ΠΑΟΚ – Αλ Τααβόν 1-1

ΠΑΟΚ – Αλ Τααβόν 1-1

Ο ΠΑΟΚ των πολλών αλλαγών (ενόψει και του βραδινού φιλικού με τη Φορτούνα Σιτάρντ) ήρθε ισόπαλος 1-1 χάρη σε γκολ του Ίγκνασον στο 80' κόντρα στην Αλ Τααβόν. Ξεχώρισε ο Γαϊτανίδης, αποχώρησε τραυματίας ο Μίσιτς.

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο Αμπέλ Φερέιρα για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ρεζέρβες του και σε ποιούς μπορεί να βασιστεί για την συνέχεια. Στο φιλικό παιχνίδι με την Αλ Τααβόν ο Δικέφαλος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας με τα γκολ που πέτυχαν οι Αμισί στο 34ο λεπτό και ο Ίγκαρσον στο 81′.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στο πρώτο αποψινό φιλικό παιχνίδι με την Αλ Τααβόν παρέταξε την ομάδα του, σε σχηματισμό 4-4-2. Ο Ζίφκοβιτς κάθισε κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Μιχαηλίδης, Μιχάι, Ίνγκασον και Ροντρίγκο. Στη μεσαία γραμμή οι  Αουγκούστο και Μίσιτς, με τους Στοχ και Λημνιό να βρίσκονται στα άκρα. Σφιντέρσκι και Γαιτανίδης αποτέλεσαν το δίδυμο στην επίθεση.

Αν εξαιρέσει κανείς τον Ζόραν Μίσιτς που βοηθούσε ανασταλτικά και στο δημιουργικό κομμάτι, στο πρώτο ημίχρονο, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Οι περισσότεροι προσπαθούσαν να μάθουν τον διπλανό τους και φυσικά να εφαρμόσουν τις οδηγίες του Αμπέλ Φερέιρα. Οι Ασπρόμαυροι έκαναν πολλές βιαστικές μεταβιβάσεις με αποτέλεσμα να χάνουν εύκολα τη μπάλα.

Ένα ακόμα στοιχείο που το κουβάλησε και σ’ αυτό το φιλικό με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας ήταν τα στημένα με τον Πορτογάλο τεχνικό να καλείται σύντομα να βρει τις λύσεις. Από το κόρνερ προήλθε το γκολ της Αλ Τααβόν στο 34ο λεπτό. Στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Φερνάντες στέλνοντας τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι με τον Αμισί σε κενό τέρμα να στέλνει απλά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Αλ Τααβόν στο 23′ είχε δοκάρι με τον Ταβάμπα. Ο 30χρονος επιθετικός πέρασε τον Ζίβκοβιτς όμως το πλασέ του βρήκε στο δοκάρι, ενώ ο Αμισί αστοχεί σε κενή εστία. Ο Δικέφαλος τη μοναδική καλή στιγμή την είχε στο 44ο λεπτό με τους

Γαϊτανίδης και Σφιντέρσκι να συνεργάζονται άψογα, με τον Πολωνό επιθετικό να πλασάρει και τον Χασάν να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Διάστρεμμα ο Μίσιτς

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον τραυματισμό του Ζόραν Μίσιτς. Ο Κροάτης μέσος έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας με το ιατρικό τιμ να «τρέχει» για του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Ο Μίσιτς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο υποβασταζόμενος με τον Αμπέλ Φερέιρα να ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος γιατί δεν ήθελε σ’ αυτή τη φάση να χάσει μια πολύτιμη μονάδα από τη μεσαία του γραμμή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο έμπειρος μέσος έχει υποστεί διάστρεμμα.

Από στημένη φάση η ισοφάριση με τον Ίγκασον

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε πολλές φάσεις και από τις δύο ομάδες. Όμως, είχαμε το γκολ της ισοφάρισης από τον Ίγκασον στο 81ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου, ο Μιχαηλίδης έπιασε την πρώτη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο κέντρο της εστία της Αλ Τααβόν με τον Ισλανδό με το κεφάλι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο 84′ είχαμε το δυνατό σουτ του Σοάρες με τον τερματοφύλακα της Αλ Τααβόν να διώχνει τον κίνδυνο από την εστία του.

Σε όλο το δεύτερο 45λεπτό εκτός από το γκολ της ισοφάρισης δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο. Είχαμε όμως αρκετές δυνατές μονομαχίες που έφερε και πολλές διακοπές στο φιλικό παιχνίδι με μικροτραυματισμούς.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς (46′ Μελίσσας), Μιχάι, Ίνγκασον, Μιχαϊλίδης, Ροντρίγκο, Μίσιτς (53′ Κάτσε), Ντούγκλας, Στοχ (698′ Λάμπρου), Λημνιός, Σβιντέρσκι, Γαϊτανίδης

Αλ Τααβόν: Ντος Άνιος, Ταβάμπα, Ταλάλ Αλί, Ραμπί, Φερνάντες, Αμισί, Μανταλά Αλί, Αουγκούστο Ράμος, Χασάν, Μανούλ, Αμπντουλμάγεντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ