Άλφρεντ Φινμπόγκασον : Η μεγαλύτερη αδικία του Μάρκο Σίλβα

Άλφρεντ Φινμπόγκασον : Η μεγαλύτερη αδικία του Μάρκο Σίλβα

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα δεν έδειξε εμπιστοσύνη στον Άλφρεντ Φινμπόγκασον, αδικώντας τον Ισλανδό στράικερ που δεν πήρε πολλές ευκαιρίες

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον ήταν χθες ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Άουγκσμπουργκ, σημειώνοντας χατ τρικ στο εντυπωσιακό 3-3 κόντρα στη Φράιμπουργκ. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, ήταν εκπληκτικός και κάνει πλέον όνειρα για το Μουντιάλ της Ρωσίας, ελπίζοντας πως θα είναι στην αποστολή της Ισλανδίας για την τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με αφορμή λοιπόν τα τρία γκολ που σημείωσε ο 28χρονος επιθετικός, το 10.gr σας παρουσιάζει πράγματα και καταστάσεις από το μικρό χρονικό διάστημα που ο Φινμπόγκασον φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και η ιστορία έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί φανερώνει τη μεγαλύτερη αδικία που έκανε ο Μάρκο Σίλβα σαν προπονητής της ομάδας του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να εμπιστευτεί το καλοκαίρι του 2015 την τεχνική του ηγεσία στον Μάρκο Σίλβα, αποδεικνύοντας ότι έβλεπε μπροστά με την συγκεκριμένη επιλογή. Τώρα ο Πορτογάλος τεχνικός της Γουότφορντ κάνει εξαιρετική δουλειά στην πρέμιερ λιγκ και το όνομα του είναι σημειωμένο στη λίστα πολλών αγγλικών ομάδων και όχι μόνο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Έβερτον. Ας γυρίσουμε όμως στο καλοκαίρι του 2015 καθώς εκείνη την περίοδο οι ερυθρόλευκοι εντάσσουν στο δυναμικό τους τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Οι πρωταθλητές Ελλάδος είχαν προσπαθήσει ν’ αποκτήσουν τον διεθνή Ισλανδό και το 2014, αλλά τελικά η Σοσιεδάδ ήταν εκείνη που συμφώνησε με τη Χίρενφεϊν.

Ο Φινμπόγκασον θα κάνει τελικά το ταξίδι στην Ελλάδα ένα χρόνο αργότερα, καθώς οι πειραιώτες συμφώνησαν με τους Βάσκους για τον δανεισμό του παίκτη. Ο Φίνμπο δεν είχε καταφέρει να προσαρμοστεί στο Σαν Σεμπαστιάν και αναζητούσε νέο ξεκίνημα στην καριέρα του.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η συνεργασία του Μάρκο Σίλβα με τον διεθνή στράικερ δεν ήταν αυτή που θα επιθυμούσε ο παίκτης αλλά κι αυτή που ήθελαν οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού. Γιατί η αλήθεια είναι πως η διοίκηση των ερυθρόλευκων πόνταρε πολλά πάνω στον παίκτη, ο οποίος ένα χρόνο πριν είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Το έδειξε απ’ την αρχή ο Σίλβα

Αυτό λοιπόν που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Μάρκο Σίλβα αδίκησε τον Φινμπόγκασον και δεν του έδωσε τις ευκαιρίες για να δείξει περισσότερα πράγματα. Είναι μάλιστα ξεκάθαρο πως ο Πορτογάλος είχε δείξει από πολύ νωρίς (απ’ την προετοιμασία κιόλας) τα προθέσεις του απέναντι στον Ισλανδό.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως είχε ζητήσει την απόκτηση κι άλλους σέντερ φορ, παρά το ότι ο Φινμπόγκασον δεν ήταν ένα τυχαίο όνομα ειδικά εκείνη την περίοδο. Για κάποιο λόγο, που μόνο ο Σίλβα ξέρει, ο Πορτογάλος δεν πόνταρε στον Ισλανδό στράικερ.

Όλοι θα θυμούνται άλλωστε πως στο φινάλε εκείνης της μεταγραφικής περιόδου, ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Μπράουν Ιντέγε, δαπανώντας έξι εκατ. ευρώ για να μετακομίσει ο Νιγηριανός επιθετικός στο μεγάλο λιμάνι.

Η επιλογή που ξάφνιασε

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στο ματς με την Άρσεναλ στο Emirates καθώς ο Ισλανδός στράικερ είχε πετύχει το τρίτο γκολ των ερυθρόλευκων, στην πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί των κανονιέρηδων με 3-2.

Ο Φινμπόγκασον είχε μπει σαν αλλαγή σ’ εκείνο το παιχνίδι παίρνοντας τη θέση του Ιντέγε στο 46’ και είχε πετύχει ένα ιστορικό γκολ για την ομάδα του. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η ψυχολογία του διεθνούς σέντερ φορ ήταν στα ύψη. Δεν είναι και μικρό πράγμα να σημειώνει ένας επιθετικός το γκολ που χαρίζει μια τεράστια νίκη στην ομάδα του. Ο Φινμπόγκασον ήταν έτοιμος για την προσωπική του αντεπίθεση, περιμένοντας πως η συνέχεια θα ήταν διαφορετική.

Κι όμως λίγες μέρες αργότερα, στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Μάρκο Σίλβα θα κάνει μια επιλογή που ξαφνιάζει τους πάντες. Αφήνει στον πάγκο τον «Φίνμπο» επιλέγοντας τον Ιντέγε για τη βασική εντεκάδα της ομάδας του. Λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο στο Λονδίνο (με το γκολ της νίκης από τον Ισλανδό) ο Μάρκο Σίλβα δείχνει ξεκάθαρα πως δεν εμπιστεύεται τον Φινμπόγκασον.

Ο Ιντέγε είχε καταφέρει να πετύχει γκολ, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του λιμανιού, ωστόσο η αναφορά έχει να κάνει με την απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού ν’ αφήσει εκτός βασικού σχήματος τον Ισλανδό.

Τα όσα έγιναν σε εκείνο το παιχνίδι είναι άλλη ιστορία, που δεν αφορά το θέμα Σίλβα – Φινμπόγκασον. Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πως μετά από εκείνο το ματς, η ψυχολογία του Ισλανδού έπεσε κατακόρυφα. Λίγες μέρες νωρίτερα ήταν ο ήρωας του Emirates και μέσα σε λίγες μέρες τα όσα περίμενε είχαν αρχίσει να διαψεύδονται, καθώς ο Μάρκο Σίλβα δεν του έδειχνε εμπιστοσύνη.

Τον πίστευαν οι ερυθρόλευκοι

Η διοίκηση του Ολυμπιακού πάντως είχε διαφορετική άποψη από τον Σίλβα, θεωρώντας πως ο Ισλανδός στράικερ μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Ο στόχος μάλιστα των πειραιωτών ήταν να κρατήσουν τον διεθνή στράικερ μετά το τέλος του δανεισμού του και σ’ αυτό δεν είχε αντίρρηση η Σοσιεδάδ.

Ο Μάρκο Σίλβα πάντως είχε διαφορετική άποψη για το χρόνο συμμετοχής που έπρεπε να έχει ο Ισλανδός. Ο διεθνής στράικερ μάλιστα είχε πολύ καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες του στου Ρέντη και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ωστόσο ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού αδίκησε τον Φινμπόγκασον κι αυτό είναι κάτι που δεν χωρά αμφιβολία.

Ίσως αν ο Σίλβα είχε δείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Ισλανδό στράικερ, τα πράγματα να είχαν διαφορετική εξέλιξη. Αυτό πάντως που ήταν δεδομένο αφορούσε την επιθυμία των ιθυνόντων του Ολυμπιακού να κρατήσουν τον παίκτη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα ο Σίλβα αδίκησε τον Ισλανδό.

Ο «Φίνμπο» έφυγε από τον Ολυμπιακό τον Γενάρη τoυ 2016 παίρνοντας μεταγραφή στην Άουγκσμπουργκ, στην οποία εξακολουθεί να αγωνίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ