Ζίβκοβιτς: «Βρήκα μια οικογένεια στον ΠΑΟΚ»

Ζίβκοβιτς: «Βρήκα μια οικογένεια στον ΠΑΟΚ»

Ο Σέρβος τερματοφύλακας μίλησε για το πρώτο του διάστημα στον Δικέφαλο.

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς είναι ένα από τα καινούρια πρόσωπα του φετινού ΠΑΟΚ. Μετά από τρία χρόνια στην Ξάνθη έμεινε ελεύθερος και μετακόμισε στον Δικέφαλο έχοντας στόχο να κερδίσει κι αυτός τίτλους με την ομάδα.

Ο Σέρβος τερματοφύλακας μίλησε στον «ARENA FM 89.4» και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της ομάδας, από την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας μέχρι το κλίμα που επικρατεί στον ΠΑΟΚ, αλλά και την δύσκολη κλήρωση με τον Άγιαξ, στα προκριματικά του Champions League.

Για τον πρόσφατο χαμό του πατέρα του: «Έτσι έχει η ζωή, είναι μια κατάσταση που μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε παίκτης της ομάδας. Συνέβη σε μένα, αλλά αυτό που έχω νιώσει από όλους τους παίκτες, τους προπονητές, τους φυσιοθεραπευτές, τις μαγείρισσες, τα παιδιά που φροντίζουν τα ρούχα μας, είναι ότι προσπαθούν να με ωθήσουν να ξεπεράσω αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βίωσα.

Είμαστε μια οικογένεια, οπότε όταν κάποιο μέλος της οικογένειας έχει ένα πρόβλημα, είναι εκεί για να ξεπεράσει τις δύσκολες καταστάσεις. Όταν με βλέπετε στο γήπεδο και είναι σαν μην έχει συμβεί κάτι, το ποδόσφαιρο είναι η δουλειά μου, είναι αυτό που προσφέρει στην οικογένεια μου τα προς το ζην. Θέλω τις 2-3 ώρες που είμαι στο γήπεδο να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Είμαστε επαγγελματίες, είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά χάρη στην βοήθεια της ομάδας, τα ξεπερνάω και θέλω να δώσω τα πάντα στην ομάδα που ανήκω».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα μάτια του, πριν γίνει παίκτης της ομάδας: «Φυσικά και είχα μια καθαρή εικόνα για τον ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια που ήμουν στην Ελλάδα. Αυτό που ήξερα σίγουρα, ήταν ότι ο ΠΑΟΚ έχει μια τρομερή έδρα με εξαιρετικούς οπαδούς και ότι υπάρχει ένα πολύ δυνατό δέσιμο μεταξύ των παικτών. Μόλις ήρθα, βρήκα αυτό το έντονο πνεύμα της ομαδικότητας. Όλοι είναι μια οικογένεια εδώ, αυτό το έβλεπα από έξω, το βρήκα και εδώ όταν ήρθα και θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα μαζί».

Για τον ανταγωνισμό στον ΠΑΟΚ: «Όπως είπα και όταν ήρθα στην Τούμπα για την παρουσίαση μου, το πιο σημαντικό πράγμα, είναι να κερδίζει η ομάδα. Αυτό είναι που έχει σημασία. Σίγουρα στην θέση του τερματοφύλακα είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί αναγκαστικά παίζει μόνο ένας, οπότε αυτό είναι μια ιδιαίτερη συνθήκη για εμάς. Αλλά, αυτό που πρέπει να κάνουμε εγώ, ο Μελίσσας και ο Πασχαλάκης, είναι όταν μας παρουσιαστεί κάποια ανάγκη, να είμαστε εκεί. Θα πρέπει ατομικά να αρπάξουμε την ευκαιρία. Στην τελική είναι απόφαση του προπονητή ποιος θα παίζει. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να κερδίζει η ομάδα και τίποτα παραπάνω».

Για το τι θα τον κάνει ευτυχισμένο μετά την πρώτη χρονιά: «Πρώτα από όλα θέλω να βελτιώσω τον εαυτό μου σε κάποια συγκεκριμένα κομμάτια. Σίγουρα θέλω να αγωνιστώ σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που βρισκόμουν τα τελευταία τρία χρόνια, να διορθώσω κάποιες αδυναμίες, να δουλέψω με την ομάδα σκληρά και να έχω το αίσθημα της αυτοβελτίωσης. Όπως το έχουν και όλοι οι παίκτες εδώ άλλωστε. Είναι άποψη μου και φιλοσοφία μου να μην λέω μεγάλα λόγια και να μην κοιτάω μακριά. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι η ομάδα θα παλεύει παιχνίδι με παιχνίδι για να φέρνει νίκες και επιτυχίες. Είναι μια φιλοσοφία που την έχω και από την Ξάνθη. Σίγουρα, θέλω να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πηγαίνουμε πάντα για την νίκη και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο τέλος της σεζόν θέλω να είμαστε ευτυχισμένοι. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συμπαίκτες μου, αλλά και σε εμένα, να έχουμε υγεία και να είμαστε δυνατοί».

Για τους τραυματίες του ΠΑΟΚ και την κλήρωση με τον Άγιαξ: «Γνωρίζω ότι οι παίκτες αυτοί που είναι τραυματίες τώρα, σημαίνουν πολλά για την ομάδα έδιναν, ειδικά ο Βιεϊρίνια, και την ψυχή τους στο γήπεδο, όσο αγωνιζόντουσαν. Είναι μια δύσκολη κλήρωση δυστυχώς δεδομένων και των συνθηκών. Είναι πρωταθλητές στη χώρα τους, σίγουρα πρόκειται για μια πολύ δυνατή και ισχυρή ομάδα, αλλά θα παλέψουμε ενωμένοι και δυνατοί για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Δεν θα τα παρατήσουμε προφανώς, θα παλέψουμε για ότι καλύτερο».

Για τον νέο προπονητή, τον Άμπελ Φερέιρα: «Είναι ένας νέος προπονητής, έχει κάποιες νέες ιδέες, δουλεύουμε όλοι μαζί σαν ομάδα και νομίζω ότι είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο στο κομμάτι της γνωριμίας με τον προπονητή. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να ανταποκριθούμε και να υιοθετήσουμε τις απόψεις του».

Για την ξαφνική αποχώρηση του Λουτσέσκου: «Σίγουρα έχω δουλέψει με τον προπονητή Λουτσέσκου, σίγουρα γνωριζόμασταν από παλιά, αλλά δεν ξέρω αν εισηγήθηκε για την απόκτηση μου. Αυτό που ξέρω, είναι ότι ο σύλλογος κινήθηκε για την απόκτηση μου και με έκανε κομμάτι του. Παρόλα αυτά, είμαστε επαγγελματίες, κάποια στιγμή ένας προπονητής είναι εδώ, κάποια άλλη μπορεί να μην είναι. Η δουλειά μας είναι να ανταποκρινόμαστε άμεσα στα θέλω του προπονητή. Θέλω να δουλέψω σκληρά, να βοηθήσω το κλαμπ μέσα από την καρδιά μου, να δώσω τα πάντα είτε στις προπονήσεις, είτε στους αγώνες. Θέλω να δώσω τις ευχές μου στον κ. Λουτσέσκου, αλλά εγώ είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω την ομάδα, όσο περισσότερο μπορώ».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Γνωρίζω πολύ καλά τον ΠΑΟΚ και πριν έρθω στην Ελλάδα. Η οικογένεια μου είναι οπαδοί της Παρτιζάν, από τα 14 μου αγωνίστηκα εκεί, και από όσο ξέρουμε, οι οπαδοί των δύο ομάδων είναι κάτι σαν αδέλφια. Τα συνθήματα είναι κοινά. Τα τραγούδια είναι κοινά, οπότε δεν μου έκανε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Την πρώτη φορά που αγωνίστηκα στην Τούμπα, οι φίλοι μου με ρώτησαν πως ήταν, αλλά τους απάντησα σαν να ήμουν στο σπίτι μου, γιατί τα ξέρω όλα. Βέβαια δεν ήξερα αν κάποιος λέει κάτι κακό για μένα, αλλά δεν νομίζω οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να φώναξαν συνθήματα εις βάρος μου. Όλη την περυσινή χρονιά, υποστήριξαν την ομάδα με έναν φανταστικό τρόπο. Περιμένω όταν μπαίνω στο γήπεδο, να ξεκινάμε με 12 παίκτες κι όχι 11, γιατί θα μας δίνουν ώθηση που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε σε νίκες. Όπως είπα και στη πρώτη συνέντευξη ως παίκτης του ΠΑΟΚ, η όλη αίσθηση μου, ήταν σαν επέστρεψα σπίτι».

Για την Ελλάδα: «Ήρθα εδώ από το Σέρβικο πρωτάθλημα και έτσι έχω κάποια εικόνα για τις Ελληνικές ομάδες από εμφανίσεις στο Europa League. Αλλά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι εδώ, θεωρώ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, χρόνο με τον χρόνο, γίνεται ολοένα και καλύτερο. Πιο δυνατό. Σίγουρα υπάρχει ο ΠΑΟΚ και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, αλλά υπάρχουν και μικρομεσαίες ομάδες, που είναι ικανές για κάθε έκπληξη, έτσι όπως το ζω από μέσα. Είναι ένα πρωτάθλημα που γίνεται όλο και καλύτερο, γίνονται βήματα προς την πρόοδο του».

Για την Εθνική ομάδα: «Δεν παρακολουθώ και ιδιαίτερα την Εθνική ομάδα, αλλά σίγουρα το πρωτάθλημα βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο και μπορεί να ανεβεί κι άλλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ