Τσιρίλο: «Κάτι χρωστάει ο ΠΑΟΚ στον Άγιαξ»

Τσιρίλο: «Κάτι χρωστάει ο ΠΑΟΚ στον Άγιαξ»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο κατέθεσε τις απόψεις του για τον ΠΑΟΚ και τις αναμετρήσεις με τον Άγιαξ υποστηρίζοντας πως ο Δικέφαλος θα είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στην κρισιμότητα των αγώνων.

Ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ και νυν εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε στον «ARENA» για την κλήρωση του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ στα προκριματικά του Champions League και θυμήθηκε τα ματς του 2010 που αγωνίζονταν και ο ίδιος.

«Σίγουρα είναι ένα φοβερό ζευγάρι ο ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ. Αυτή τη στιγμή, όλοι ξέρουν ότι ο Άγιαξ είναι πολύ καλή ομάδα αλλά νομίζω πως ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για αυτά τα ματς. Τα τελευταία τρία χρόνια κάνει πολύ καλή δουλειά, εντός κι εκτός συνόρων και νομίζω πως θα είναι φανταστικό για τον ΠΑΟΚ να αγωνιστεί σε αυτά τα παιχνίδια. Θα είναι λίγο δύσκολο να περάσει, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κρίνεται τίποτε από πριν».

Για τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ στο παρελθόν: «Θυμάμαι τα πάντα από τους αγώνες με τον Άγιαξ. Ακόμη και τώρα είμαι λίγο θυμωμένος για τον αποκλεισμό μας πίσω το 2010. Δεν χάσαμε από τον Άγιαξ, αλλά μείναμε εκτός με δυο ισοπαλίες. Χάσαμε την ευκαιρία να περάσουμε όμως, μετά από δυο φοβερά παιχνίδια. Παίξαμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για εμένα, αλλά και τους συμπαίκτες μου».

Για τις διαφορές του τότε ΠΑΟΚ με τον τώρα, και αντίστοιχα για τον Άγιαξ: «Η φιλοσοφία των δυο ομάδων παραμένει ίδια από τότε μέχρι σήμερα. Ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα άλλαξε αρκετά πράγματα, ειδικά στα οικονομικά θέματα της ομάδας, αλλά η φιλοσοφία παραμένει ίδια. Έτσι και στον Άγιαξ, παίζουν αρκετοί νεαροί παίκτες από παλιά μέχρι και τώρα. Έφυγε φέτος ο Ντε Λιχτ και ο Ντε Γιονγκ για την Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, αλλά η φιλοσοφία της ομάδας είναι ίδια».

Για την φυγή του Ντε Λιχτ και του Ντε Γιονγκ: «Πιστεύω, ότι θα έχει διαφορά σε σχέση με πέρυσι ο Άγιαξ. Είναι δυο φοβεροί παίκτες, αλλά το κλαμπ είναι έτοιμο να δώσει λεφτά και να φέρει ποιοτικούς παίκτες στις θέσεις τους. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι έτοιμος για την πρόκληση αυτή όμως. Θα είναι δυο όμορφα παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ είμαι σίγουρος πως θα δώσει το 100% του για να προκριθεί».

Για το γεγονός ότι οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στην αρχή της προετοιμασίας τους ενόψει της νέας χρονιάς: «Και οι δυο ομάδες βρίσκονται στο ξεκίνημα της χρονιάς τους. Θα είναι έτοιμοι να παίξουν το ματς όμως νομίζω. Σίγουρα, είναι νωρίς για τόσο μεγάλα ματς, αλλά είναι δυο μεγάλες ομάδες και υπολογίζουν τα πάντα για να είναι έτοιμες σε τέτοια ματς. Το πιο σημαντικό για εμένα, δεν είναι το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, αλλά να είσαι έτοιμος πνευματικά. Θα είναι φοβερά παιχνίδια και οι παίκτες τα περιμένουν πως και πως, ακόμη κι αν είναι στις 6-7 Αυγούστου».

Για την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ: «Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ είναι στην ομάδα τις τελευταίες 25 ημέρες μόνο. Σίγουρα θα προσπαθήσει να περάσει διαφορετική φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές του και να τους δείξει τι θέλει από αυτούς. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα όμως γιατί έρχονται μερικά πολύ σημαντικά παιχνίδια. Θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, γιατί ο Λουτσέσκου τον τελευταίο χρόνο έδειξε ότι οι παίκτες του έπαιζαν αυτόματα, είχαν συνηθίσει στον τρόπο παιχνιδιού του. Τώρα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τον νέο προπονητή».

Για τον Άντερσον Εσίτι που πήρε ο ΠΑΟΚ: «Δεν τον ξέρω καλά, αλλά από μερικά βίντεο που είδα, καταλαβαίνω ότι είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής».

Για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ να περάσει τον Άγιαξ: «Αρχικά, επιθυμώ πολύ να προκριθεί ο ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ. Όλοι ξέρουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι στην καρδιά μου και εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα. Ο Άγιαξ είναι φαβορί στα χαρτιά, αλλά το ποδόσφαιρο για αυτό ακριβώς τον λόγο είναι όμορφο. Γιατί μπορεί να είσαι φαβορί, αλλά πρέπει να παίξεις δυο ματς για να προκριθείς. Ο καλύτερος θα περάσει, αυτό είναι σίγουρο, κι ελπίζω ο καλύτερος να είναι ο ΠΑΟΚ».

Για την επόμενη Super League: «Νομίζω ότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πιο όμορφο από πέρυσι. Θα είναι πιο ανταγωνιστικό, γιατί και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ ετοιμάζουν καλές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός φέτος επειδή έχει δουλέψει ήδη έναν χρόνο με τον Δώνη και έχει την ίδια ομάδα με πέρυσι, θα είναι καλός. Θα είναι πιο ανταγωνιστικό για όλες τις ομάδες το πρωτάθλημα πιστεύω. Θα είναι πιο όμορφο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ