Ολυμπιακός: Το who is who του Μπράιαν Νταμπό (vid)

Ολυμπιακός: Το who is who του Μπράιαν Νταμπό (vid)

Οι Ιταλοί στέλνουν στον Ολυμπιακό τον μέσο της Φιορεντίνα, Μπράιαν Νταμπό, έναν παίκτη που εφόσον αποκτηθεί θα προσθέσει ύψος, δύναμη και τρεξίματα στον άξονα των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν, αλλά ψάχνεται ακόμα για 1-2 κινήσεις, μεταξύ των οποίων και για έναν κεντρικό μέσο. Αυτή είναι η επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς που θέλει να έχει πληθώρα επιλογών στον άξονα μιας και η σεζόν προμηνύεται και φέτος μεγάλη και δύσκολη για τους ερυθρόλευκους.

Αρκετοί παίκτες έχουν ακουστεί ως συνήθως για τους ερυθρόλευκους με τους μάνατζερ να προτείνουν συνεχώς τους πελάτες τους σε ένα μαγαζί… γωνία όπως ο Ολυμπιακός, με το όνομα του Μπράιαν Νταμπό να είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα.

Το όνομα του 27χρονου χαφ της Φιορεντίνα προέκυψε από δημοσίευμα του καλά πληροφορημένου για τα μεταγραφικά νέα της Serie A, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, που φέρνει τον Νταμπό μεταξύ Ναντ και Ολυμπιακού. Πάμε να δούμε όμως τι παίκτης είναι ο 27χρονος και τι μπορεί να προσφέρει δυνητικά στους Πειραιώτες.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μονπελιέ, ανεβαίνοντας το 2012 στην πρώτη ομάδα, στα 21 του. Τη σεζόν 2012-2013 ξεκίνησε αρκετά καλά καταγράφοντας 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά την επόμενη χρονιά έχασε τη θέση του στο ροτέισον έχοντας μόλις 4 συμμετοχές. Δόθηκε μάλιστα στα μέσα της σεζόν δανεικός στην Μπλάκμπερν αλλά ούτε εκεί κατάφερε να καθιερωθεί.

Το… φύλλο άρχισε να γυρνά για τον Νταμπό τη σεζόν 2014-2015, όταν από τη θέση του κεντρικού χαφ, οπισθοχώρησε ως δεξί μπακ, κερδίζοντας θέση βασικού στην Μονπελιέ με 22 συμμετοχές, 2 γκολ και 3 ασίστ. Το νερό φαίνεται πως μπήκε για τα καλά στο αυλάκι και η επόμενη χρονιά ήταν εξαιρετική για τον διεθνή με την Μπουρκίνα Φάσο ποδοσφαιριστή. Συνεισφέροντας και σαν αμυντικός χαφ αλλά και σαν δεξί μπακ κατέγραψε 39 συμμετοχές με 5 γκολ.

Τα πεπραγμένα του ώθησαν την Σεντ Ετιέν να τον αποκτήσει έναντι 4 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2016. Εκεί έμεινε ενάμισι χρόνο έχοντας συνολικά 39 συμμετοχές και 2 γκολ με τους Στεφανουά, για να προκύψει η πρόταση από τη Serie A και την Φιορεντίνα τον Ιανουάριο του 2018.

Οι Βιόλα έδωσαν 3 εκατ ευρώ και τον απέκτησαν, με τον ποδοσφαιριστή να αποτελεί κυρίως εναλλακτική λύση καθώς από τις 36 συμμετοχές του μόλις οι 13 ήταν ως βασικός. Για την ερχόμενη σεζόν δεν υπολογίζεται από την ομάδα του και όπως είναι λογικό ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή, θα δώσει στον Μαρτίνς ένα σημαντικό εργαλείο. Πρόκειται για παίκτη πολυθεσίτη (κεντρικός μέσος, δεξί μπακ), πράγμα πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Κύριο προσόν του είναι η δύναμη στις εναέριες μονομαχίες στις οποίες είναι ανίκητος προσφέροντας σιγουριά στα αμυντικά και απειλή στα επιθετικά στημένα (1.87μ ύψος), αλλά και το δυνατό του πόδι το οποίο δοκιμάζει συχνά πυκνά όποτε βρει χώρους, έχοντας καλά ανεβάσματα από τον άξονα καθώς είναι ένας παίκτης που πατάει περιοχή.

Είναι ένας παίκτης που συμβάλει στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας έχοντας υψηλά ποσοστά επιτυχημένων πασών στην καριέρα του, έχοντας παράλληλα την κατάλληλη νοοτροπία για να αμυνθεί κλείνοντας χώρους και κλέβοντας μπάλες με το αδιάκοπο τρέξιμό του.

Ωστόσο όπως κάθε παίκτης έχει και αυτός τις αδυναμίες του οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στο πνευματικό κομμάτι του παιχνιδιού καθώς είναι παίκτης που μπορεί να χάσει την συγκέντρωσή του μέσα στο ματς και να θολώσει μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα, γεγονός που φαίνεται και από το γεγονός πως έχει κιτρινιστεί 33 φορές σε 160 συμμετοχές στις ομάδες του, αν και έχει μόλις μια αποβολή στο διάστημα αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ