Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στηρίζει την Ι.Μ. Νίκαιας (pics & vid)

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στηρίζει την Ι.Μ. Νίκαιας (pics & vid)

Ο Ολυμπιακός έκανε γνωστό, με σχετική ανακοίνωση του, πως θα στηρίξει την Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας, μέσω της κατασκήνωσης στη Στεφάνη Βοιωτίας

Ο Ολυμπιακός, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, αποφάσισε να βοηθήσει την Ιερά Μητρόπολη στη Νίκαια, με σκοπό να συνεχίσουν να κάνουν οι άνθρωποι της Μητρόπολης το πολύ σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει βοηθώντας τα μικρά παιδιά μαζί με τις οικογένειες τους.

Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν αντιπροσωπία που μαζί με τον Διευθυντή Εταιρική Κοινωνικής Ευθύνη, κ. Δομένικο Μασούλα, επισκέφθηκαν χθες (25/7) Πέμπτη τα παιδιά, συνομίλησαν μαζί τους και τους έδωσαν δώρα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Για ακόμα μια χρονιά η ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατόπιν εντολής του ηγέτη της, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, στηρίζει το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλέξιου, υποστηρίζοντας την τροφοδοσία και τον εξωραϊσμό της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης στη Στεφάνη Βοιωτίας, για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η πρότυπη κατασκήνωση η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, φιλοξενεί νέους Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, υποψήφιων ανώτατων σχολών αλλά και φοιτητές που προέρχονται από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, της Αγίας Βαρβάρας, του Περάματος, του Κερατσινίου, του Χαϊδαρίου και του Αιγάλεω. Η κατασκήνωση που βρίσκεται μέσα στη φύση λειτουργεί ανελλιπώς 32 χρόνια τώρα, παρότι μια πυρκαγιά το 2007 την είχε καταστρέψει ολοσχερώς.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια από την Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας όπως και από τους χορηγούς της, με έναν εκ ων βασικών της χορηγών να είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η κατασκήνωση απέκτησε ξανά ζωή δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με ποικίλες δραστηριότητες. Όπως είναι φυσικό, ο αθλητισμός βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων των νέων ανθρώπων και οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης παρέχουν τη δυνατότητα ενασχόλησης με διάφορα αθλήματα, όπως κολύμβηση, μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο.

Με την συμβολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, παρέχονται καθημερινά στην κατασκήνωση τέσσερις μερίδες φαγητού σε πάνω από 1000 παιδιά και έφηβους, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επιπλέον ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης χρηματοδότησε και διάφορες εργασίες εξωραϊσμού και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κ. Δομένικος Μασούλας με αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 25 Ιουλίου την κατασκήνωση όπου είχαν την τιμή να συνομιλήσουν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλέξιο, ο οποίος αφού μοίρασε με τους ανθρώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός δώρα στα παιδιά, αναφέρθηκε και στην προσφορά των ανθρώπων που εργάζονται με μεγάλη αφοσίωση στην κατασκήνωση καθώς επίσης και στην εν γένει προσφορά των χορηγών και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ευχαριστώντας τον για την βοήθεια του.

Ο Μητροπολίτης Αλέξιος, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι μια μεγάλη προσφορά στη νεολαία της Μητροπόλεώς μας, που αποτελείται από επτά δήμους που δεν είναι εύρωστοι οικονομικά, Νίκαια, Κερατσίνι, Πέραμα, Κορυδαλλό, Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω και Χαϊδάρι.

Σε αυτό το μεγάλο έργο της Μητροπόλεώς μας, συμβαδίσατε πολλά αγαπητά πρόσωπα που έχουν ευαισθησία σε τέτοια έργα προσφοράς. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ολυμπιακός, του προέδρου κ. Μαρινάκη. Τους ευχαριστούμε για ότι κάνουν για την κατασκήνωσή μας. Τα έξοδα συντήρησης είναι τεράστια, της διατροφής 1.000 παιδιών, με πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό.

Ζητώ από τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, να μεταφέρει στον κύριο Μαρινάκη τις ευχαριστίες μας, προσευχόμαστε πάντα να τον έχει ο Θεός καλά, γιατί αυτό το έργο είναι από τα σημαντικότερα».

Παρών στη συνάντηση ήταν και η «ψυχή» της κατασκήνωσης, ο υπεύθυνος λειτουργίας της, Πατέρας Τιμόθεος Σταυρίδης ο οποίος επίσης ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ομάδας μας και τον κ. Μαρινάκη για όσα προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας, τα τελευταία χρόνια:

«Δοξάζουμε τον Θεό, ευχαριστούμε τους καλούς δωρητές, μεταξύ αυτών και τον κύριο Μαρινάκη, τον Ολυμπιακό, και πάνω απ’ όλα τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας που μέρα νύχτα φροντίζει και θυσιάζεται για αυτή τη σπουδαία προσπάθεια.

Να έχει υγεία ο πρόεδρός μας, ο κύριος Μαρινάκης, και να ενισχύει το έργο της Μητροπόλεως. Να μένω ήσυχος όταν έρχονται Χριστούγεννα και Πάσχα, να γεμίζουν οι αποθήκες για να ανακουφίζονται οι φτωχοί και όταν έρχεται το καλοκαίρι να ξέρω πως τον έχω συμπαραστάτη για να βγάλουμε αυτή την περίοδο.

Φέτος κλείνουμε 32 χρόνια λειτουργίας, καλύπτουμε τις πιο ευαίσθητες περιοχές του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής. Φιλοξενούμε κάθε χρόνο 1.000 παιδιά. Μας κάνει εντύπωση κάθε χρόνο η ευγνωμοσύνη και οι ευχαριστίες των γονιών. Εδώ τα παιδιά ζουν αξέχαστες στιγμές διακοπών. Το 2007 εδώ κάηκαν τα πάντα, υπήρχαν μόνο μαύρες πέτρες. Σε αυτή την περιοχή είναι τώρα ένας μικρός παράδεισος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ