Νταβίντ Σιμάο: Το «πολυεργαλείο» του Καρντόσο

Νταβίντ Σιμάο: Το «πολυεργαλείο» του Καρντόσο

Ο Πορτογάλος χαφ των… τριών θέσεων λύνει τα χέρια του Καρντόσο και «ανοίγει» το rotation.

O Nταβίντ Σιμάο ήταν μια προσθήκη που αντιμετωπίστηκε… επιφυλακτικά από τον κόσμο της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος μέσος δεν ήταν μια περίπτωση αντίστοιχη του Ζεράλδες, που έκανε άμεσα «γκελ». Ωστόσο με την μέχρι τώρα εικόνα του πείθει πως η επιλογή του από τον Μιγκέλ Καρντόσο και τους ανθρώπους της Ένωσης δεν έγινε… τυχαία.

Ο Σιμάο είναι από τους πρωταγωνιστές της προετοιμασίας της ΑΕΚ, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία. Βασικότερο όλων είναι πιθανότατα η ικανότητά του να προσφέρει λύσεις σε περισσότερες από μία θέσεις. Καθώς μέχρι στιγμής ο προπονητής του Δικεφάλου τον έχει χρησιμοποιήσει σε τρεις!

Ο Πορτογάλος μέσος είναι κατά βάση κεντρικός χαφ. Για εκεί αποκτήθηκε και εκεί θα τον δούμε να αγωνίζεται ως επί το πλείστον. Ωστόσο, όπως έχει φανεί μπορεί να προσφέρει και σε άλλους χώρους, λύνοντας τα χέρια του Καρντόσο και «ανοίγοντας» το rotation.

Στα μέχρι τώρα φιλικά είδαμε τον Σιμάο να αγωνίζεται και ως επιτελικός χαφ αλλά και ως δεξιός εξτρέμ. Θέσεις με απαιτήσεις, τις οποίες ωστόσο καλύπτει ο έμπειρος μέσος, με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Η ικανότητα του Σιμάο στη μεταβίβαση και στο «διάβασμα» του παιχνιδιού επιτρέπουν στον Καρντόσο να τον αξιοποιεί και σε αυτούς τους χώρους, όπως συνέβη για παράδειγμα στο φιλικό με τον Βόλο.

Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ ξεκίνησε από τα πόδια του Πορτογάλου χαφ, ο οποίος γενικώς είχε μια πολύ καλή παρουσία ως δεξιός εξτρέμ. Άλλωστε το γεγονός πως είναι αριστεροπόδαρος του δίνει τη δυνατότητα να συγκλίνει και να δημιουργεί, στοιχείο που ζητά από τους ακραίους του ο Καρντόσο.

Το ίδιο… άνετος φάνηκε πάντως ο Σιμάο και ως επιτελικός μέσος. Σε ένα ρόλο αντίστοιχο με εκείνο που συνήθως έχει ο Ζεράλδες. Πρόκειται άλλωστε για μια θέση που γνωρίζει ο Πορτογάλος μέσος από τα χρόνια που βρισκόταν στην Μπενφίκα. Μιας και το ξεκίνημά του έγινε ως «δεκάρι», άσχετα αν στη συνέχεια μετατοπίστηκε στον χώρο του κέντρου.

Ο Σιμάο δείχνει να κερδίζει το «στοίχημα» της μεταγραφής του στην ΑΕΚ, με τον Καρντόσο να ποντάρει πολλά στον συμπατριώτη του για τη φετινή σεζόν. Μιας και είναι σαφές πως ο τεχνίτης άσος μπορεί να δώσει στην Ένωση περισσότερες λύσεις, από όσες ενδεχομένως αναμενόταν

H… διπλή συνεργασία με τον Ολιβέιρα

Ο Σιμάο βρίσκει στην ΑΕΚ έναν παλιό γνώριμο, με τον οποίο μάλιστα είχαν συνεργαστεί εις διπλούν. Ο λόγος για τον Νέλσον Ολιβέιρα, που υπήρξε συμπαίκτης με τον Σιμάο στην Μπενφίκα, αλλά και στην Πάσος Φερέιρα! Μάλιστα οι δύο άσοι θεωρούνταν ένα εξαιρετικό «δίδυμο» στην μεσοεπιθετική γραμμή της τελευταίας, εκεί όπου ο Ολιβέιρα αποτελούσε τον βασικό σέντερ φορ και ο Πορτογάλος χαφ το «δεκάρι» που τον τροφοδοτούσε.

Σιμάο και Ολιβέιρα είχαν βρεθεί στην Πάσος τη σεζόν 2010-2011 με τη συνεργασία τους να κρίνεται άκρως πετυχημένη. Μιας και αμφότεροι ήταν βασικά στελέχη της ομάδας, καταγράφοντας ο μεν Σιμάο 32 συμμετοχές και 1 γκολ και ο δε Ολιβέιρα 31 ματς και 5 γκολ! Ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά αμφότεροι αγωνίστηκαν με τη φανέλα της Μπενφίκα.

Εκεί η πορεία τους δεν ήταν αντίστοιχη με εκείνη της χρονιάς που είχε προηγηθεί, μιας και είχαν περισσότερο συμπληρωματικό ρόλο στο πανίσχυρο, τότε, ρόστερ των «Αετών». Ωστόσο το «δέσιμο» που είχαν αποκτήσει από τη συνύπαρξή τους στην Πάσος Φερέιρα ήταν εμφανές και κάτι τέτοιο προσδοκά να δει να συμβαίνει και φέτος ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σιμάο «βοηθούν» παίκτες όπως ο Ολιβέιρα να κάνουν τη δουλειά που ξέρουν καλά: να σκοράρουν. Ο Σιμάο είναι ένας παίκτης που έχει μάθει να λειτουργεί στο γήπεδο έχοντας πρωτίστως στο μυαλό του την αξιοποίηση των συμπαικτών του. Στοιχείο που είναι απαραίτητο ώστε ο νέος φορ της ΑΕΚ να βγάλει στο γήπεδο τις αγωνιστικές του αρετές και να κρατήσει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ