Μπέρσχοτ – Παναθηναϊκός 2-1

Μπέρσχοτ – Παναθηναϊκός 2-1

Την φιλική ήττα με 2-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την βελγική Μπέρσχοτ, σε ένα παιχνίδι όπου οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με μία άκρως νεανική ομάδα. Σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Βέργος, εξαιρετικός ο Κότσαρης στα 60' που αγωνίστηκε.

Ο Παναθηναϊκός την περασμένη Τετάρτη νίκησε με το εντυπωσιακό 0-3 τη Φέγενορντ στο Ντε Κάιπ κι ενδεχομένως το ίδιο να περίμεναν οι οπαδοί του και στο φιλικό με τη βελγική Μπέρσχοτ, ομάδα β’ κατηγορίας.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», όμως, είχε άλλη σκέψη για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, από τη στιγμή που τη Δευτέρα υπάρχει το σπουδαίο φιλικό με τον Άγιαξ. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 κι όπως τη Τετάρτη δεν σημαίνει ότι έγινε υπερομάδα, έτσι και τώρα δεν σημαίνει ότι είναι σε κακό δρόμο. Σίγουρα, όμως, δεν έθελξε. Ο Δώνης ξεκίνησε και χρησιμοποίησε μέχρι το 61’ τη Κ20… Μεγαλύτεροι σε ηλικία ήταν οι 23χρονοι Κότσαρης, Βέργος, ενώ στην ενδεκάδα υπήρχαν τέσσερις 18χρονοι. Οι Νέοι του Παναθηναϊκού παρά την απειρία τους άντεξαν. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, οπότε κι αντικαταστάθηκαν βρίσκονταν στο 1-1. Σ’ εκείνο το σημείο μπήκαν αρκετοί βασικοί με τον Κολοβό, μάλιστα, να κάνει ανεπίσημο ντεμπούτο. Το ίδιο και ο Κόναν, ενώ για πρώτη φορά σε διεθνές φιλικό του Παναθηναϊκού έπαιξαν και οι Βαγιαννίδης, Χριστογεώργος. Οι βασικοί, όμως, ηττήθηκαν 2-1.

9 στους 11…

Ο Γιώργος Δώνης από τους έντεκα ποδοσφαιριστές που ξεκίνησε κόντρα στη Μπέρσχοτ, σε σχηματισμό 4-3-3, οι εννέα ήταν από την Ακαδημία. Μόνο οι Καμπετσής, Βέργος, οι οποίοι αποκτήθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι και προέρχονται από την Ακαδημία του «αιωνίου» αντιπάλου, δεν είναι… παιδιά του «τριφυλλιού». Στο τέρμα, λοιπόν, ήταν ο Κότσαρης, δεξί μπακ ο Αποστολάκης, δεξί στόπερ ο Θεοχάρης, αριστερό ο Μαυρομμάτης και αριστερό μπακ ο Ζαγαρίτης. Ο Αλεξανδρόπουλος ήταν σε ρόλο κόφτη, ο Αθανασακόπουλος αριστερός εσωτερικός μέσος και ο Σερπέζης δεξιός. Ο Εμμανουηλίδης έπαιξε δεξί εξτρέμ, ο Καμπετσής αριστερό και ο Βέργος στη κορυφή.

Αυτή ενδεκάδα δεν θα μπορούσε κόντρα σε πιο έμπειρους παίκτες, έστω κι αν ο αντίπαλος παίζει στη β’ κατηγορία του Βελγίου, να παρουσιάσει τρομερά πράγματα. Να σημειωθεί ότι η Μπέρσχοτ ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα στις 2 Αυγούστου υποδεχόμενη τη Λόκερεν. Επιπλέον, έχασε την περασμένη σεζόν την άνοδο στην α’ κατηγορία, αλλά δικαστικά ελπίζει να τη κερδίσει, ζητώντας τον υποβιβασμό κάποιων ομάδων για στημένα παιχνίδια και για οικονομικές ατασθαλίες.

Όπως και να έχει, τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού ανασταλτικά ήταν πειθαρχημένα έως το 30’. Κρατούσαν τις θέσεις τους, είχαν αλληλοκαλύψεις και δεν επέτρεψαν στη Μπέρσχοτ, πλην μίας περίπτωσης στο 16’, όπου ο Κότσαρης έβγαλε το σουτ του Μπρόνιο στην αριστερή γωνία, ν’ απειλήσει ιδιαίτερα. Στην επίθεση, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 5’ είχε μία ατομική προσπάθεια, αλλά στο σημείο του πέναλτι πιέστηκε κι έπεσε στο έδαφος πριν προλάβει να σουτάρει ή να πασάρει στον Καμπετσή.

Το 1-0

Σε ένα δίλεπτο μετά το 30’, όμως, η Μπέρσχοτ πίεσε περισσότερο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 32’ ο Σεντ Λουί είχε σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι κι αφού την άγγιξε όσο χρειαζόταν ο Κότσαρης. Στο 33’, ωστόσο, από σκαφτή μπαλιά ο Σεντ Λουί έφυγε στην πλάτη του Αποστολάκη, ο Θεοχάρης ως δεξί στόπερ δεν κάλυψε έγκαιρα και ο επιθετικός των Βέλγων μπήκε στη περιοχή και με αριστερό πλασέ σημείωσε το 1-0.

Ισοφάριση

Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε τους ίδιους έντεκα στο δεύτερο μέρος. Οι νέοι του Παναθηναϊκού απειλήθηκαν μόνο μία φορά στο 50’, αλλά ο Θεοχάρης απομάκρυνε σε κόρνερ το αριστερό σουτ του Σεντ Λουί από το ύψος του πέναλτι. Οι «πράσινοι», αντίθετα, οι οποίοι βγήκαν με περισσότερο θράσος στο δεύτερο μέρος, στο 54’ βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Βέργος μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και κέρδισε το πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Σέιγκερς. Ο Δώνης έδωσε εντολή στον 23χρονο φορ ν’ αναλάβει την εκτέλεση κι αυτός ισοφάρισε σημαδεύοντας τη δεξιά γωνία. Ηταν το δεύτερο γκολ για τον νεαρό φορ, ο οποίος είχε σημειώσει το 0-3 με τη Φέγενορντ και δείχνει ανεβασμένος ψυχολογικά. Η Κ20 του Παναθηναϊκού, λοιπόν, έμεινε όρθια και αναθάρρησε σε τέτοιο βαθμό, που είχε την κατοχή στη συνέχεια.

Ντεμπούτο Κολοβού

Στο 61’ ο τεχνικός του «τριφυλλιού» άλλαξε όλη την ομάδα. Έκανε, μάλιστα, ντεμπούτο έστω και ανεπίσημο ο Δημήτρης Κολοβός, έστω κι αν έκανε μόλις μία προπόνηση το απόγευμα της Παρασκευής. Μαζί του χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε διεθνές φιλικό του Παναθηναϊκού και οι Κόναν, Βαγιαννίδης, Χριστογεώργος. Ο τελευταίος έπαιξε στο τέρμα, δεξιά ο Βαγιαννίδης, αριστερά ο Ινσούα. Δεξί στόπερ αγωνίστηκε ο Κολοβέτσιος κι αριστερό ο Πούγγουρας. Ο Κουρμπέλης ήταν αμυντικός μέσος, ο Δώνης αριστερός εσωτερικός χαφ και ο Μπουζούκης δεξιός. Ο Κολοβός πήγε αριστερό εξτρέμ, ο Χατζηγιοβάνης δεξί και ο Κόναν στην κορυφή.

Λάθος και 2-1

Ο Παναθηναϊκός θα νόμιζε κανείς ότι με τους περισσότερους βασικούς στον αγωνιστικό χώρο, θα έπαιρνε τα ηνία. Μ’ αυτή τη διάθεση μπήκαν και στο 67’ ο Δώνης είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Στο 68’, ωστόσο, ο Μπουζούκης έκανε λάθος, ο Σεντ Λουί πήρε τη μπάλα, την άνοιξε δεξιά στον Φεσού και αυτός με δεξί πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, σημείωσε το 2-1. Ο Παναθηναϊκός επηρεάστηκε από το γκολ, στη συνέχεια η Μπέρσχοτ έκανε πολλές αλλαγές ανά 5 λεπτά, ο ρυθμός χάθηκε με τις διακοπές και οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να βρουν τις φάσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Μπέρσχοτ (4-2-3-1): Φανχάμελ, Πρισινένκο, Βορογκόφσκι, Σέιγκερς, Χολτσχάουερ, Μάες, Φεσού, Μπρόνιο, Ρέντα, Βανκάμπ, Σεντ Λουί.

Παναθηναϊκός (4-3-3): Κότσαρης (61’ Χριστογεώργος), Αποστολάκης (61’ Βαγιαννίδης), Ζαγαρίτης (61’ Ινσούα), Θεοχάρης (61’ Πούγγουρας), Μαυρομμάτης (61’ Κολοβέτσιος), Αλεξανδρόπουλος (61’ Κουρμπέλης), Αθανασακόπουλος (61’ Δώνης), Σερπέζης (61’ Μπουζούκης), Εμμανουηλίδης (61’ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής (61’ Κολοβός), Βέργος (61’ Κόναν).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ