Δεν θα εφεύρω νέα πράγματα. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι βαριά για αυτό πρέπει κάθε μέρα να προπονείσαι στο 100%».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ