Ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Βίτο Βόρμγκουρ (vids)

Ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Βίτο Βόρμγκουρ (vids)

Οι Πράσινοι έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Ολλανδού σέντερ μπακ της Μπραν - To who is who του 30χρονου στόπερ, που εξετάζουν οι Γιώργος Δώνης και Νίκος Νταμπίζας.

Σε αναζήτηση σέντερ μπακ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, με τους Γιώργο Δώνη και Νίκο Νταμπίζα να έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Ολλανδού, Βίτο Βόρμγκουρ. Ο 30χρονος αμυντικός έχει περάσει από τις μικρές ομάδες του Αγιαξ, ενώ στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε Ουτρέχτη, Ντε Γκρααφσαπ, Ντεν Χααγκ και Αλεσουντ.

Από τον Ιανουάριο του 2017 ανήκει στην νορβηγική Μπραν, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο. Ο έμπειρος σέντερ μπακ έχει μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του τον σκανδιναβικό σύλλογο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα ο ίδιος επιθυμεί.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού και ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού έχουν ξεχωρίσει την περίπτωσή του, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια μορφής συμφωνίας ή κάτι ανάλογο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Ολλανδός σέντερ μπακ βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη «πράσινη» μεταγραφική λίστα και είναι ένας από τους παίκτες που εξετάζονται για το κέντρο της άμυνας.

Ο Βόρμγκουρ ξεκίνησε την καριέρα του το 2015 από την ολλανδική Ντόβο και το 2006 μεταπηδήσει στις Ακαδημίες του Άγιαξ. Στον Αίαντα αγωνίστηκε με την Κ19 και την Κ21, χωρίς όμως να καταγράψει συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε στην Ουτρέχτη, με την οποία έπαιξε σε 9 αγώνες. Στη συνέχεια πήγε στην Ντε Γκρααφσαπ, αρχικά ως δανεικός και στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή, όπου έμεινε μέχρι το 2012.

Με τη φανέλα της Ντε Γκρααφσαπ αγωνίστηκε σε 91 αγώνες, έχοντας 3 γκολ και 3 ασίστ. Η επόμενη ομάδα που έπαιξε ήταν η Ντεν Χάαγκ. Στα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε στην ομάδα έπαιξε σε 110 ματς έχοντας 4 γκολ και 2 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2016 μετακόμισε για πρώτη φορά εκτός Ολλανδίας για χάρη της Άλεσουντ (11 συμ.), ενώ από τον Ιανουάριο του 2017 αγωνίζεται στην Μπραν. Με τα χρώματα της νορβηγικής ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια έχει παίξει σε 75 ματς, με απολογισμό 10 γκολ και 3 ασίστ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βόρμγκουρ, παρά το ύψος του (1.88μ.) μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξί μπακ, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στον εκάστοτε προπονητή του.

Δείτε τον εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ